Demokrat Zafer

Yapacağımız her işte, kamusal ve toplumsal yararı gözeteceğiz

Yazılım şirketi sahibi ve CHP Bursa eski İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

CHP Nilüfer'de Şadi Özdemir Aday Adaylığını açıkladı

31 Mart 2024‘te yapılacak olan yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı ve aday adaylık açıklamaları son hızıyla sürüyor.

Yazılım şirketi sahibi ve CHP Bursa eski İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı‘nda basın toplantısı düzenlendi.

CHP Nilüfer Belediye Başkan Aday Adayı Şadi Özdemir’in konuşmasından satır başları şöyle;

Birçoğunuzun bildiği gibi 25 yıldır Nilüfer’de yaşıyorum.

Nilüfer ilçesini kurulduğu günden beri tanıyorum. 1989 yılında 59 oyla kaybettiğimiz ilk seçimden bugüne Nilüfer’in niceliksel ve niteliksel olarak büyüme süreçlerini, ayrıca  seçim süreçlerini de yakından takip ettim. Nilüfer Belediyesi’ni de 64 mahallesi ile Nilüfer ilçesini de çok iyi tanıyorum. Son 25 yılda Nilüfer’in kentleşme mücadelesinin, marka kent olması yolculuğunun her anına tanıklık ettim.

Şimdi Nilüfer’in daha çağdaş, daha mutlu, daha barışık ve dünyaya örnek bir kent olması için yeni bir yola yeni bir bakış açısına ihtiyaç var!

2000 yılından bugüne Nilüfer Belediyesi’nin vizyonunda ve yenilikçi algısında başkanlarımız ile birlikte emeğimiz ve katkılarımız var.

Sayın Mustafa Bozbey ile birlikte gerek iletişim yönetimi, gerekse ‘İlklerin Belediyesi’ algısında birçok projeye hem fikri, hem fiili katkılarım oldu. Nilüfer Belediyesi ile bağlantım ve çalışmalarım aday adayı olmamdan çok önce başladı. Yani Nilüfer Belediyesi’nin gücünü ve insan kaynağını çok iyi biliyorum.
Yıllardır oluşan mesleki, sivil toplum mücadelesi, belediye yönetimi ve en önemlisi örgütsel alanlarda olan birikimlerimi Nilüfer Belediyesi’ne taşımak için Nilüfer Belediye Başkanı Aday Adayıyım.

“ORTAK AKIL İLE YÖNETECEĞİZ”

Nilüferimizi, mahalle komitelerimiz, kent konseyimiz, akademik odalarımız, sendikalarımız, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve sanayi odalarımızla birlikte, Ortak Akıl ile yöneteceğiz.

“AKADEMİK KURUL OLUŞTURACAĞIZ”

Akademik kurul oluşturacağız. Yapacağımız her işte, kamusal ve toplumsal yararı gözeteceğiz. Her alanda, uzman isimler, akademisyenler ve gönüllülerden oluşan gruplarla birlikte çalışacak, bilime, teknolojiye ve kentimizin yapısına en uygun projeleri geliştireceğiz.
Nilüfer ilçesini; Akıllı şehircilik yapay zekâ destekli veri ve kent yönetimi ile büyüteceğiz.
Her işinizi evinizden yapacaksınız, yani belediyemiz evinizde olacak.

Nilüferimiz, kültür, sanat ve eğlencenin başkenti olacak. 70 bini  üniversite gençliği olmak üzere, 150 bine yaklaşan gençliğimizle bütünleşeceğiz. Parsel temelli kentsel dönüşümden, ada temelli kentsel dönüşüm uygulamalarına geçeceğiz.

“NİLÜFER DEPREME DİRENÇLİ BİR KENT OLACAK”

Yeni nesil akıllı tarım ve çevreci hayvancılığı destekleyeceğiz. Kent bostanlarının ölçeği genişletilecek, üretime teşvik edilen köylülerin ürettikleri ürünlerin marketlerde satışını sağlayacağız. Ekolojik tarımı teşvik edecek, tarım okulu kuracak ve köy yerleşim alanlarının tamamını planlayacağız. Belediyemizde yenilenebilir enerji kullanacağız. İklim değişikliği ve karbon salınımına karşı tedbirler alacağız. İstihdam ve ekonomik gelişim için işbirlikleri oluşturacağız.
İpek böcekçiliği uygulama sahaları kuracağız. Ev kadınlarımızın üretime katılmalarını teşvik edeceğiz.
Sanayi bölgelerini yeniden ele alacağız. 8 adet organize sanayi bölgesi, küçük sanayi bölgeleri, organize olmaya çalışan sanayi bölgeleri ile Nilüferimiz çok ağır bir yük taşımaktadır. Bu durum, trafik yoğunluğu, çevre ve hava kirliliği gibi olumsuz etkilerinin yanında Nilüfer’e göçü de arttırmaktadır. Ortak akıl ile çareler arayacağız, konuyu gündemde tutacağız. Bursa’da yeterince insan kaynağı ve sermaye birikimi var. Bu sebeple sanayi bölgelerini yüksek teknoloji üretim merkezleri haline getirmek için çalışacağız.

Engelsiz bir Nilüfer yaratacağız, özel nitelikli çocuklarımızı üretime katacağız.

Nilüferimize; Kongre, sempozyum vb. bilimsel etkinliklerin yapılacağı bir Kongre Kültür Merkezi, Amfitiyatro ve meydan kazandıracağız.
Aktopraklık höyüğünü, Arkeopark Açık Hava Müzesi’ni  ve Gölyazı gibi tarihi alanları dünyaya tanıtacağız Otopark ve ulaşım sorununu azaltacak önlemler alacağız. Nilüfer’i, coğrafi işaretli ürünler kenti yapacağız.

Özdemir, neden aday olduğunu açıkladı

Sağlıkla gelişen bir Nilüfer için,

Temiz bir çevre için

Yüksek teknoloji üreten, inovasyon kenti Nilüfer için
Gençlerimiz için,
Üniversite gençliğimiz için, Çalışan ve ev kadınlarımız için,

Köylülerimiz için,

İşçilerimiz için,

Esnafımız için,

Doğamız için,

Hayvanlarımız için,

Engelsiz bir Nilüfer için,

Güvenli bir kent, güvenli bir yaşam için,

Nilüferimiz’in daha da fazla gülümsemesi için,

Nilüfer Belediye Başkanlığına adayım. Desteklerinizi bekliyorum.

 Sabahattin Ali’nin dediği gibi;

“Biz istiyoruz ki, bu memlekette yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, bu toprakları dolduran milyonların yararına olsun.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ