Demokrat Zafer

LARA Dİ LARA, YENİ ALBÜMÜ “ESKİSİ GİBİ DEĞİL”İN ŞARKILARINI İLK KEZ 11 KASIM’DA ZORLU PSM STUDIO’DA SÖYLEYECEK!

Alternatif müziğin öne çıkan isimlerinden Lara Di Lara, dördüncü stüdyo albümü “Eskisi Gibi Değil”in 11 Kasım Cumartesi akşamı Zorlu PSM Studio’da gerçekleşecek lansman konserinde, uzun bir aradan sonra yeniden hayranlarıyla buluşacak! Lara Di Lara’nın “her şey ve hiçbir şey” diye tanımladığı yeni albümü “Eskisi Gibi Değil”, söz ve müziği kendisine ait 13 şarkıdan oluşuyor. Lara Di Lara’nın hem yeni albümünden şarkıları ilk kez canlı seslendireceği hem de özlenen eski şarkılarını söyleyeceği konserin biletleri Passo’da!

Çok kültürlü altyapısı, özgün müziği, vokali ve performanslarıyla Türkçe alternatif müzik sahnesinin öne çıkan isimlerinden Lara Di Lara, “Eskisi Gibi Değil” adlı yeni albümünü bir süredir ayrı kaldığı sevenleriyle buluşturdu. Lara Di Lara, sözü ve müziği kendisine ait 13 şarkılık dördüncü stüdyo albümü “Eskisi Gibi Değil”de akustik öğeleri synth dünyasıyla harmanlıyor. Sanatçı, yeni albümü için “Annelik, doğurganlık, doğum, ölüm, doğa, birey olmak, güç, her şey ve hiçbir şey, protesto etmek, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, politik erozyon, ayrımcılık, birlik ve beraberlik, aşk ve bırakabilmek üstüne bir albüm,” yorumunu yapıyor.

İstanbul’da ve Viyana’da kaydedilen “Eskisi Gibi Değil” albümünün prodüktörlüğünü Levni ile birlikte üstlenen Lara Di Lara’ya müzisyenler Herbert Pirker, Willi Rosner, Markus W. Schneider, Christina Ruf, Burak Irmak ve Selen Gülün eşlik ediyor. Kapak fotoğrafını Pelin Kaçar’ın çektiği albümün kapak tasarımı ise Valerija İlchuka imzasını taşıyor.

Albümde yer alan “Büyü” adlı şarkının YouTube’da yayınlanan müzik videosunu da Pelin Kaçar yönetti. Yapımcılığını Aksel Bonfil ve Ateş Benek’in üstlendiği, Carbon Works Film Collective yapımı klibin görüntü yönetmenliğini ise Adrien Heylen yaptı. Beş gencin, ailelerinin baskılarından kurtulup birlikte yaptıkları bir araba yolculuğu sonunda özgürlüğe kavuşmalarını anlatan klipte Şara Ayvaz, Eren Demircan, Buse Külekçi, Beyza Elçin Işığan, Eren Erkul, Begüm Erceber gibi yeni neslin yetenekli ve parlak oyuncularına Arzu Suriçi eşlik ediyor.

Lara Di Lara’nın 11 Kasım 2023 Cumartesi akşamı Zorlu PSM Studio’da “Eskisi Gibi Değil” albümünden şarkılarını ilk kez seslendireceği lansman konseri için kapı açılış saati 20.00, etkinlik başlama saati ise 21.00. Hayranlarının heyecanla beklediği konserin biletleri Passo’dan temin edilebilir.

Bilgi için:         instagram.com/laradilaramusic

youtube.com/channel/LaraDiLaramusic

facebook.com/LaraDiLaraMusic

LARA Dİ LARA HAKKINDA

Müziğe küçük yaşta başlayan yarı İsveçli yarı Türkiyeli Dilara Sakpınar, Istanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden mezun olduktan sonra 123 ile müzik kariyerine başladı. Grup ile dört albüm kaydetti ve birçok yurtiçi – yurtdışı konser verdi. Besteci ve söz yazarı olarak zaman içinde biriktirdiği parçalar “Oraya Doğru” adındaki ilk albümüyle hayat buldu. 2014’ün nisan ayında bu albümün çıkmasıyla solo kariyerine Lara Di Lara olarak başlayan sanatçı, Sony Music etiketiyle yayınlanan ve 16 parçadan oluşan ikinci stüdyo albümü “Hazineler İçindesin”i 2017 yılında dinleyiciyle buluşturdu. 2018’in mayıs ayında ise yeniden yorumladığı “Su Ver Leylam” single olarak yayınlandı. Türkiye’nin önemli mekanları ve festivallerinde sahne alan Lara Di Lara; Hollanda, Belçika, Almanya ve Avusturya’yı kapsayan Avrupa turnesi, Eskişehir Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği özel bir dinleti ve bir de Nick Cave öncesi sahne aldığı bir konseri 2018 yılına sığdırdı. Ardından yine festivaller ve konserlerle geçen 2019 yılında bu sefer İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’yla bir konser gerçekleştirdi. 2020 yılında da Bursa Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği konseriyle senfonik üçlemesini tamamladı. 2020 mayıs ayında, bağımsız olarak çıkardığı 19 parçalık üçüncü albümü Sudaki Çığlık”tan bu yana 7 ayrı single ve Kamufle ile “Denge isimli ortak bir EP yayınlamış olarak müzikal yolculuğuna devam etmekte.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ