Demokrat Zafer

ARDA: “YALNIZ DEĞİLSİN, UMUT DAİMA VAR”

Ekrem Eray Arda, yeni yıla dair mesajlarını kamuoyu ile paylaştı. Arda açıklamasında, “Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için çırpınan yeni, genç ve dinamik bir nesil var. Umut daima var” ifadelerini kullandı.

Siyasetçi ve İş İnsanı Ekrem Eray Arda, bugün yaptığı açıklamada, 2023 yılının bitişi ve 2024 yılının başlangıcına dair mesajlarını ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı. Arda, Türkiye’nin umutsuzluğa kapılmaması, yeni neslin ülkemiz için bir umut kaynağı olması gerektiğini, “Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için çırpınan yeni, genç ve dinamik bir nesil var. Umut daima var” sözleriyle ifade etti.

Açıklamasında Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’de yaşanan ve gündemi uzun süre meşgul eden deprem, şehitler, cinayetler, intiharlar gibi konulara değinen Arda, “Biz 100 yıllık Cumhuriyet tecrübesi olan kadim bir milletiz. Asırlar geçmiş, kavgalar ayırmışsa da bizi ihtiyaç olduğunda birbirine sarılmayı çok iyi bilmişiz. 2023’te de birçok acı tecrübe yaşadık. Ancak artık tecrübelerimizden ders çıkarma safhasını geçtik, biz yeterince ders çıkarmış tecrübeli bir milletiz. Şimdi aldığımız dersleri uygulama zamanı” sözleriyle önümüzdeki yılda yaşanabilecek olumsuz olaylar karşısında alınması gereken tavır hakkındaki görüşlerini paylaştı.

“Siyasi kazancı için bir milleti yas gününde bile bölmeyi düşünebilen bir zihniyetten kurtulmak gerek”

Ekrem Eray Arda paylaştığı mesajda, 2023’te Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşanan olaylarda hissettiği yalnızlık duygusuna değindi. Arda, “Vatandaş evi yıkılırsa yalnız, yıllardır süren ekonomik buhranda yalnız, sesini duyurmak istese basın onu yalnız bırakıyor çünkü sansür var, mahkemeye gitse yalnız çünkü mahkemelerdeki ağlar neredeyse her hafta gazetelere düşüyor, çocuğunu okula yazdırmak istese yalnız çünkü çocuğunu tarikatlara kaptırmaktan korkuyor ve çocuğuna bir zarar gelse hakkını koruyacak kimsesi yok.” diyerek, yalnızlık duygusunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir kaderi haline getirilmeye çalıştığından bahsetti.

Arda, 2023’te tarikat yurtlarında yaşanan ihmal sonucu ölümler, kurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybettiği kaza, 6 Şubat Depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yakın zamanda kaybettiğimiz şehitlerimizin üzerinden siyasetteki yapıyı ve bu yapının böyle günlerdeki tavrını eleştirdi. Arda eleştirilerini “Vefakat ortak acılarımızı propaganda meselesi olarak gören bir zihniyet var ve insanlar daha acılarını yaşarken bir Filistin, bir yılbaşı, hop belediye başkanı derken milletin acısını bile basit siyasi hesaplara malzeme yapıyor. Siyasi kazancı için bir milleti yas gününde bile bölmeyi düşünebilen bir zihniyetten kurtulmak gerek” sözleriyle vurguladı.

“Türkiye ne yazık ki her 4 gencinin 3’ünün yurtdışında yeni bir hayat kurmak istediği bir ülke haline geldi”

Arda, yaşanan bütün kötü olaylar karşısındaki tavırların ve yanlış politikaların sonucu olarak Türkiye’deki gençlerin artık ülkede yaşamak istemediği bir durumun oluştuğunun altını çizdi. Türk gençlerinin, artık yurtdışında da aradığı kaliteli hayatı bulmalarının giderek zorlaştığını, Türkiye hükümetinin vatandaşlarına hiçbir yerde sahip çıkamadığını ifade eden Arda, “Türkiye ne yazık ki her 4 gencinin 3’ünün yurtdışında yeni bir hayat kurmak istediği bir ülke haline geldi fakat Avrupa’da yeni bir hayat kuran arkadaşlarımın, genç kardeşlerimin yaşadıkları tedirginliği çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

Arda, iktidarın, kötü yönetiminin sonucunda küresel finans çevrelerine boyun eğdiğini fakat son günlerde Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa Finali’nde yaşanan rezaletler sonucu verilen tepkilerin Türklerin bu durumu kabul etmediğini gösterdiğini söyledi. Oluşan bu duruma Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mecbur olmadığını ise “Buna mahkum değiliz. Unutmayalım, bu ülkeyi diz çökmeyi kendine yediremeyenler kurdu ve bugünlere getirdi” ifadeleri ile vurguladı.

“Yalnız değilsin Türkiye”

Ekrem Eray Arda, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin yaşanan bütün bu olaylar sonucunda kapıldığı yalnızlık hissinin geçici bir durum olduğunu ve nasıl aşılabileceğini “Bu ülke için, ortak geleceğimiz için aynı kaygıları taşıyorsak, bu kaygıların üstesinden gelmek için birlikte hareket etmeliyiz. Sosyal medyada eleştirip geçmek değil, gerçek hayatta birbirimizin hayatlarına dokunmak zorundayız. Birbirimize el vermeli, birbirimizin elini tutmalıyız” sözleriyle ifade etti.

Arda mesajına, “Yalnız değilsin kardeşim, yalnız değilsin İstanbul, yalnız değilsin Türkiye” sözleriyle son verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ