Demokrat Zafer

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL OLARAK 13 ARALIK’TA İZMİR’DE GERÇEKLEŞECEK “ATATÜRK’Ü ANLAMAK” KONSERİNİN BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI!

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü klasik müzikle anlatmayı ve anlamayı hedefleyen “Atatürk’ü Anlamak” başlıklı çok özel konser, 13 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek! Milliyet gazetesi ve Türkiye’nin en köklü kültür-sanat dergisi Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen bu çok özel konserde Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Faik Mansuroğlu ve Burcu Hancı, Atatürk’ün sevdiği Türk ve yabancı bestecilerinin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerini seslendirecekler. Cihat Aşkın ise her parça öncesinde çalınacak eser ve bu eserin Atatürk için önemi üzerine bir açıklama yapacak. “Atatürk’ü Anlamak” konserinin biletleri Mobilet’te ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi gişesinde!

“Atatürk’ü Anlamak” başlıklı anlatımlı konser, cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında Milliyet gazetesi ve geçtiğimiz yıl 50 yaşını geride bırakan, Türkiye’nin sanat hafızası Milliyet Sanat’ın işbirliğiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mekân sponsorluğuyla düzenleniyor.

Atatürk’ün cumhuriyetin ilk yıllarında yaptığı müzik reformunu, müzik sevgisini ve ülke için koyduğu hedefleri içeren anlatımlı konserde, hem Türk hem de yabancı bestecilerinin yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserlerine yer verilecek. Cihat Aşkın’ın kemanı ve Cana Gürmen’in piyanosuyla seslendirecekleri eserlere Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden tenor Faik Mansuroğlu ve Türkiye’nin önemli soprano sanatçılarından Burcu Hancı iki arya ile katılacak. Konserde aynı zamanda anlatıcı görevini de üstlenecek olan Aşkın, her parçadan önce çalınacak eser ve bu eserin Atatürk için önemi üzerine yapacağı açıklamalarla konseri daha da anlamlı kılacak.

Sanat yönetmenliğini Kemal Küçük’ün üstlendiği “Atatürk’ü Anlamak” konserinin programı kapsamında; Atatürk’ün Kolağası rütbesiyle Bulgaristan’da ilk kez canlı izlediği opera olan Puccini’nin “Tosca” operasında Cavaradossi’nin aryasından etkilenerek ağlaması ve duygularını “Balkan Savaşı’nda bizi neden yendiklerini anladım. Burada opera sanatı var, bizde de olmalı,” sözleriyle ifade etmesi gibi anekdotlar dinleyicilerle paylaşılacak. Muammer Sun’un  “Cumhuriyet” filminin müzikleri içinde yer alan ve Burcu Hancı’nın ağustos ayında ABD’deki Walt Disney Concert Hall’da büyük orkestra eşliğinde seslendirdiği  “Bozkırın Sesi” adlı bölüm de, “Atatürk’ü Anlamak” konseri kapsamında bu defa piyano ve keman eşliğinde dinleyicilerle buluşacak.

13 Aralık 2023 Çarşamba akşamı saat 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek “Atatürk’ü Anlamak” konserinin biletleri Mobilet’ten ve salonun gişesinden temin edilebilir.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ