Demokrat Zafer

TV KANALLARININ REYTİNGİ UĞRUNA AYAĞIMIZA KURŞUN SIKTIRMAYALIM…

Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Nikahsız ilişkileri özendiren Televizyon Dizilerine tepki koydu. Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı Bursa’da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında
Şanlı şunları söyledi:
Türkiye’de televizyon kanallarının reyting yarışı kızıştıkça, aile yapısına yönelik tehlike de büyüyor. RTÜK’e yapılan şikayetlere rağmen, ardı arkası kesilmeyen bazı televizyon dizileri Türk aile yapısının temelini yıkmaya devam ediyor. Özellikle izleyiciyi ekrana mahkum etmek için hazırlanan diziler, ahlaksızlığa ve gayri meşru hayat tarzına özendiren, toplumsal yapımızı tehdit eden, birer bataklığa dönüştü. Ahlaksız içeriklerinden dolayı Türk dizileri bazı İslam ülkelerinde bile yasaklandı.


Bir babanın, genç kızının, arkadaşına aşık olmasını konu alan diziden tutunda , her türlü çarpık ilişkileri aleni bir şekilde yayımlanması ahlaksız yaşamların zihinlerde normalleştirilmeye çalışıldığından tutunda küfürlerin havada uçuştuğu her türlü diziyi görmek mümkün. Sosyal medyada RTÜK’e böyle yayınların yasaklanması için çağrı yapılıyor. Dizi ve programlardaki gayri ahlakiliğe tepki koymalıyız, tavır almalıyız.Evlilik dışı hayat medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor. Aile kökünü kurutmayı amaçlayan sembollerin önü açılmaya çalışılıyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız. Nikah dışı evlilik bizim değerlerimizde yok. Buna hep birlikte tavır koymalıyız.

Türk halkının sosyal medyada tepkisine rağmen, kanallarda yayınlanan ahlaksız dizilere her gün bir yenisi ekleniyor.
Nikahsız ilişkileri özendiren televizyon dizileri, aile yapısına karşı organize bir suikasttır. RTÜK derhal tedbirini almalıdır.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı cami ve okullarda veli ve öğrencilere yönelik tedbir alıcı bilgilendirme yapmalarını istiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ