Demokrat Zafer

Eğitim dini tarikat ve cemaatlere teslim edilemez

Tarikatları ve cemaatleri sivil toplum kuruluşu olarak gösteren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i TÖB-SEN Bursa, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan TÖB-SEN üyeleri geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılmak istenen açıklamaya polis engelini kınayarak, “Eğitim dini tarikat ve cemaatlere teslim edilemez” dedi.

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamayı Serkan Bebek okudu.

Tarikatlar gidecek çocuklarımız güvende kalacak diyen Bebek, “Milli Eğitim bakanı hedefinin eğitim yuvalarını tarikat yuvası haline getirmek bilimi ayaklar altına alıp gericiliğe alan açmak olduğunu itiraf etmiştir. Bu zihniyette bir bakanın yönettiği kurum çatısı altında eğitim gören çocuklarımız ve gençlerimiz güvende değildir. Bakana buradan bir kez daha hatırlatalım sen Tarikat Cemaat şeyhi değil Milli Eğitim Bakanı, öğrencilerimizde hedeflediğiniz müritler değil yarının geleceğin umutlarıdır. AKP ile palazlandırılıp halkımıza, minicik yavrularımıza musallat edilen tüm tarikat ve cemaatler kapatılmalıdır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında buradan suç duyurusunda bulunduğumuzu dile getiriyoruz” dedi.

“Okullarımız siyasal islamın dayatması ve uygulamaları ile karşı karşıya”

Ülkemizde bir taraftan yoğun bir şekilde eğitimde ticarileşme ve özelleştirme uygulamaları artarken, diğer taraftan eğitim müfredatının biçimlendirilmesinden pratik uygulamalara kadar hemen her alanda dini öğeler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sürecine adım adım yerleştirilmektedir diyen Bebek, “Geçtiğimiz 21 yıl içinde, eğitim biliminin en temel ilkelerine açıkça meydan okunarak gerçekleştirilen dinselleştirme adımları, veliler ve öğrenciler üzerinde psikolojik bir baskı oluşturmaktadır. Okullarımız maalesef uzun süredir siyasal islamın dayatması ile  belli bir inanç ve mezhebi temsil eden zihniyetin kuralları ve uygulamaları ile karşı karşıyadır. Dini dernek ve cemaatlerle art arda yapılan protokollerin hedefi Cumhuriyet değerlerinin yarattığı başka inançlara karşı hoşgörünün ve laikliğin ortadan kaldırılmasıdır. 4+4+4 düzenlemesi ile hız kazanan bilimsel, çağdaş, laik eğitimi sonlandırma hamlesi bir yandan ÇEDES ve tarikatlarla yapılan protokollerle çocuklarımız  karanlığa teslim edilirken bir yandan da MESEM , özel okulların sayısının her geçen gün artması eğitimde fırsat eşitliği yok edilerek, eğitim  sermayenin ve burjuva toplumunun değişen ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılma sürecindedir” dedi.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ