Demokrat Zafer

DOHADERN; “Yangından kaçan hayvanlara bir darbe de avcılık vurmasın”

Doğal Yaşam ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri yanan ormanları gündeme getirdi. DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; “Ormanları yanan Çanakkale’de Av Yasaklansın!

Bildiğiniz üzere 22 Ağustos’ta Çanakkale Damyeri Mevkii’nde başlayan yangın üçüncü gününde ancak söndürülebilmiştir. Yangın 4080 hektar alanı etkilemiş ve yaban hayatı üzerinde inanılmaz kötü etkilere sebebiyet vermiştir. Yangında kaçan yaban hayvanlarının kendilerine yeni yaşam alanları aradığı bu günlerde, tedirgin ve ne yapacaklarını tam olarak bilmeden hareket etmeleri fotoğraflara ve videolara da yansımıştır. 

Yangının ikinci gününde çekilmiş fotoğraf ve kameralarda alevlerin içinden çıkıp kaçmaya çalışan karaca görüntüsü bunun en iyi örneklerinden..

Yangından yaban hayatı ve yaşam alanlarının olumsuz etkilenmiş olması nedeniyle Çanakkale’de acilen kara avcılığının yasaklanması gerekmektedir. Böyle bir karar en azından yangından dolayı büyük yara almış Çanakkale yaban hayatına yaralarını sarması için zaman kazandıracak ve yenilenmesini sağlayacaktır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün av yasağı kararı alıp uygulaması yaban hayat için hayati önemdedir.

WWF-Türkiye’nin altını çizdiği örnek bir av yasağı kararı 2021 yılı mega yangınlarından sonra Muğla ve Antalya illerinde uygulanmıştı. 26 Ağustos’da av sezonu açılmadan önce av yasağı kararının alınmasını ve Çanakkale’de uygulanmasını yetkili kurumlardan dernek olarak talep ediyoruz.

Yangından kaçan hayvanları korumak için Çanakkale genelinde av yasaklansın!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ