Demokrat Zafer

BURSALI YAZARDAN “YANILTICI KURGULAR”

Aslen suyun öbür yakası Bulgaristan’da anne ve babasının başlayan hikayesi Bursa’da ona hayat verdi!

İnşaat işçisi baba Mehmet ile ev hanımı Fatma hanımın tüm gelirlerini kızları için harcar ve ilk kızını öğretmen ikinci kızı Melda Vatancı’yı da Adnan Menderes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okutur. 2016’da okulundan mezun olan Melda Vatancı ise yeni bir mecraya adım atarak 2,5 yıl İngiltere’nin başkenti Londra’da iş eğitimi alarak çalışır Türkiye’ye döndüğünde 2016’da öğrenci iken; deneme olarak yazmaya başladığı “Nükleer Sızıntı” konulu hikayesini 2019’da “Renksiz Dünya Hikayesi” ismiyle bastırır. İlk kitabının ilgisi ikinci kitabı olan “Yanıltıcı Kurgular” da 2020’de basıma girer. Pandeminin vurduğu yıllarda ise “İnsanlık Krizini” kaleme alır ve kitap 2,5 ay önce baskıya girer ve seçkin kitapçıların internet sitelerinin dijital sisteminde yerini alır.

Melda Vatancı, hayallerini ve hikayesini; ” İnsanlık krizi adlı kitapta bir toplumun düşünsel boyutta ileri seviyeden nasıl geriye doğru bir düşüş yaşandığı anlatılmaktadır. Kitabın kahramanı olan ‘’Kont’’ lakaplı bir liderin devrim yapması ve ülkenin başına geçmesiyle dünyadan nasıl tecrit edildiği konusu ele alınmıştır. Bunun yanında kendi yolunu arayan bir ‘’Keşiş’’ karakteri yer almakta ve bu karakter yolunu ararken Kont’un ülkesinde yaşanan olaylara şahit olmaktadır.

Genç yazara tarih ve belgesel araştırmacısı mühendis yazardan destek geldi. Bursa’nın gizemli geçmişini kaleme alan Hayri Ekrem Peker; genç yazarla ilgili olarak ;

“Kitapçıları, sahafları ya da kitap fuarlarında isimlerini duymadığınız yazarların yazdığı yüzlerce, belki de binlerce kitabın önünden geçersiniz.

Bazen durup bir kitap seçin. Seçtiğiniz kitap belki sizi farklı bir dünyaya götürebilir. Melda Vatancı’nın “Yanıltıcı Kurgular” bu tür kitaplardan birisi.

İnsanlık Krizi, Yazarın ikinci kitabı. Melda Vatancı’nın daha önce “Renksiz Dünya Hikayesi” adlı kitapları yayınlanmış.

Vatancı’nın kitapları bende “Novella türünde kitap yazan yeni bir yazarımız geliyor” hissini uyandırdı.

Yazarımızın zaman içinde kendini daha geliştireceğini ve ismini çok duyacağımızı düşünüyorum.

Melekler, insanlar arasında üstünlük sembolü olan tüm değerleri yıkmak isteyerek “Yok olsun tüm statükolar ve bir dilenciyle kralın eşit olduğunu herkes bilsin,” diyorlardı.

Şeytanlar ise “Kralın oturduğu taht altından mı yoksa gümüşten mi olmalı?” tartışması yaparken bir taraftan da “Krallar cellatlarına emir vererek öldürtsünler kendilerine tapmayanları ve sustursunlar bilge insanları.” sözleriyle, tüm caniliklerini ortaya koyuyorlardı.

İyi ve kötü arasındaki bu bitmez tükenmez savaş, insanlık tarihi boyunca, milyonlarca kurban verilmesine neden olmuştu. Zaferin hangi taraf için yakın olduğu henüz belli olmasa da her iki taraf da kendisinin kazanacağından kesin olarak emindi.

O gün geldiğinde herkes susacak ve gökyüzü, muzaffer olanı fısıldayacaktı yeryüzüne.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ