Demokrat Zafer

SERGİLER ve ETKİNLİKLERLE, ARTER 23 ARALIK’TA GECE YARISINA KADAR AÇIK!

Arter, yılın son “Uzun Cumartesi” uygulaması çerçevesinde 23 Aralık Cumartesi günü bir kez daha kapılarını gece yarısına kadar açık tutacak. Paribu’nun değerli desteğiyle gerçekleşen “Uzun Cumartesi”de güncel sergilerin yanı sıra Kütüphane ve Kitabevi de 11:00-24:00 saatleri arasında ziyaretçilerin erişimine açık olacak. “Portre Atölyesi: Başkasının Gözünden Ben” başlıklı çocuk atölyesinin gerçekleşeceği Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında, Davy Chou’nun yazıp yönettiği Seul’a Dönüş (Retour à Séoul) adlı ilk filmi de gösterilecek. Elektro-akustik üçlüsü Islandman’in de bir konser vereceği 23 Aralık’ta ayrıca Arter’in Öğrenme Programı kapsamında ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek. Taksim’den ve Tepebaşı’ndan Arter’e ücretsiz ulaşım imkânı sağlayan servis araçları, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” boyunca ziyaretçilere hizmet vermeye devam edecek.

SERGİLER

Sarkis’in üretiminde geniş bir zaman dilimini kapsayan kişisel sergisi SONSUZ, Nuri Kuzucan’ın kişisel sergisi Pasaj ve Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisi Arter’de devam ediyor. Sergiler, 23 Aralık’ta Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gece yarısına kadar ziyarete açık olacak; rehberli turlar saat 12:00’de İngilizce, 13:00 ve 15:00 saatlerinde ise Türkçe olacak gerçekleşecek. Ayrıca, Paribu kullanıcıları için sergilere giriş ve sesli rehber ücretsiz olacak.

ÇOCUK ATÖLYESİ: “PORTRE ATÖLYESİ: BAŞKASININ GÖZÜNDEN BEN”

“Portre Atölyesi: Başkasının Gözünden Ben” başlıklı çocuk atölyesi Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında saat 11:00’de Arter’in Atölye mekânında gerçekleşecek. 4–6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik atölye, katılımcıları Arter’in Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisinde yer alan portrelerden esinle kendilerine başkasının gözünden bakmaya çağırıyor. Çocuklar, önce sergiyi gezip sanatçıların heykel ve fotoğraf gibi farklı mecralarda ürettikleri portreleri keşfedecekler. Ardından portre sanatı üzerine keyifli bir sohbete ortak olup yetişkin eşlikçileriyle karşılıklı oturarak birbirlerinin portrelerini çizecekler. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyenin biletleri Arter’den temin edebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

FİLM GÖSTERİMİ: SEUL’A DÖNÜŞ (RETOUR À SÉOUL)  

Kamboçya asıllı Fransız yönetmen Davy Chou’nun Elmas Adası’nın [Diamond Island, 2016] ardından çektiği ikinci uzun metraj filmi Seul’a Dönüş (2022), 23 Aralık’ta Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında saat 20:00’de Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gösterilecek. Henüz bebekken Fransız bir aile tarafından evlat edinilen Freddie’nin kendi geçmişine yaptığı yolculuğa odaklanan filmin prömiyeri, 75. Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” bölümü kapsamında gerçekleştirildi. Park Ji-Min’in başrolünü üstlendiği, sekiz yıl süren kültürlerarası bir seyahatin dramatik ve trajikomik boyutlarını sürükleyici bir anlatımla beyazperdeye taşıyan Seul’a Dönüş, müzikleriyle de öne çıkan bir yapım niteliği taşıyor. Türkçe altyazılı olarak gerçekleşecek film gösteriminin biletleri Arter’den temin edebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

KONSER: ISLANDMAN

Arter, Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında saat 22:00’de Arter’in performans salonu Karbon’da gerçekleşecek özel bir performans için Islandman’i ağırlayacak. Elektronik sesler ve telli çalgılarda Tolga Böyük, gitar ve efektlerde Erdem Başer, vurmalı çalgılarda Eralp Güven’i bir araya getiren grubun müzikleri, şamanik ritimlerle desteklenen yumuşak elektronik yapılar ve dans ritimleri ile özgün gitar tınılarının benzersiz bir karışımı olarak tanımlanıyor. Islandman konserinin biletleri Arter’den temin edebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

ÜCRETSİZ REHBERLİ TURLAR

Arter Öğrenme Programı kapsamında gerçekleştirilen Rehberli Turlar, katılımcıların çağdaş sanat yapıtlarını kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimsiyor. Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” uygulamasının geçerli olacağı 23 Aralık’ta 19:00, 20:30 ve 22:00 saatlerinde ücretsiz rehberli turlar düzenlenecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olacağı rehberli turlar için tur saatinden önce giriş katındaki gişeden sticker almak gerekiyor.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Bilgi için:             arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ