Demokrat Zafer

MUŞ’A ŞANLI ZİYARET!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı bir hafta boyunca sendikal faaliyetler kapsamında Muş ve ilçelerini ziyaret ederek Türk Diyanet Vakıf-Sen’i ve sendikal çalışmalarını anlattı.
Hilmi Şanlı gittiği yerlerde; “Anadolu’nun kapısını Türk milletine açan Sultan Alparslan’ı, onun yiğit kumandan ve askerlerini, bu toprakların ebedî yurt olduğunu ilân eden Mustafa Kemal ve silâh arkadaşlarını hayırla yâd ediyorum. Anadolu coğrafyasının kıyamete kadar vatan olarak kalması uğrunda can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, dualarla anıyoruz.” dedi.
TÜRK DİYANET VAKIF-SEN!
Muş ve ilçelerini dolaşıp din görevlileriyle bir araya gelen Hilmi Şanlı “Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, hak arama anlayışımızın ruhunu, milli-manevi değerlerimizden, mücadele azmimizi şanlı tarihimizden, gücümüzü de bugün her şeye rağmen 20 bine ulaşan değerli üyelerimizden alıyoruz. Yarım milyonu geçen Türkiye Kamu-Sen gibi büyük bir kitlenin aile sıcaklığı içinde bütünleştiği bu yuvada, ortak amaç ve sevginin ortaya çıkardığı sinerji ile memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz.
Yüzde yüz milli, yüzde yüz yerli olarak tanımladığımız vatansever özelliği öne çıkmış, “Türkiye Sevdalısı” sıfatını benimsemiş, dünya görüşü ne olursa olsun, Hak ve hakikat yoluna gönül vermiş tüm kamu çalışanlarının gönül sıcaklığındaki yuvası olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SENDİKACILIK CESARET VE SAMİMİYET İŞİDİR!
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı Muş ziyareti sırasında yaptığı konuşmalarda “Vefası olmayan, şefkati olmayan, düşüncesi olmayan, samimiyeti olmayanın, gayesi olmayan, cesareti olmayan, vicdanı olmayan, güzel ahlakı olmayan, basireti olmayan, edebi olmayan ve nihayet Türk Devletine ve Türk Milletine aşkı olmayanın Türk milletine ve Türk memuruna hizmet etmesini beklememek gerekir.” diyerek sendikacılığın cesaret ve samimiyet işi olduğunu vurguladı.
TEK KALE SENDİKACILIK!
“Yıllardır Türk Diyanet Vakıf-Sen’i bu bölgelerde sadece etnik bir kesimin sendikası gibi göstererek çalışanlar üzerinde korku, baskı ve şantaj fiilleriyle varlıklarını sürdüren sendikaların artık maskelerini düşürme zamanının gelip geçtiğini görüyoruz. Bu bölgelerde sendikal anlamda tek kale maç yapanlara diyoruz ki; artık MALAZGİRT ruhu bu coğrafyada ebediyen devam edecektir.”
2024 ve 2025 YILLARI TOPLU SÖZLEŞME TAM BİR FİYASKO! TİYATRO SONA ERDİ!
Toplu sözleşme hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hilmi Şanlı, “Memur toplu sözleşme süreci sona erdi. Hakem kurulu da hükümetin önerdiği; 2024 için 15+10, 2025 için 6+5 maaş artış oranlarını kabul ederek kesin kararını verdi. Bu karara karşı yargı yolu da kapalı. Böylece her iki taraf da topu taca atarak sorumluluktan kurtulmuş oldu. Yetkili görünen sendikaların göstermelik mücadelesi yine bilindik şekilde sonlanmış, oyunlarının perdesi kapanmıştır. Şimdi etkili sendikaların söz söyleme zamanıdır. Bu da Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalarımızdır.
Türkiye Kamu-Sen olarak memurların haklarını alma konusunda geçmişte başardıklarımız rakamlarla ortadadır. Kamu görevlilerine çağrımız bir dahaki dönemde Türkiye Kamu-Sen’i yetkili konfederasyon olarak masaya oturtması ve iş bilmezlere gerekli cevabı vermeleridir” ifadeleriyle 2024 ve 2025 yılı toplu sözleşmeleri için masaya oturanları eleştirerek memurlara Türkiye Kamu-Sen yetkili sendika yapmaları çağrısında bulundu.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı Muş ziyaretleri kapsamında;
Muş İl Müftülüğü, Muş Belediye Başkanı, MHP İl Başkanı, Ülkü Ocağı İl Başkanı, Malazgirt Müftülüğü, Bulanık Müftülüğü, Bulanık Kaymakamı, Korkut Belediye Başkanı, Korkut Müftülüğü, Hasköy Müftülüğü ile il ve ilçelerde bulunan kanaat önderleri ve ilçelerdeki din görevlilerini ziyaret etti.
Ziyaretlere Türkiye Kamu-Sen Muş İl Temsilcisi Ramazan Akkuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Vahyettin Selvi, Türk Diyanet Vakıf-Sen Osmangazi Temsilcisi Veysel Kavan ve Türk Diyanet Vakıf-Sen üyesi Muş Vaizi Emin Ülker eşlik etti.
Muş’ta uğradığı her yerde sıcak ilgi ile karşılaşan Hilmi Şanlı gördüğü samimiyet ve misafirperverliklerinden dolayı başta Din Görevlileri olmak üzere Muş halkına, kanaat önderlerine Sendika başkanlarına teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ