Demokrat Zafer

ALTAN ÇELEM’İN BRIEFLYART’TA DEVAM EDEN KİŞİSEL SERGİSİ “YAYIN AKIŞI”NI ZİYARET ETMEK İÇİN SON GÜN 12 KASIM!

Altan Çelem, Brieflyart’ta devam eden “Yayın Akışı” başlıklı kişisel resim sergisinde, gündelik yaşamdan kesintileri figüratif bir kurgu içerisinde kendine has bir üslupla sunduğu eserlerini sergiliyor. İçinde bir zaman algısı çelişkisini de barındıran serginin ismi, resimlerdeki eve kapanmış, ekran başında kilitlenmiş, hapsolmuş insanların durağan ve donuk pozlarıyla bir ironiye işaret ediyor. Eserlerinde zamanın ruhunu hissettirmeyi, bugünün insanının çelişkilerini ve rutinlerini gündelik hayata dair sıradan anlarla ifade edebilmeyi amaçlayan Altan Çelem’in “Yayın Akışı” sergisini Brieflyart’ta ziyaret etmek için son gün 12 Kasım!

“Yayın Akışı” ismi aslında akan bir zamana işaret ediyor gibi algılanmaya müsaitse de Altan Çelem’in bu ismi seçmesinin altında bir ironi yatıyor. Serginin seçkisinde yer alan resimlerin büyük çoğunluğunda bir kanepe üzerine yerleşmiş insanlar, kanepe önünde üzerleri yiyecek dolu bir sehpa ve bir televizyon yer alıyor. Yayın akışını sağlayan bir öğe olan televizyon, sergide aslında akmayan bir zamanın metaforu olarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Figüratif resmin önde gelen isimlerinden Altan Çelem’in “Günlük”lerinin devamı niteliğindeki bu yeni sergisinde, boyayı katman katman kullanan sanatçı, mekânı ya da insanları kimi zaman silikleştirip kimi zaman belirginleştirirken zamanı her zamankinden daha belirsiz kılıyor.

An’a tanıklık edip tuvalini bir günlük gibi kullanan Altan Çelem’in “Yayın Akışı” başlıklı sergisi için hazırlanan katalog yazısı ise Prof. Burcu Pelvanoğlu’nun imzasını taşıyor.

“Yayın Akışı”, 12 Kasım 2023’e kadar salı-cumartesi günleri 11.00 – 19.00; pazar günleri 13.00 – 19.00 saatleri arasında Brieflyart’ta ziyaret edilebilir.

Bilgi için:               brieflyart.com

instagram.com/brieflyart

twitter.com/brieflyart

facebook.com/brieflyart

Adres:   Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. Ongan Apt. No: 43A Beyoğlu/ İSTANBUL

(Alman Başkonsolosluğu karşısı)

Tel:         0 (532) 179 29 62

ALTAN ÇELEM HAKKINDA

1969 yılında Almanya’da doğdu. 1987 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’ne başladı, 1992 yılında mezun oldu. 1992-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 1991 yılında itibaren ulusal ve uluslararası karma sergilere katıldı. Yapıtları yurt içinde ve yurt dışında kurum ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Ulusal ödüllere layık görüldü ve 2007’de Paris’te düzenlenen 11. Antoine Marin Sanat Ödülü’ne aday oldu. Resimlerinde modern dünyanın çağdaş tema ve üsluplarını harmanladı. Gündelik yaşamdan kesintileri figüratif bir kurgu içerisinde ve deneysel renk çalışmalarından kaçınmaksızın kendine has bir üslupla sundu. Şehir trafiğine, kent insanının ilişkileri ve çelişkilerine yer verdiği resimlerinde, mavi ve gri tonları belirleyici bir rol oynamaktadır. Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ