Demokrat Zafer

DUYGU DOĞAN’IN “SERGİ MEKÂNI MİMARİSİ: PASAJ ve SONSUZ” BAŞLIKLI KONUŞMASI, 7 ARALIK’TA ARTER’DE!

Arter’de devam eden iki farklı serginin, Nuri Kuzucan’ın Pasaj ve Sarkis’in SONSUZ başlıklı kişisel sergilerinin mimari tasarımını ve koordinasyonunu üstlenen Duygu Doğan, 7 Aralık Perşembe günü 19:00’da Arter’in Atölye mekânında “Sergi Mekânı Mimarisi: Pasaj ve SONSUZ” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Ücretsiz olarak düzenlenen ve katılmak için kayıt gerekmeyen etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgilere internet sitesinden ulaşılabilir.

Nuri Kuzucan’ın Pasaj ve Sarkis’in SONSUZ başlıklı kişisel sergileri, mekân kurmaya dair iki farklı yaklaşımı benimsiyor. Nuri Kuzucan’ın eserleri, galeri mekânında Pasaj sergisi için özel olarak tasarlanmış bir mimari kurgu içerisinde bir araya getiriliyor. Bu mimari kurguyu oluşturan yapının yüzeylerine yerleşen resimler, içinde ve etrafında dolaşılabilen boşluklar ve geçişlerle farklı kompozisyonlar üreten mekânsal bir tasarımla bütünleşiyor. Sarkis’in SONSUZ başlıklı kişisel sergisinde yer alan eserler ise, galeri mekânına herhangi bir mimari müdahale olmadan yerleşerek galerinin hacmini ve sınırlarını yeniden yorumluyor.

Her iki serginin de mimari tasarımını ve koordinasyonunu üstlenen Duygu Doğan, 7 Aralık 2023 Perşembe günü 19:00’da Arter’in Atölye mekânında yapacağı “Sergi Mekânı Mimarisi: Pasaj ve SONSUZ” başlıklı konuşmada, sergilerin mimari hazırlık ve kurulum süreçlerini, yapıtların yerleştikleri galeri mekânıyla kurdukları ilişkiler ve yarattıkları mekânsal çağrışımlar üzerinden ele alacak.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinliğe katılmak için kayıt gerekmiyor.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Bilgi için:              arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ