Demokrat Zafer

CHP’Lİ MEHMET ÇOBAN: “ÇATALCA’DA YAĞMA DÜZENİNE DUR DİYECEĞİZ”

Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çoban, Çatalca’da yaşanan kaçak bina sorununa dikkat çekti. Çoban, “Çatalca’da kaçak yapılara, plansız kentleşmeye ve yağma düzenine dur diyeceğiz” dedi.

CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mehmet Çoban, Çatalca’da son dönemlerde giderek artan kaçak yapılara dikkat çekti. Çoban, kaçak yapıların oluşturduğu problemlerin seçimi kazandığı takdirde son bulacağını, tarım alanlarına zarar veren uygulamaların engelleneceğini söyledi.

Mehmet Çoban, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalışarak, plansız kentleşme sorununun çözülebileceğini söyledi. Beklenen Büyük Marmara Depremi öncesinde plansız kentleşmenin can kaybı ve maddi kayıp riskini arttırdığını söyleyen Çoban,“Çatalca’da ve bütün İstanbul’da kaçak yapılara, plansız kentleşmeye ve yağma düzenine dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Tarım Alanlarının Talanı Son Bulacak”

Mehmet Çoban, halihazırda AKP’li olan Çatalca Belediyesi’nin tarım ve orman alanlarının yok edilmesine göz yumduğunu, bu alanları ranta açarak Çatalca’nın hem ekonomik yapısına hem de doğal yapısına zarar verdiğini söyledi. Çoban seçimleri kazandığı takdirde tarım alanlarının rant amacıyla talan edilmesini son bulacağının altını çizdi.

Çoban, uzmanlarla çalışmanın tarım ve orman alanlarının korunmasındaki önemine de dikkat çekti. Mehmet Çoban, “Tarım ve Orman alanlarının korunmasında uzman kişilerle, liyakat usulünü göz önünde bulundurarak çalışacağız” dedi.

“Şeffaf Belediyecilik Esas Olacak”

Mehmet Çoban, Çatalca halkının belediye yönetimine katılmasının ve denetleme hakkına sahip olmasının önemine vurgu yaptı. Çatalca’nın toplumsal bir mutabakat çerçevesinde gelişmesinin yönteminin Şeffaf Belediyecilik Anlayışı ile halkın belediye yönetiminde etkisinin artmasıyla oluşabileceğini söyleyen Çoban, bu anlayışın bir ilke haline gelmesi için çalışacağını ifade etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu anlayışa yaptığı katkıları da vurgulayan Çoban, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da uyguladığı Şeffaf Belediyecilik Anlayışı ile Çatalca halkının da buluşma vakti gelmiştir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ