Demokrat Zafer

BURSA NİLÜFER KENT KONSEYİ SALONUNDA DEPREM VE YAŞAM ODAKLI “YARALARI SARIYORUZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

29 Kasım 2023, 18.00 – 21.00 arası, Nilüfer Kent Konseyi salonunda şiirlerle depremzedeler anıldı. Depremlerde ölenler, kayıplar için taziye ve yaralananlar için şifa dilekleri paylaşıldı.

Hatay’dan ve Yalova’dan gelen şairler, yazarlar deprem anını anlattılar. Sarsıntılara ve sonuçlarına odaklı şiirlerini okudular. Ülkemizin gördüğü 6 Şubat 2023 depreminin sanat, şiir üzerindeki etkisi ve deprem sonrası yaşananlar panolarda sergilenen fotoğraflar ve sine-vizyon belgeseli eşliğinde anlatıldı.  BUYAZ (Bursa Yazın ve Sanat Derneği) Başkanı Bülent Elitok’un açılış konuşmasıyla başladı. Nilüfer Kent Konseyi -Melih Elal Okuma Grubu- ortak etkinliğin ev sahibi olarak Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş’ın konuşmasıyla devam etti. Hatay, Antakya’dan AAKD (Aallen Kültür Derneği) derneği adına Başkan, eğitimci-yazar Mehmet Karasu depremin açtığı yaraları, halkın yaşadıklarını, kayıpları ve yaralıları unutmamak için “Yaralarımızı Sarıyoruz” etkinliğini başlattıklarını söyledi.

Hataylı araştırmacı-yazar, yayıncı Kamil Akdoğan da deprem odaklı kültür, sanat, yayın etkinliklerinin özetini ve önemini vurguladı. Yalova’dan gelen YAŞAD (Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği) adına Başkan, şair-yazar Nuri Taner de deprem mağdurluğunun yarattığı / pekiştirdiği kardeşliği, dayanışma duygularının iyiliğini anımsattı. Konuklardan Ferhat İşlek hazırladığı video ile Antakya kentini, deprem öncesi ve deprem sonrası görüntüleriyle tanıttı, o günleri yaşattı adeta…

Antakya’dan, Ankara ve Eskişehir’den gelen şair ve yazar arkadaşları buluşturan bu anlamlı etkinlik, Bursalı, Yalovalı, Antakyalı şairlerin, “Yaralarımızı Sarıyoruz” başlığı altında, fotoğraflar eşliğinde, şiirlerini okunmasıyla devam etti… BUYAZ Yönetim Kurulu üyesi şair Esra Dökmen’in sunduğu etkinlikte: Nebiha Karasu, Hikmet Güzel, Hilmi Haşal, Halide Yıldırım, Süreyya Akçay, Zehra Betül Yazıcı, Gülsüm Işıldar, Nuray Deniz, Esra Dökmen, Nuri Taner, Fuat Özgen, Kubilay Salman, Erkan Kurt, Şaban Akbaba şiirlerini okudular, deprem mağdurlarını andılar.

“Yaralarımızı Sarıyoruz”  etkinliğinin kapanış konuşmasını BUYAZ eş başkanı Fehmi Enginalp yaptı: Bu tür buluşmaların anlamını ve önemini anlattı. Çağımızın insan, zaman ve imkân yitimine tahammülü kalmadığı, haksızlığa, zorbalığa karşı sanatın, edebiyatın iyileştirici, öğretici gücünün dikkate alınması gerektiği üzerine durdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ