Demokrat Zafer

Weltew Home, 25. Yaşında Mobilya Sektörünün Zirvesini Zorluyor

Akın Can, Hedefimiz: “2022 Yılı Sonunda 1 Milyar TL Ciro Hedefine Ulaşmak”

Mobilya sanayi, yarattığı katma değer ile ülkemizde stratejik önem taşıyan ve ihracat hacmi ile dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında gelmeye devam ederken, bu kapsamda Bursa İnegöl’de yer alan fabrikasında katma değerli mobilya üretimini sürdüren Weltew Home, 25. yaşını kutluyor.

Yüksek üretim kapasitesi, istihdama katkısı ve her geçen yıl sağladığı istikralı büyüme ivmesiyle mobilya sektöründe çeyrek asrı geride bırakan firma, sektörün köklü markalarından biri olarak İnegöl’den dünyaya açılmaya devam ediyor.

Weltew Home Yurt İçi Satış Müdürü Akın Can, “Mobilya sektörünün son 10 yıldaki hızlı yükselişinde Weltew Home’un rolünün de çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Çünkü biz yalnızca kendi markamıza yatırım yapmıyoruz. Biz aynı zamanda İnegöl mobilyasının ihracat rekortmeni bir firması olarak; hem İnegöl’e hem de Türk mobilyasına yatırım yapıyoruz. Kaliteyi erişilebilir kılarak bugün, yurt içinde 110 mağazamızla hizmet verirken, dünya çapında da ülkemizi başarıyla temsil ediyoruz. Hem ihracat yoluyla hem de yurt dışında yer alan 70 mağazamızla kullanıcılarımızın evlerine mobilyalarımızla konuk olurken, trend modellerimizle yaşam alanlarını da güzelleştiriyoruz ” dedi.

Akın Can: “Hikâyemiz gururlandırmaya devam ediyor. Yıl sonu hedefimizi

1 Milyar TL ciroya ulaşmak olarak belirledik”

“Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Balcı’nın girişimleriyle bundan tam 25 sene önce küçük bir tezgâhta başlayan hikâyemiz, bugün gelinen noktada bizleri oldukça gururlandırıyor” diye ifade eden Akın Can, “2017 yılında Turquality markası olmayı başarmış firmamız geçtiğimiz yıl İnegöl’ün ihracat rekortmeni oldu. 2021 yılı sonunda da bir önceki yıla göre, hem de pandemiye rağmen yüzde 70’lik bir büyüme elde ederek, 430 Milyon TL’lik ciroya ulaştı. 2022 yılında da neredeyse yüzde yüzlük bir büyüme hedefiyle kendi çıtamızı yükselterek 1 milyar TL’lik ciroya ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

“Mağazacılık yapılaşmasının arkasındaki başarımız bizi güçlü kılıyor. Mega fabrika yatırımı ile üretim kapasitemizi arttıracağız”

Yurt İçi Satış Müdürü Akın Can, “Teknolojik alt yapımızla, ar-ge çalışmalarımızla mağazacılıkta sahip olduğumuz oturmuş bir sistemimiz bizi rekabeti çok olan bu sektörde güçlü kılıyor” dedi. Akın Can ayrıca,  “Firmamız, istihdam konusunda da ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene 70 kişilik ek istihdamla bugün bünyemizde toplam 630 çalışan sayısına ulaştık. İstihdam konusunda yeni atılımlarımız olacak. Büyütme çalışmalarına devam ettiğimiz mega fabrika yatırımımız ile kapalı alan kapasitemizi 150 bin metrekareye çıkartacağız. Depolama alanlarıyla birlikte toplamda ise 250 bin metre karelik geniş bir alanda faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Akın Can ayrıca; “Bugünün öğrencilerini önümüzdeki yıllarda istihdama kazandırabilmek amacıyla İnegöl Hacı Sevim Yıldız 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Pazarlama ve Perakende alanında eğitim gören öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, bu alanda yeterli deneyime sahip olmaları ve işletmenin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün Okul-Sanayi İş Birliği Modeli ile yürütülmesi konusunda iş birliği protokolü de imzaladık” diye ifade etti.

“Mobilya Fuarına hazırlanıyoruz”

“25 – 30 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek, Türk fuarcılık tarihinin en büyük fuarı IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı’nda yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Tüyap Fuar Merkezi’nde Salon 3’te 311 no’lu stantta hem yerli ziyaretçilerimizi hem de yurt dışından gelecek yabancı alım heyetlerimizi misafir edeceğiz” diye belirten firma yetkilisi Akın Can, Fuarlar mobilya sektörünün en büyük ölçekli buluşma organizasyonudur. Dünya standartlarında ürettiğimiz, dünya mobilya trendlerine uygun en yeni modellerimizi sergileyecek olmanın heyecanı içindeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ