Demokrat Zafer

EGİAD ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İşbirliği Protokolü İmzaladı

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ile Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Derman Küçükaltan’ın imza koyduğu işbirliği protokolü ile çeşitli branşlarda eğitim, staj ve istihdam alanlarında işbirlikleri devreye alınmış oldu.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun eğitim programlarının içeriğinin geliştirilmesinde ve staj imkanları yaratılmasında EGİAD’ın katkı sunacağını belirterek, “Eğitimde bölgesel düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümünde üniversite – sanayi işbirliği direk çözüm üretilmesini sağlamakta. STK’larla üniversitelerin işbirliği, üniversitenin bilgi ve teknolojik olanaklarını harekete geçirmek, yenilikçi ve ticarileşebilecek ürün süreçlerini geliştirmek, ülkenin teknolojik gelişimine katkı sağlamak açısından artılar yaratırken, iş dünyasının da know how ve birikim açısından iyi bir istihdama kavuşmasına olanak sağlamakta. Küreselleşen Dünya’da, kaliteli ve dinamik bir yapıya sahip mesleki ve teknik eğitim okulları en önemli çıkış noktasını oluşturmakta. Türkiye’nin geleceği bir anlamda mesleki eğitime endeksli desek hiç yanlış olmayacaktır. Elinde mesleği olan, iş gücü yaratan, ürettikleriyle de yaşam kalitemizi yükselten teknik elemanlar yetiştirmediğimiz sürece ülkemizin kalkınmasından söz etmek de mümkün değil. İşte meslek liseleri ve meslek yüksek okulları bu amaçla bizler için çok önemli. Ama maalesef bugüne kadar kendilerine yeterince sahip çıkılamadı. Bu yüzden üretkenlik ve istihdam konusunda ne yazık ki istenilen ivme yakalanamadı. İyi bir mühendis kadar iyi bir tekniker olmanın da büyük önem kazandığı gün, ülke olarak çıkışı yakalamış olacağız”dedi.

Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Derman Küçükaltan ise EGİAD ile işbirliği protokolü imzalamaktan öğrencileri adına büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sanayinin nitelikli ara eleman ihtiyacının bilindiğini ve bu açığa yönelik bir eğitim hedefi ile çalıştıklarını ifade eden Küçükaltan, “Bu kapsamda YÖK müfredatına uygun ders ve eğitimlerin belirlenmesinde EGİAD’ın katkısını almak, öğrencilerimize EGİAD üyesi kurumlarda staj ve istihdam imkanı yaratabilmek çok önemli ve değerli. Bunu sağladığımız için mutluyuz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ