Demokrat Zafer

ULUSAL BÜTÜNLÜĞÜMÜZE YÖNELİK SALDIRILARI VE TERÖRÜ BİR KEZ DAHA ÖFKEYLE LANETLİYORUZ

Türkiye,12 kahraman askerin şehadeti ile kavrulurken Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa şubesi açıklamada bulundu. Gürhan Akdoğan, terörü destekleyenleri lanetleyerek Türkiye’nin terörle mücadelesinde birleşme çağrısında bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa şubesi adına Genel Başkan Başdanışmanı Gürhan Akdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz son iki gündür Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu gelen şehit haberleri ile derinden sarsılmıştı. Bunu gerçekleştirenleri, eli kanlı teröristleri ve örgütleri besleyenleri, onlara moral verenleri, koruyanları büyük bir öfkeyle lanetliyoruz.

Yakın geçmişe  gittiğimizde, örgütün Suruç’ta, Hakkâri’de, Şemdinli’de, Çukurca’da, Aktütün Jandarma Karakolunda, Dağlıca’da,  İskenderun’da, İstanbul Veznecilerde, İstiklal caddesinde, Ankara Kızılay meydanında, Bursa’da daha nice yerlerde katliamlar yaptığını, nice yaşamları yok ettiğini hatırlıyoruz.

Türkiye’deki terörün rastlantı olmadığını ve bu terörün arkasında ciddi bir projenin var olduğunu biliyoruz. Terörü yapanlar ne için yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Terör karşısında atılması gereken adımların ne olduğu açıkça biliniyor olmasına rağmen; bir çok emperyalist ülke ve onların içerideki işbirlikçileri, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında olmak yerine terörü destekliyor ve besliyorlar.

TOPYEKÜN MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR

 Terör nereden ve nasıl gelirse gelsin hangi kaynaktan beslenirse beslensin, bireysel veya  örgütlenmiş bir terör örgütü biçimiyle  karşımıza çıkarsa çıksın her şekilde  bir insanlık suçudur.Topyekün mücadele etmek gereklidir.

Bölücü terör ile mücadele konusu ,büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının  kurduğu, bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin  varlığı ile  bölünmez bütünlüğümüzü ilgilendiren bir gelecek meselesidir. Bu konunun her türlü parti çıkarı ve siyasi tartışmaların üstünde, ulusal  dayanışma ruhu ile ele alınması hepimiz için tarihi bir sorumluluktur.

 Anadolu’da binlerce yıldır birlikte yaşadığımız insanlarımız arasında kin ve nefret tohumlarını eken, birlikteliğimizi ve barışımızı bozmaya çalışan, Lozan’ı kaldırıp Sevr’i yeniden hortlatma girişimleri arzusunda olanların farkındayız. Ulus Devlet, Üniter Devlet, Laik Cumhuriyet, Atatürk Türkiye’sinin kuruluşunun temel değerleri ve  yapı taşlarıdır. Demokrasimiz bu üçlü temelden aldığı güçle beslenmekte, gelişmekte ve bu üç özgün dengeden güç alarak varlığını sürdürmektedir.

Ulusal bütünlüğümüzü hedef alan terör ile ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en zor ve tehlikeli dönemecindedir.

Bilinmelidir ki ulusal bütünlüğümüze zarar verecek eylem ve söylemlere başvuranlar bu amaçlarına hiç bir zaman ulaşamayacaklardır. Türk toplumunun farklı siyasal yapıları barındırsa da bu amaca hizmet eden dış güçlere ve içteki hainlere karşı yakın tarihimizde de olduğu gibi birleşerek, ülkemizin barışı ve huzuru için birlikte mücadele etmeye hazırdır.

Bizler Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, ulusumuzun birliğini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin toprak bütünlüğünü hedef alan terör örgütünün, hain güçlerin ve işbirlikçilerinin saldırılarını nefretle bir kez daha lanetliyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Ulus DevletÜniter Devlet ve Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine Ulusal bağımsızlık anlayışımızla sahip çıkacağımızı yineliyoruz.”

 

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ