Demokrat Zafer

YEŞİLTAŞ; İTTİFAK OLSADA ,OLMASADA KAZANACAĞIZ..!!

Geçtiğimiz ay yapılan  Cumhuriyet Halk Partisi 38.Olağan Bursa İl kongresinde delegelerin kahir ekseriyetinin  oylarını alarak İl Başkanı seçilen Sayın Nihat Yeşiltaş başkanımız ile okuyucularımızdan da gelen birçok merak edilene cevap bulma fırsatı yakaladığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle başkanım, yıllar önce Yıldırım ilçede gerçekleştirdiğimiz röportajdan sonra şimdi seçilmiş il başkanı olarak bizlerle birliktesiniz. Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum.Tabii Nihat Yeşiltaş başkanımıza CHP’nin yeni il başkanına konuk olacağımızı sosyal medyadan da paylaştığımızda  yüzlerce soru da geldi.Oradan da birkaç soruyu kısıtlı sürede size sormak  isteriz. Birçok soru geldi başkanım bu soruların en başında da ittifaklarla ilgili , gelecek yerel seçimlerde bu ittifak gelişmelerine nasıl bakıyorsunuz?

—- Öncelikle ben de sizlere hoş geldiniz demek istiyorum.Büyük ihtimalle ittifak olacaktır diye tahmin ediyorum.Şu anki durumla ilgili değerlendirmemek lazım, bu durum önümüzdeki 1-2 aylık süreçte netleşecektir. Eğer olmasa bile şu anda bizim ilçelerden gelen talepler de var aday olmak isteyen her ilçede de iddialı bir şekilde ve büyük şehirde kesinlikle kazanacağımıza olan inancımızdan büyük şehri ittifak olsa da olmasa da kazanacağız.

***Yine diğer bir okuyucumuz sormuş.Geçen ay ki kongreden sonra “ Daha barışık bir örgüt yapısı ile çalışmalarımıza başlayacağız” demişsiniz. Okuyucumuz tam Anlayamamış bu konuyu biraz açar mısınız diye sormuş.

BURSA ÖRGÜTÜ TAMAMEN   SAHADA OLACAK..!!

— Tabii ki parti içinde üstünlükler kırgınlıklar yaşanıyor özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalledeki delege  seçimleri ile başlayan süreçte,  Mahallelerde küskünlükler kırgınlıklar olabiliyor. Sonra işte ilçe kongrelerinde delege  yazılıp yazılmama, veya yönetimlere, listelere girilip girilmeme üzerine kırgınlıklar yaşanıyor. Sonra il kongresinde yaşanıyor bizim burada bütün küskünlükleri kırgınlıkları bitirip, parti içerisinde sevgi ortamını sağlayacağız demiştik mesele oydu, onu da şu anda büyük ölçüde sağladık zaten. Yani şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütü kendi içerisinde barışık yerel seçimlerde de ortak çalışma alanlarını da oluşturarak sahada olacak.

BÜTÜN İLÇELERDEN ADAY OLMAK İSTEYEN ÇOK DEĞERLİ İNSANLAR VAR..!!

*** Bursa’da yavaş yavaş belediye başkan adayları ortaya çıkıyor mu diye sormuş onlarca kişi.

— Bizim şu anda Büyükşehir adayımız belli,Osmangazi belediye başkan adayımız belli. Şu anda bütün ilçelerde aday olmak isteyen talepte bulunan çok değerli insanlar var onların hepsi   önümüzdeki günlerde değerlendirilecek.

**** Yine yoğun bir şekilde gelen soruların  içerisinde değerli başkanım şu şekilde sorular gelmiş.”Son genel seçimlerde Bursa listelerinden Saadet ve Gelecek Partisi’ne birer milletvekili verilmiş olması partinin motivasyonunu Bursa’da  bozdu mu” diye.

ARTIK GERİDE KALDI..!!

—- Milletvekilleri tabii burada ittifak partileri ile genel merkez bazında yapılan görüşmeler sonucunda oluştu. Mesele orada Cumhurbaşkanlığı seçimiydi orada Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılsaydı her şey çok güzel olacaktı,bunlar konuşulmayacaktı.Gönül ister ki hepsi milletvekillerimizin Cumhuriyet Halk Partili olması ama dediğiniz gibi başkanlık  sistemiyle birlikte ülkede %50.1’in üstüne çıkmak zorundasınız. Bununla ilgili de ittifaklar kaçanılmaz. Bu ittifaklar doğrultusunda da yapılan görüşmeler sonucunda oluştu bunlar.Artık geride kaldı bunları  tartışmanında bir mantığı,yararı yok .Bundan sonrasına bakacağız.

**** Başkanım yıllar önce Yıldırım İlçe başkanıyken sizi Siteler’de ki CHP ilçe binasında  röportaj yaptığımızda oradaki  kalabalık ve heyecanla birlikte gelecekte İnşallah daha başka yerlerde röportaj yapacağız diye  tahminde bulunmuş hatırlarsanız ve   tuttu. İnşallah bundan sonrasıyla da ilgili yolunuz açık olur.

ÖRGÜTÜN GÜCÜNE,İRADESİNE İNANAN BİR İNSANIM..!!

—- Ben siyasette örgütün iradesine örgütün  gücüne inanan bir insanım.Örgüt sizi bir yerlere taşıyorsa taşır zaten.Siz yeter ki samimi bir şekilde görevinizi yapın halkın ve toplumun faydasına işler yapmaya çalışın, işgal ettiğiniz veya oturduğunuz o koltukların hakkını verin, koltuktan sürekli güç alan değil ama koltuğa güç veren, sahada, sokakta mücadele eden, halkın taleplerini halkın sorunlarını dile getiren, halkın sorunlarını çözme noktasında mücadele eden çalışmaları  yapın örgüt mutlaka sizi bir yere taşıyor. Ama ben şu olacağım diye bir hedef koymadım hiç bir zaman. Ben kişisel anlamda bir şey olacak mıyım diye asla siyaset kurmadım. Dediğim gibi örgütün gücüne inanan bir insanım. Bu anlamda az önce de söylediğim gibi halk için çalıştıktan sonra onların sorunlarını dile getirdikten sonra çözümler sunabildikten sonra zaten örgüt de sizi bir yerlere taşıyor.

**** Bursa anlamında çalışmalar nasıl gidiyor 3 haftadır  başkansınız. Bu anlamda çiçeği  burnunda bir başkan da diyebiliriz sizin için Nihat  başkanım.

BİZ SOKAKTA SİYASET YAPMAYI DOĞRU BULUYORUZ..!!

—- Zaten şu anda inanın bu tebrikleri kabul ediyoruz ziyaret etmek istiyorlar tebrik etmek istiyorlar,bizlerde kıramıyoruz.Bizim siyaset yapış tarzımız burada bekleyip siyaset yönetmek değil.Biz sokakta siyaset yapmayı doğru buluyoruz sokakta mücadele etmeyi doğru buluyoruz. Geçen hafta işte yine Yıldırım’da bir çalışma programı yaptık, Osmangazi’de yaptık.Bunları zaten önümüzdeki süreçte bu tebrikler azaldıktan sonra tamamen sahada olacağız, halkla beraber olacağız.

**** Başkanım görev icabı da onlarca yıldır kongrelere gidip geliyoruz, 3 adaylı olmasından dolayı da olmuş olabilir belki de CHP’nin son zamanlardaki en hareketli kongresiydi değil mi.?

—-Cumhuriyet Halk Partisi zaten demokrasiyi en iyi işleten, parti parti içi demokrasiyi en iyi işleten parti. Bunlar da Tabii kongrelerde  bu şekilde heyecan yaşanıyor. Biz de Tabii bu biat anlayışı olmadığı için biz de herkes özgürce aday olabiliyor. O yüzden genelde bizim kongrelerimiz çok adaylı geçiyor.Tam bir demokrasi şöleni şeklinde.

**** Başkanım kongreden sonra yine amaç Bursa’yı kazanmak demiştiniz.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ BU KENTİN YOKSUL İNSANLARINA ARMAĞAN EDECEĞİZ..!!

—- Kesinlikle amaç Bursa’yı kazanmak. Biz zaten büyükşehiri kazanıp bu kentte yaşayan sokakta siyaset yaptığım için insanların beklentilerini ,özlemlerini çok iyi biliyorum.İnsanların gelecekle ilgili ne beklediklerini  çok iyi biliyorum. O yüzden sosyal belediyeciliği bu kentin yoksul insanlarına armağan edeceğiz.

*** Bizim sormak istediğimiz seçtiğimiz sorular bu kadar başkanım. Son olarak Bursa’da yaşayan insanlarımıza 3 milyonu aşkın Bursalıya ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz. Sonuçta siz kongrede kahir ekseriyeti alan delegelerin büyük teveccüh gösterdiği bir seçilmiş il başkanısınız?

—- Bursa halkına şunu söylemek istiyorum, az kaldı. 6 ay kaldı 6 ay sonra başka bir güne uyanacaklar, farklı bir kenti görecekler. O sosyal belediyeciliğin eşit ve adil hizmet anlayışına kavuşacaklar. Herkese Bursa’da yaşayan herkese şu mesajı vermek istiyorum bizi beklesinler, bize destek olsunlar, inanın yaşanılabilir bir kent kuracağız.Umutlu baksınlar hayata, daha güler yüzlü bir Bursa’da yaşayacaklar. Gülümseyin Bursa’dasınız diyeceğimiz günler yakın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ