Demokrat Zafer

MEY|DIAGEO’NUN TİYATROYA DESTEĞİ, YENİ METİN TİYATRO FESTİVALİ 12’NİN YENİ METİN ATÖLYELERİYLE DEVAM EDİYOR!

Kültür sanatın büyük destekçisi Mey|Diageo, Yeni Metin Tiyatro Festivali 12 kapsamında düzenlenen Yeni Metin Atölyeleri’yle tiyatro dünyasına yeni isimler ve içerikler kazandırılmasına katkı sağlamaya devam ediyor! Yeni Metin Tiyatro Festivali, GalataPerform tarafından bu yıl 24 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında 12. kez gerçekleştiriliyor. Festival kapsamında yurt dışından gelen yazar ve yönetmenler, ücretsiz atölye çalışmaları gerçekleştirecekleri Yeni Metin Atölyeleri ise Mey|Diageo’nun katkılarıyla düzenleniyor. Antonio Parra ve Tiago Correia’nın 21 ve 23 Kasım’da; Ammar Haj Ahmad’ın 26 Kasım’da; Kristofer Blindheim Grønskag, Malin Axelsson, Tue Biering ve Marie Bjorn’un ise 1 Aralık’ta gerçekleştireceği atölyelere katılmak için yenimetin@galataperform.com adresine mail göndererek başvuru yapılabiliyor.

GalataPerform tarafından yeni oyun yazarlarını keşfetmek amacıyla 2012 yılından bu yana düzenlenen, tiyatroda yenilikçi, özgün ve cesur bir alan açan Yeni Metin Tiyatro Festivali, 24 Kasım – 4 Aralık 2023 tarihleri arasında bu yıl 12. kez düzenleniyor. Yurt dışından birçok oyun yazarı ve yönetmeni ağırlayan festival, söyleşiler, yeni oyunlar, performanslar, atölyeler ve okuma tiyatroları aracılığıyla hem alanında yeni tartışmaların ve fikir alışverişlerinin kapısını aralıyor hem de uluslararası tiyatro sahnelerini birbirine bağlıyor. Festival kapsamında düzenlenen Yeni Metin Atölyeleri ise, Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

2008’de kurulan A Turma Tiyatrosu’nun kurucusu Portekizli iki oyuncu ve yazarın, Antonio Parra ile Tiago Correia’nın katılımcılarla yazmak üzerine çalışmalar yapacağı atölyeler, 21 Kasım Salı ve 23 Kasım Perşembe günleri 19.30 – 22.30 saatleri arasında Balat Monologlar Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Good Chance Theatre’dan Suriye asıllı İngiliz ödüllü oyuncu, dramaturg, oyun yazarı ve yönetmen Ammar Haj Ahmad’ın “devised theatre” (tasarlanmış tiyatro) üzerine vereceği atölye, 26 Kasım Pazar günü 10.00-19.00 saatleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Kadir Has Üniversitesi Tiyatrosu öğrencileriyle göçmen ve Türk kökenli profesyonel oyuncuların katılımını hedefleyen atölyenin katılımcıları arasından seçilen oyuncular, 29 Kasım’da DasDas Açık Sahne’de gerçekleşecek “The Jungle/Orman”ın oyun okumasında yer alma şansına sahip olacaklar.

Yeni Metin Tiyatro Festivali kapsamında uzun süredir devam eden Nordic Focus / Nordik Fokus programı ise bu yıl Norveç’ten yazar Kristofer Blindheim Grønskag, İsveç’ten oyun yazarı Malin Axelsson, Danimarka’dan yönetmen Tue Biering ile oyun yazarı ve senarist Marie Bjorn’u ağırlıyor. Bu dört önemli ismin, kendi yazım pratiklerinden ve tiyatro anlayışlarından bahsedecekleri atölye çalışmaları, 1 Aralık Cuma günü 10.00-18.00 saatleri arasında Hope Alkazar’da 4 farklı oturum halinde gerçekleşecek.

Kültür sanatın sürdürülebilirliğini desteklemeyi hedefleyen Mey|Diageo’nun katkılarıyla düzenlenen atölye çalışmalarına ücretsiz olarak katılmak için başvurular yenimetin@galataperform.com adresine mail gönderilerek yapılabiliyor.

Bilgi için:               galataperform.com

instagram.com/galataperform

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ