Demokrat Zafer

Meşher’den öğretmenlere özel sergi turu

Meşher, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenler için özel bir program hazırladı. Öğretmenler, Meşher’in devam eden sergisi Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar’ı üç ayrı günde düzenlenecek rehberli turlar ile gezebilecek.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü özel sergi turlarıyla kutluyor. Öğretmenler, üç gün boyunca Meşher’in devam eden sergisi Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar’ı rehberli turlar ile gezebilecek. Ücretsiz turlar, 24 Kasım’da saat 14.00 ve 16.00’da, 25 Kasım’da saat 15.00’te, 26 Kasım’da ise 11.30 ve 15.00’te olmak üzere beş kez düzenlenecek.

Kontenjanın sınırlı olduğu olduğu turlara kayıt için, kayit@mesher.org adresine mail atılması yeterli.

Ömer Koç Koleksiyonu’ndaki çeşitli nadide eserlerden oluşan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi 20 Eylül’de açıldı. Küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı’nın, proje danışmanlığını Bahattin Öztuncay’ın üstlendiği sergi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Göz Alabildiğine İstanbul sergisi, 26 Mayıs 2024’e kadar görülebilecek.

Meşher Hakkında

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Meşher, tarihsel araştırmalardan çağdaş sanata uzanan sergileri ve yayınlar, atölyeler, konferanslar gibi kapsamlı paralel etkinlikleriyle zamanlar ve kültürler arasında yeni bir diyalog zemini sağlamayı amaçlıyor. Adını Osmanlı Türkçesinde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, faaliyetlerini disiplinlerarası yaklaşımıyla Eylül 2019’dan itibaren sürdürüyor. Ortaçağdan günümüze uzanan bir zaman aralığında, geniş bir konu yelpazesinde sergiler sunuyor. Çok yönlü programı, araştırmaya dayalı akademik yönü ve yayınlarıyla Meşher, bir referans noktası olarak kültür ve sanat ortamına katkıda bulunuyor.

İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de, ziyaret, etkinlik ve sergi turları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.

www.mesher.org

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ