Demokrat Zafer

ERCAN ÖZEL; TÜRK ADALETİNE VE TOPLUM VİCDANINA GÜVENİYORUM.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ile yaşadığı sorun mahkemelik oldu. İlk mahkemeden çıkan Başkan Özel; ”

Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Davut Aydın’ın şahsıma hakaret etmesi dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığım şikayet neticesinde Türk Ceza Kanunu ilgili maddeleri kapsamında cezalandırılması maksadıyla savcılık makamı tarafından iddianame hazırlanmıştı.

Bugün, Yenişehir Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada şahsıma yaptığı hakaretler dolayısıyla, Davut Aydın sanık kürsüsüne çıkarak yüce Türk Adaletine ifade verdi.

Belediyenin hukuk kurallarına aykırı olarak almış olduğu 555 parça Taşınmaz Mal Satışı ile ilgili ortaya çıkardığımız gerçeklere karşı, muhtarlarımıza açıklama yapmak üzere düzenlemiş oldukları toplantıda, şahsımı hedef alarak ağır hakaretlerde bulunmuş ve sanığın bu hakaretleri basın yayın organlarında haber olarak yayınlanmıştı. Gerçekleştirilen bu toplantıda, taşınmaz mal satış konusunu hiç konuşmadığını ve Ercan Özel’i kast ederek hiçbir hakaretinin olmadığını ifade etti.

Her fırsatta sözünün eri ve dürüst olduğunu beyan eden sanık, mahkemede cezalandırılma korkusuyla sözlerinin arkasında duramayarak, tek görevi haber yapmak olan ve sanığın söylediklerini haberleştirerek toplumun bilgi alma özgürlüğüne hizmet eden bir gazeteciyi suçlayarak onu büyük bir zan altında bıraktı.

Ayrıca Sanık Davut Aydın yaptığı savunmada, Toplumumuzda ş*refsiz, n*mussuz gibi ifadelerin hakaret olmayıp bu sözleri insanların birbirlerine karşı kullanmasının normal olduğunu, Türkiye’de siyaset yapan birçok siyasinin de bu ifadeleri birbirlerine karşı kullandıklarını bu kişilerin bizlere örnek teşkil ettiğini bu sebeple olağan değerlendirilmesi gerektiği minvalinde bir ifadede bulundu.

Buna karşılık mahkemeye vermiş olduğum beyanda, kötü örneğin örnek teşkil etmeyeceğini, yaşadığımız toplumun örf, adet ve geleneklerinde bu gibi çirkin sözlerin yerinin olmadığını, bunların normal olarak değerlendirilmesi sonrasında halkımızın birbirlerine bu aşağılık ifadelerle hitap etmesinin olağan görüleceğini ifade ettim.

Mahkeme heyetinin huzurunda herhangi bir siyasi kimlik yada makamı temsilen değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin sade bir vatandaşı olarak bulunduğumu, mahkemenin hakkaniyetli bir yargılama yapacağından bir şüphem olmadığını, adaletin tecellisini talep ettiğimi beyan ettim.

Yaşanılanları değerli Yenişehirli hemşehrilerimin ve kamuoyunun toplumsal vicdanlarına bırakıyor, saygılarımı sunuyorum.

Bu hukuk mücadelesinde yanımda bulunan ve adaletin tecellisine hizmet etmek için çaba sarf eden Avukatlarım Av. Ömer Faruk Şahin’e, Av. Birol Mercan’a Av. Ali Çağrı Sal’a ve Av. Murat Onur Deniz’e örnek gösterilecek gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ