Demokrat Zafer

BATMANLI YAZARLAR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK

Batman Yazarlar, İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü kınadıklarını ve bunun son bulmasını istedi.
‘Filistin halkının yanındayız ve onları sonuna kadar destekliyoruz’ diyen Batmanlı Yazarlardan Şerif Başak, Mehmet Reşit Öztoprak ve Şükran Demirhan, herkesin üzerine düşen görevi yapmalarını istediler.
“İNSANLIK BU VAHŞETE SEYİRCİ KALMAMALI”
Batmanlı Yazarlardan Şerif Başak, Mehmet Reşit Öztoprak ve Şükran Demirhan; “İnsanlık bu vahşete seyirci kalmamalıdır. Biz Batmanlı Yazarlar olarak Filistin’de işlenen vahşetle ilgili duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak adına bu basın açıklamasını elzem gördük. Öncelikle Batman’da yaşanan sel felaketinden ötürü hepimize Geçmiş olsun ve Başımız sağ olsun diyoruz. Bizler Düşünen ve düşündüğünü kaleme alan vicdanlı insanlar olarak bütün Batman halkı; bütün dünya halkları gibi Filistin’de yaşanan bu vahşete, bu orantısız dengesiz bombardımana, bu kural tanımaz savaşa, kadın yaşlı çocuk bebek demeden yaşanan bu katliama, bu soykırıma, sessiz kalmadığımızı belirtmek isteriz. Bu acıyı paylaşıyor ve iliklerimize kadar yaşıyoruz. İsrail’in bu saldırganlığını kınıyor ve lanetliyoruz. Evet, biz bu savaşta tarafız. Mazlumun yanında zalimin karşısındayız. Ama batılıların takındığı bir haçlı zihniyeti mantığıyla değil. Ya da bir din çatışması gözüyle bakıp bir tarafgirlik içinde değiliz. Biz bu meseleye insani vicdani ve ahlaki bakıp tarafımızı öyle belirliyoruz. “ şeklinde konuştular.
“SÖYLEMLE DEĞİL, EYLEME GEÇİLMESİ LAZIM”
‘Artık söylemden değil, eyleme geçmenin vakti gelmiştir” diyerek açıklamalılarının şöyle sürdürdüler; “Batmanlı Yazarlardan Şerif Başak, Mehmet Reşit Öztoprak ve Şükran Demirhan; “Evet savaşı durdurmak adına yapılan diplomasi trafiğini ve barış söylemlerini değerli buluyor ve bu uğurda devletimizin mücadelesini görüyor ve takdir ediyoruz. Ama karşımızda bu söylemlere kayıtsız ve sağır olan bir İsrail devleti olduğu için mücadeleyi yetersiz görüyoruz. Artık söylemden eyleme geçmenin vaktinin geldiğine inanıyoruz. “
“TALEPLERİMİZİ SIRALIYORUZ”
Batmanlı Yazarlardan Şerif Başak, Mehmet Reşit Öztoprak ve Şükran Demirhan; “Bildiğimiz kadarıyla İsrail büyükelçisi Türkiye’den ayrıldı. Devletimizden de İsrail’deki Türkiye büyükelçimizi çekmesini istiyoruz. Devletimizden, Türkiye de ki İsrail’in askeri eğitim ve faaliyetlerini durdurmaya çağırıyoruz. Türkiye gıda, barınma ve sağlık alanında yardımlar yapıyor ve bunun devamını istiyoruz. Amerika ve batılı ülkeler askeri yardımlar yapıyor. Ve bunu meşru görüyorlar. Türkiye’den ve duyarlı diğer devletlerden Filistin’e savunma amaçlı askeri mühimmat desteği vermesini istiyoruz. Peki, biz halk olarak ne yapabiliriz. Kimse elimden hiçbir şey gelmiyor demesin. Herkesin elinde bir şey gelir. İsrail’i protesto Filistin’e destek yürüyüşlerine ve mitinglerine devam edelim. Halklar bu kolektif çabayı göstersin ki; devletlerde halklarına kayıtsız kalmayıp mücadelede lokomotif olsunlar. Yani halklar devletleri söylem ve eyleme zorlasınlar. İsrail menşei ürünleri boykot etmeye devam edelim. Ürünleri hayatımızdan çıkaralım. Sosyal medyada aktif olalım bu manada yapılan paylaşımlara ve açılan heşteglere beğenilerle yorumlarla ve tekrar paylaşarak destek verelim ki dünya sesimizi duysun. Filistin’e nakdi ve ayni yardımlar yapalım. Bunların hepsini yaptıktan sonra Allaha dua edersek inşallah Allah’ın bize yardım edeceğine inanıyoruz.” diyerek açıklamalarını tamamladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ