Demokrat Zafer

CUMHURİYETİN 100. YILINI AYDINLATAN KADIN DOSTU MARKALAR

Kadın Dostu Markalar Platformu’nun, Cumhuriyetin 100. Yılına Armağan Ettiği 7. Dijital Kitabı Yayında…

Hayata geçirdiği projeleri ile toplumda ses getirecek çalışmalara imza atan Kadın Dostu Markalar Platformu, Farkındalık Kitaplığı’nın yedinci kitabı olan “Cumhuriyetin 100. Yılını Aydınlatan Kadın Dostu Markalar” dijital kitabını platformun haber sitesi üzerinden yayınladı. Sürdürülebilirlik mottoları, örnek iş uygulamaları, eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık odağında gerçekleştirdikleri çalışma ve projeleriyle 50’ye yakın markanın yer aldığı kitap, platformun diğer kitapları gibi, erişim engeli olmaksızın okurlarla buluşuyor.

Toplumun en büyük sorunlarından biri olan, kadının toplumdaki yeri ve maruz kaldığı eşitsizliklerin iyileştirilmesi için markaların ve kurumların gerçekleştirdiği projeleri, toplumun tüm kesimlerine duyurup etkileşimini arttırmak üzere 2020 yılında yayın hayatına başlayan ve kısa sürede geniş kitlelere ulaşan Kadın Dostu Markalar Platformu, farklı sektörlerde ve alanlarda başarılı kadınların hikayelerine yer verdiği Farkındalık Kitaplığı’na Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesi ile özel bir kitap daha ekledi. “Cumhuriyetin 100. Yılını Aydınlatan Kadın Dostu Markalar” dijital kitabına ücretsiz erişim, platformun web sitesi kadindostumarkalar.org dijital yayınlar sekmesinden sağlanmakta.

Cumhuriyetin 100. yılını aydınlatan Kadın Dostu Markaların yer aldığı kitapta, öncü markaların sürdürülebilirlik mottoları, örnek iş uygulamaları, eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık odağında gerçekleştirdikleri çalışma ve projeleri yer alıyor. Kitapta ayrıca cumhuriyetimizin geçmişte yaşamış değerli isimlerinin yanı sıra bugünün Türkiye’sinin aydın iş insanları “Cumhuriyet Notları” bölümünde yer aldı. Sanat, spor ve edebiyat ustalarının önde gelen isimlerinin de cumhuriyet mesajları ile katkı verdiği kitap, okuyucularının beğenisini toplamaya devam ediyor. Kitabın İngilizce cildi Ocak 2024’de 16 ülke ticaret ataşelikleri iş birliktelikleri ile özel olarak 16 ülke iş – ticaret gruplarına ulaşması sağlanacak.

2 haftada 200 bin erişim sağlandı

Cumhuriyetin 100. yılı için özel bir yayın hazırladıklarını belirten Kadın Dostu Markalar Platformu Genel Müdürü Nazlı Demirel, “Kadınların iş gücüne katılımının artırılması, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi ve siyasi kararlarda daha fazla kadın temsilinin sağlanması gibi alanlarda daha fazla çaba harcanması gerekiyor. Türkiye’nin 100. yılı toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında daha büyük bir vurgu yapma ve bu alandaki ilerlemeyi hızlandırma fırsatı sunuyor bizlere. Bunun, Türkiye’nin gelecekteki yüzyılını daha adil, eşitlikçi ve kadınların güçlendirildiği bir toplum olarak şekillendirmek için önemli bir adım olacağına inanıyorum” dedi.

Kadın Dostu Markalar Platformu olarak, laik Cumhuriyetin izinde yol alan, her türlü eşitsizliğe siper olan, kadın haklarına saygı gösteren, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen ve kadınların güçlenmesine katkı sağlayan, Cumhuriyetimizin aydınlık markalarını kutladıklarını dile getiren Demirel, “Ülkemiz ve bizler için özel olan bu dönemde, eşitlik ve kadın haklarına olan bağlılığımızı daha da pekiştirmek ve bu konuda ilham kaynaklarına vurgu yapmak amacıyla ‘Cumhuriyetin 100. Yılını Aydınlatan Kadın Dostu Markalar’ adlı bu kitabı Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan ediyoruz” dedi.

29 Ekim 2023’ün ilk dakikalarında yayına girmiş olan “Cumhuriyetin 100. Yılını Aydınlatan Kadın Dostu Markalar” dijital kitabına 10 günde 200.000 erişim sağlandı. 2023 yılı sonuna kadar kitabın 500.000’in üzerinde okuyucuya erişmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ