Demokrat Zafer

Cemiyetin önemli isimleri İlber Ortaylı’nın kitap lansmanında buluştu

Geleneksel ‘D&R-Hilton Edebiyat Buluşmaları’nın konuğu; tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Ünlü tarihçinin Cumhuriyet’in 100. yılı anısına kaleme aldığı “Cumhuriyet’in Doğuşu-Kurtuluş ve Kuruluş Yılları” isimli yeni eserinin Hagia Sofia Mansions Istanbul, Curio Collection by Hilton’da tanıtıldığı buluşmaya, iş ve cemiyet dünyasından çok sayıda isim katıldı. Ece Vahapoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen keyifli söyleşide Ortaylı, kitabını herkes okusun diye yazdığını belirtti. Eğitimin önemine dikkat çeken yazar, “birçok alanda çok iyiyiz ancak sosyal bilimler ve sanatta geride kaldık. Bu alanlara daha çok önem vermeliyiz” diyerek özellikle gençlere olan sitemini iletti.

Türkiye’nin en büyük kitap platformu D&R, Hilton ile birlikte gerçekleştirdiği geleneksel “Edebiyat Buluşmaları” kapsamında, en sevilen yazarları ve eserlerini, okuyucularıyla bir araya getiriyor. Okumayı sevdirmek ve daha çok kitap okunmasını sağlamak misyonuyla sayısız imza günleri, söyleşiler ve kitap tanıtım etkinleri düzenleyen D&R ve Hilton ev sahipliğinde bu seferki konuk; ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Tarihi yarımadadaki  Hagia Sofia Mansions Istanbul, Curio Collection by Hilton’un büyülü atmosferindeki buluşmada İlber Ortaylı’nın “herkes okusun diye yazdım” dediği yeni kitabı “Cumhuriyet’in Doğuşu-Kurtuluş ve Kuruluş Yılları”nın lansmanı gerçekleştirildi. İş, sanat ve cemiyet dünyasından birçok ismin katıldığı davette, kitap üzerine yapılan keyifli sohbetin moderatörlüğünü ise Ece Vahapoğlu üstlendi. Söyleşide hem kitabı üzerine sohbet eden hem de konuklarının sorularını cevaplayan ünlü tarihçi; birçok  alanda ülkemizin oldukça ileri bir seviyede olduğunu belirtirken sosyal bilimler ve sanat alanlarının üzerinde daha fazla durulması gerektiğinin altını çizdi. Ortaylı, söyleşinin ardından davetliler için kitabını da imzaladı.

“Birçok alanında ilerledik ama sosyal bilimlerde ve sanatta yapmamız gereken çok iş var”

Eğitimin Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki öneminin altını çizen İlber Ortaylı; “Çocuklarımızın bazı klasik öyküler aracılığıyla dünya ile temas kuracağı ve ileride iyi bir tarihçi ya da arkeolog olmasına yardım edecek bir yapıya ihtiyacı var. Bazı şeyleri 14 yaşında öğrenmezsen 24 yaşında hiç öğrenemezsin. Teknolojide, fen bilimlerinde son derece ilerledik, büyük isimler çıktı ülkemizden. Ama Türkler’in sosyal bilimlerde dünyayı ekarte edecek isimler çıkarması son derece zor. Çünkü bunun için insanlara gerekli birikim sağlanmıyor. Sadece sosyal bilimler değil; sanatın, tiyatronun, operanın, balenin de üzerinde durulmuyor. Bu alanların üzerine daha çok eğilmeliyiz.” dedi.

https://www.dr.com.tr/

https://www.hilton.com.tr/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ