Demokrat Zafer

ARTER’İN ÇOCUK ATÖLYELERİ 8 ve 23 ARALIK’TA GERÇEKLEŞECEK!

Arter’in yoğun ilgi gören çocuk atölyelerinde farklı yaş gruplarından katılımcılar, çağdaş sanatı keşfedip yorumlarken bir yandan da çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla kendi eserlerini ortaya çıkarıyorlar. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyeler 8 Aralık Cuma günü “Bebekler Müzede: Işık ve Renk”; 23 Aralık Cumartesi günü ise “Portre Atölyesi: Başkasının Gözünden Ben” başlığıyla gerçekleşecek. Sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenen çocuk atölyelerinin biletleri Arter binasının giriş katındaki bilet gişesinden ve arter.org.tr adresi üzerinden temin edilebilir.

Her çocuğun kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteren atölyeler, Arter Öğrenme Programı kapsamında farklı yaş gruplarına yönelik olarak hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenleniyor.

Bebekler Müzede: Işık ve Renk” başlıklı atölye çalışması, Aslı Ersoy ve Elif Üngör’ün (atölyepikolo) yürütücülüğünde 8 Aralık 2023 Cuma günü saat 11:00’de Arter’in -1. katındaki Atölye mekânında gerçekleştirilecek. 18–36 aylık bebekler ve ebeveynleri için tasarlanan atölye, merak uyandırıcı duyusal deneyimlerle tanıştırdığı bebeklerin fiziksel, duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Tek yönlü iletişime ve bilgi aktarımına dayalı bir eğitsel yaklaşım benimsemek yerine bebeklerin aileleriyle birlikte öğrenmelerini amaçlayan atölye, etkileşimi, sorgulamayı ve beraber keşfetmeyi öne çıkaran birbirinden eğlenceli duyusal egzersizlere, sanatsal faaliyetlere ve ritim çalışmalarına veriyor. Gelişimsel farklılıklar gözetilerek gerçekleştirilecek atölyede katılımcıların Sarkis’in Arter’in 2. kat galerisinde devam eden SONSUZ başlıklı kişisel sergisinde yer alan renkler ve şekillerle yaratıcı yollarla ilişki kurmaları amaçlanıyor.

Portre Atölyesi: Başkasının Gözünden Ben” başlıklı atölye çalışması ise 23 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 11:00’de gerçekleşecek. 4–6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik atölye, katılımcıları Arter’in Kendi Gölgesinde başlıklı grup sergisinde yer alan portrelerden esinle kendilerine başkasının gözünden bakmaya çağırıyor. Çocuklar, önce sergiyi gezip sanatçıların heykel ve fotoğraf gibi farklı mecralarda ürettikleri portreleri keşfedecekler. Ardından portre sanatı üzerine keyifli bir sohbete ortak olup yetişkin eşlikçileriyle karşılıklı oturarak birbirlerinin portrelerini çizecekler.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri Arter binasının giriş katındaki bilet gişesinden ve arter.org.tr adresi üzerinden temin edilebilir. Atölyelere katılan çocukların birer yetişkin eşlikçisi ise, etkinlik gününde Arter sergilerini ücretsiz ziyaret edebilir; 13:00 ve 15:00’te düzenlenen rehberli turlar için gişeden bilet satın alabilir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Bilgi için:              arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ