Demokrat Zafer

CAVİT KAYA ;HALKIN İÇİNDEN,HALKLA BİRLİKTE..!!

Bursa’mızın  tanınmış simalarından ,değerli siyasetçi , güzel insan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Sayın Cavit Kaya ile merak edilen bir çok soruya cevap bulduğumuz  detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

****Cavit Başkanım tabii seçimlerde yaklaştı.  Cavit Kaya’ya konuk  olacağımızı sosyal medyadan paylaştığımızda oradan da adeta soru ve başarı dileklerini ileten yorumlar  yağdı.Bu konuyla başlayalım isterseniz.

— Kamuoyunda gerçekten güzel bir teveccüh  aldım. Bu da beni ziyadesiyle mutlu etti. Bu kadar güvene  mazhar olmak  gerçekten güzel bir duygu. Ben 11 sene  görev yaptım partide bu 11 sene içerisinde hiçbir zaman ben aday olayım diye de düşünmedim zaten. Bu milletvekili adaylığında da Belediye Başkan adaylığı’nda da Belediye Meclis üyeliklerinde de çevremize baktık yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla partinin bizden büyük olan erkleriyle de hep istişare halinde olup en iyi yapabilecek en dürüst arkadaşımızı kamuoyundaki karşılığı olan insanları bulup getirmenin  mücadelesini verdik. Ve ben hiçbir zaman kendim aday olmadım ilçe Başkanlığı dışına çıkmadım. Kendimle beraber herhangi bir yakınımı dahi önermedim. Uygun gördüğüm yerlerde geçmişte aday göstermiş olduğumuz isimler ortada, zaten o arkadaşların inancıyla kamuoyundaki karşılıklarını görerek onların arkasında olduk onlarla kazanmayı tercih ettik.

ÖN SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ..!!

Yetki bende istediğim yere aday olurum diye düşünmedim.Siyasetçinin görevi zaten yerel yönetimde de genel yönetimde de gerçekte bir şey layık olan işin ehli liyakat sahibi olan insanları çıkartmaktır. Milletvekili adayı da olsa ,belediye başkan adayı da olsa, belediye meclis üyesi adayı da olsa siyasetçi bu insanları gerekirse evinde otururken dahi  tespit edip onları gerektiği yerlere  aday göstermektir.Siyasetçinin görevi budur.Çok özür dilerim kamuoyundan da; Yani 3 kuruş cebine para koyup, veya arkasından ağam paşam alıp da bir yerlere aday olmak benim anladığım siyaset anlayışı değil.Benim bildiğim siyaset de zaten bu değil.Aldığım siyasi terbiyede  bunu göstermiyor.Biz hep geçmişte büyüklerimizin yapmış olduğu seçimlerde de  aldığımız örnekler gördüğümüz örnekler hep en iyisini bulup onun arkasından gitmek ,onun altını doldurup onu kamuoyuna mal etmek ve hesap sormak seçtirdikleri kişiden de hesap sormak.Biz siyaseti öyle gördük öyle düşündük,benim niyetim de bugüne kadar öyleydi.En iyi arkadaşımızı en liyakat  sahibi arkadaşımızı çıkarıp ona kefil  olduğum kadar hesap da sorabilmek. Bugüne kadar onu yaptık.Başarılı olduk, az başarılı olduk, çok başarılı olduk bugünlere geldik.Bugün evet kamuoyunda bana karşı teveccüh var. Bu da tabii ki geçmişimde iz bırakmış olmamın göstergesidir.

***Cavit Başkanım birçok da soru gelmiş söylediğim gibi,aynı zamanda Kaya ailesinin Gürsu’da  iz bıraktığı ile ilgili soruların haricinde yorumlarda gelmiş.

TAŞ YERİNDE AĞIRDIR,BİR DE “KAYA” OLURSA SİZ DÜŞÜNÜN..!!

—-Sağ olsunlar gerçekten “Kaya” ismi halka mal olmuş bir isim. Sadece benle ilgili değil dedemden başlayıp, babam, amcalarım devam etmiş. Mesela bir amcam 77-80 döneminde belediye başkanıydı. Diğer bir amcam yıllarca şoförler odasında başkanlık yaptı şu anda yine Gürsu’nun Kurucu Şoförler Odası Başkanı yeğenim Recep Kaya yani Kaya soy ismi Gürsu’da halka mal olmuş bir isim. Halkın iradesi ile yürüyen bir isimdir. Bizden sonraki nesiller kaya  soy ismini taşıyacak bizim çocuklarımız da inşallah aynı sahiplenme ile devam ederler.

**** Şimdi gelelim isterseniz Kurultay ile ilgili sorulara. Bu anlamda Ankara’daki izlenimlerinizi sormuşlar, gençleşmenin CHP’ye ne gibi katkıları olur diye de yine birçok soru gelmiş başkanım?

GENÇ KADROLAR İLE HEYECAN İKİYE KATLAR..!!

— Evet ,parti meclisinde de çok yenilikler oldu gerçekten kalıplaşmış kişiler çok yok. Genç kadro çok yeni isimler var %75 gibi gençleşmiş diyorlar.Her yenilik bir heyecandır özellikle bu yenilik genç kadro ile olursa bu ikiye katlanır. Halkımızın da beklentisi buydu Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir değişiklik bekleniyordu, yenilenme bekleniyordu genel başkanımız Sayın Özgür Özel’de bunu şu anda başardı. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda da partiye olan sahiplenmesinde de bu yenilenmeyi tabana oturtur.

**** Bursa’da seçimler  ne olur diye sorularda gelmiş?

GENEL MERKEZDEKİ DEĞİŞİMİN YERELE DE YANSIYACAĞINA EMİNİM..!!

—- Genel merkezdeki değişimin  ben yerele de yansıyacağına eminim. Türkiye’deki bütün illerimizde bu değişimin rüzgarı esecektir muhakkak ama Bursa’da bir önceki seçimde zaten bir rüzgar vardı.Bu değişimle bu rüzgarın daha da kuvvetlenip yerelde bizi iktidara taşıyacağına eminim, inanıyorum. 17 ilçenin belki tamamında olmayabilir ama şu anda 3 ilçemiz var biliyorsunuz Nilüfer, Mudanya ve  Gemlik’te bunu çok fazla artıracağımıza eminim. Elbette adaylar bir çıksın önemli olan siyasetçilerin,il , ilçe Başkanlarının çıkaracağı adayları süzerek, yani ahbap çavuş ilişkisi veya adamcılık değil gerçekten kamuoyunda karşılığı olan  adayları çıkarırlarsa bu başarının %50’sidir.Yani kamuoyuna mal olmuş insanları arayarak çıkartmak başarının %50’sidir. İnşallah diğer 17 ilçemizde arkadaşlarımız bunu başarırlar. Ben her şeyin olacağına inanıyorum.

*** Tabii Bursa’da da birkaç ay önce il kongresi  gerçekleştirildi, öncesinde ilçe kongrelerinde de yenilenme ler oldu. Bu konuyla  ilgili yorumlarınızı sormuş okuyucularımız.

—- İl Başkanımız çok eski partili,partide gerçekten izi olan arkadaşımız. Hani bir atasözü vardır ya; “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz”.Aynen o şekilde.İl başkanımız yıllarca Yıldırım’da güzel bir başarı sergiledi, hareket getirdi tabi onun o başarısı  kendisini il başkanlığına taşıdı. İnşallah aynı disiplinle aynı heyecanla 17 ilçede de başarılı olur. Ben şu anda il başkanımıza gerçekten güveniyorum.

TOPLUMDA KARŞILIKLARININ OLUP OLMAMASI ÇOK ÖNEMLİ..!!

İlçelerde yenilikler yaşandı güzel kongreler yaşandı katılım güzeldi, çoğu ilçede birkaç adayla yarışıldı, Cumhuriyet Halk Partisi’nde biat kültürü yoktur zaten. Birçok yerde birkaç aday çıktı. Kendine güvenen yapabileceğine inanan her arkadaşımız her zaman aday olarak çıkar. Yeter ki toplumda karşılığı olsun.Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyelerinin zaten o tür insanları taşımaları onların görevidir.Ben 17 ilçede de güzel isimlerin çıkacağına hem Başkan adaylarının hem de Belediye Meclis Üyelerinin çıkacağına eminim.Yenilikle gençleşme ile Bursa kamuoyunda bu sefer Cumhuriyet Halk Partisi ses getirecek inşallah.

*** Cavit Başkanım, tabii Cumhuriyeti’nde 100 yılını kutladık. Bu anlamda da görüşlerinizi almak isteriz.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLU OLSUN

— Ben öncelikle tüm halkımızın tüm insanlarımızın cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla kutlamak istiyorum. Çok küçük yaşlardan beri o zamanlar tabii beldeydi Gürsu sonrasında ilçe olduk biliyorsunuz.Gürsu’da her yıl Cumhuriyet Halk Partisi’nin kutlamalarını görmüş yaşamış bir insanım. Tabii bugün teknoloji farklı bazı değerler de farklı. Ben 100. kutlamalarının çok  daha geniş katılımlı ,coşkulu olmasını tercih ederdim ama fena değildi yine de. Bizim dünyada isim yapmış bir liderimiz ve 100. yılını tamamlamış Cumhuriyeti kutladık.Eşi benzeri olmayan inkılaplarla, eşi benzeri olmayan çalışmalarla bugünlere gelmiş ve küllerinden doğmuş olan bir ülkeyiz biz.Bizim için ilk yıl gibi büyük bir heyecan her an yüz yılı kutlayacakmışız gibi daha nice yüzyıllara İnşallah Türkiye Cumhuriyetimiz  ayakta kalır ve de kutlanır.

*** Cavit Başkanım bizim soracaklarımız merak edilenler okuyucularımızın soruları bu kadar son olarak bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediklerinizi alalım bitirelim isterseniz?

CHP’YE GÜVENİN..!!

— Ben Bursa kamuoyuna Cumhuriyet Halk Partisi’nin yereldeki kadrolarına güvenmelerini tavsiye ederim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yenilenen kadroları gençleşen kadroları Artık ülkemizi yaşanılan kaostan çıkaracağını güvensinler. Cumhuriyet Halk Partisi’nde  güzel şeyler olacak. Biz 1923’teki ilk kuruluşumuzdaki yaşadığımız heyecanı Cumhuriyet Halk Partisi olarak yani kurucu genel başkanımız, korucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün  ışığında her gün, her dakika, her saniye aynı heyecanla ülkemize sahip çıkmak için görevliyiz.

Başta son olarak Nilüfer  olmak üzere Bursa’da yaşayan herkese yurt genelinde yaşayan herkese sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum,esenlikler  diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

“Taş yerinde ağırdır misali” Kaya soyadının vermiş olduğu güvenle Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan  Bursa’mızın tanıdık simalarından Cavit Kaya’ya bizler de bu gelişmeler ışığında çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ