Demokrat Zafer

VAAT HOLDİNG Fİ SÜT MARKASIYLA GIDA VE PERAKENDE PAZARINA ADIM ATIYOR

İnşaat, turizm ve sanayi alanlarında faaliyetleri bulunan Vaat Holding, Samsun Havza’da inşa ettiği süt fabrikası ile 2024 yılında üretime başlayacak. Fi Gıda markasıyla gıda – perakende pazarına giriş yapan Vaat Holding, ilk etapta süt ve süt ürünleri grubunu satışa sunacak.

Vaat Holding, inşaat, turizm ve sanayi alanlarındaki faaliyetlerine yeni bir halka daha ekliyor. Fi Gıda markasıyla gıda – perakende sektörüne giriş yapan Vaat Holding, Samsun Havza’da inşa ettiği süt fabrikası ile 2024 yılı başında üretime başlayacak.

YAMAN HACIİBRAHİM; “GÜNLÜK 100 TON KAPASİTE İLE ÜRETİME BAŞLAYACAĞIZ”

Vaat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Hacıibrahim;“Samsun Havza’da inşa ettiğimiz süt fabrikamız ile gıda sektöründeki ilk yatırımımızı gerçekleştirdik. Fi Gıda çatısı altında ilk etapta günlük 100 ton üretim kapasitesiyle peynir, tereyağı, ayran gibi on farklı süt ürünü üreteceğiz. 2024 yılı itibarıyla Fi Süt markamızla iç pazarda yer alacak ürün gruplarımıza ilerleyen süreçte salça ve makarna ürünleri de ilave olacak.” dedi.

YAMAN HACIİBRAHİM; “BALKANLAR, TÜRKİ CUMHURİYETLER ve MENA BÖLGESİ İHRACATTAKİ İLK HEDEFİMİZ”

Vaat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Hacıibrahim; “İlk aşamada Türkiye’nin tüm bölgelerine ürün gruplarımızı ulaştırmayı ve pazarda marka konumlandırmamızı tamamlamayı amaçlıyoruz. Sonraki aşamada ihracat hedefimiz bulunuyor. İhracattaki ilk hedefimiz ise Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ile Kuzey Afrika ve Orta Doğu coğrafyasını kapsayan MENA bölgesi olacak.” dedi.

Fİ SALÇA FABRİKASI BURSA’DA KONUMLANDIRILIYOR

Samsun Havza’da hayata geçirilen Fi Süt fabrikasının ardından 2024 yılı başında Fi Salça’nın Bursa fabrikasının inşası başlayacak. 25 milyon dolar yatırımla geliştirilen Fi Salça fabrikasının 2025’in ilk yarısında üretime başlaması hedefleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ