Demokrat Zafer

AK Partili Gençlerden Filistin’e Destek

“Filistin Normale dönene kadar #SayStop demekten vazgeçmeyeceğiz”

Ak Parti Bursa İl gençlik Kolları, #SayStop programları çerçevesinde Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak planlanan bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen basın açıklamasına, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları üyelerinin yanı sıra engelli vatandaşlar da katıldı. İsrail’in gerçekleştirdiği barbarca katliama dur demek için 81 ilde ortak olarak yapılan basın açıklamasını, AK Parti Bursa Gençlik Kolları üyesi olan engelli Resul Zık okudu. Basın açıklamasına; “İnsanlığın olduğu yerde engel yoktur.

Filistinde Zulme Dur De!” diyerek başlayan Resul Zık; “Gazze’den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen göz yaşlarına seyirci kalmamakta kararlı bir duruş sergileyen AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak, engel tanımayan arkadaşlarımızla birlikte bir kez daha #SayStop demek üzere toplandık” dedi.

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk başkanlığında, Gençlik Kolları üyeleri ve engelli vatandaşların katıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Bugün burada, mazlumun yanında ve zalimin karşısında durmayı insani bir zorunluluk addeden, sorumluluk bilincinin gerekliliği olarak her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran geçler olarak, katil İsrail’in saldırılarını protesto etmek için toplandık. 7 Ekim’den bu yana 20 bin insanı canice katleden, saldırılardan yaralı bir şekilde kurtulanların çoğunun da hayatına ampute bir şekilde devam etmesine sebep olan İsrail, ayrımcılık, yurtsuzlaştırma, katliam ve işgale son verme niyetinde olmadığını ve insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ispatlamıştır.

Filistin’de 1948 yılından bu yana devam eden çatışmaların, 7 Ekim’den itibaren küresel vicdanı yaralayan bir soykırıma dönüştüğüne şahit oluyoruz. Buna karşılık, her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, hastanelerin bombaların hedefi olduğu, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı, küresel güçlerin görmezden geldiği ve sırt çevirdiği Filistin’de, direniş yerelden çıkıp, dalga dalga büyüyerek evrensel bir hal aldı. Saldırıların ilk saatlerinden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm dünyaya yapılan, haksızlığın, hukuksuzluğun, işlenen savaş suçlarının karşısında durma çağrısı, en nihayetinde tüm insanlığın küresel kötülük karşısında ayağa kalktığı, her ırktan insanın ve özellikle gençlerin hiçbir siyasi amaç taşımadan soykırıma dur dediği güçlü bir direnişe dönüştü.

AK Gençlik olarak bu soykırıma “#SayStop” demek ve bir farkındalık oluşturmak için AK Parti Gençlik Kolları mensubu onbinlerce gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak protestolarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz.  Desteklerin çığ gibi büyüdüğü Gazze halkının haklılığının tüm dünya tarafından kabul edileceği, gaddar İsrail’in tek başına kalıp bu vahşice katliama son vereceği güne kadar ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ diye haykırmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Buradan olduğu gibi 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak;

  • İşgalcinin psikolojik bariyerini tamamen yıkmak için Gazze’deki soykırıma dur de!
  • Zalimin sermayesini tüketmek için Gazze’deki soykırıma dur de!
  • Direnişin çığ gibi büyümeye devam etmesi için Gazze’deki soykırıma dur de!
  • İnsanlığın geleceği için Gazze’deki soykırıma dur de!

Ve insanlığın olduğu yerde engel yoktur!

Diyerek haykırıyoruz ve #SayStop demeye devam ediyoruz.

Altını çizerek tekrar ifade ediyoruz; Türkiye’nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan ‘AK GENÇLİK’ olarak, Gazze’de yapılan insan hakları ihlallerinin, eli kan kokan bebek katillerinin ve onların tüm destekçilerinin dimdik karşısında ve küresel güçlerin uyguladığı bütün engelleri aşmaya çalışan Filistinlilerin yanındayız!

Ve tüm genç arkadaşlarımızla birlikte vicdan sahibi herkesi Filistin etrafında, ortak bir gayede kenetlenmeye davet ediyoruz.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ