Demokrat Zafer

BURSA NİLÜFER’DE YÜZLER NEDEN GÜLÜYOR VE BAŞKAN TURGAY ERDEM’İN PAYI NE KADAR???

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;

21 yılda haksız- hukuksuz adeta tüm ülkeyi ve kurumları hile-hurda ve devlet gücü ile işgal eden, CHP’ye karşı başarılı (!) olan AKP’nin hiç başarılı olamadığı örnek ilçe Nilüfer…
AKP için Bursa Nilüfer’de başarılı olmak ve belediyeyi kazanmak İstanbul’u almak kadar önemli.
Hatta AKP’nin en önemli hedeflerinden başta geleni.
Oysa Nilüfer’de Tek Adam ve şürekâlarının başarılı olmaları mümkün mü?
Asla mümkün değil, hatta iddia ediyorum imkânsız.
Tayyip Erdoğan’ı getirip Nilüfer’e Turgay Erdem’in karsısına koyup tüm devlet gücünü kullanıp parayı pul yapıp harcasalar da başarılı olamazlar!!!
Bursa Nilüfer dünya lideri ve ülkemizin tek önderi ve vazgeçilmezi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine ölümüne inanmış çağdaş ve laik cumhuriyete bağlı yurtseverlerin yurdu olmuştur.
Daha doğrusu tüm renklerin, tüm inançların, tüm farklılıkların yaşam bulduğu saygı duyulan ve huzur bulup ötekileştirilmedikleri bir örnek ilçemizdir.
Kurulduğu günden bu yana özgür düşünen, aklın, bilimin ve eşit yurttaş kimliğinin kendilerini korkmadan ve saklamadan ifade edebildikleri ve saygı görebildikleri bir ilçemiz olmuştur.
Bu anlayışın yerleşmesinde bugüne dek seçilmiş be başarılı görevler yapmış tüm başkanların payı büyük olmuştur.
Şimdi asıl konuya gelelim:
Nilüferde kim ne kadar karalama yaparsa yapsın, kimler savcılığa ve yargıya belge sunmak ve AKP’deki yağmaya gözlerini kapatıp sadece Nilüferi hedef yaparak konuşurlarsa konuşsunlar bir gerçeği yok edemiyorlar.
Nilüfer Belediyesinde yanlışlar ve hatalar solda siyaset yapan ve çıkar beklenti içinde olmayan namuslu yurtseverler tarafından asla kabul edilemez.
Yolsuzluk, haksızlık ve hukuksuzluk olmuş olsa da Nilüferde yaşayan halklar bu tür çirkinlikleri bilerek isteyerek asla kabul etmez ve hoş göremezler…
Ancak ispat edilemeyen ve yargı kararı olmadan dedikodulara veya hedef göstermelere de itibar etmezler.
Ancak AKP’nin, soygun düzenini görmeyen, halklarımızı bir avuç kan emiciyle birlikte açlığa, yoksulluğa, kulluğa ve tutsaklığa mahkûm eden otoriter ve demokrasi karşıtı düzene susan veya methiyeler düzenlerin karalamaları ve ikiyüzlülükleri nedeniyle inandırıcı olamazlar!!!!
Gelelim Nilüferde neden yüzler gülüyor ve bu başarıda Başkan Turgay Erdemin payı ne kadar olduğuna.
Kimse Güler Buğday için bir çıkarı var diyemeyeceği için hatta her zaman yazarım 21 yıldır yüksek tahsilli, dil bilen, hiç itiraz etmeden verilen görevleri hakkıyla yapan kızım canım evladım ECEM hala taşeronda işçi ve yeni giren bir şahısla aynı ücreti almaya mahkûm yaşıyor.
Yani Güler Buğday bu kadar şahsi olarak haksızlığa uğramasına karşın kendisi asla haksızlık yapmaz!!!
İşte bu öz güvenle diyorum ki Nilüferdeki bu başarıda Başkan Turgay Erdemin payı çok büyüktür.
Çünkü Turgay Erdem sosyal demokrat belediyeciliğin özüne sahiptir.
Belediyeciliği sadece beton odaklı değil aslolan insan odaklı yapmak için mücadele vermektedir.
Bu konuda Turgay Erdemin başarısını gölgelemek isteyen iç ve dış düşmanlar iş başındalar.
Hatta içerde getirim hayali gözlerini bürümüş birçok kimsenin “O gitsin bizler gelelim…” diyenlere karşın kendisi başarılı işler yapıyor.
Her zaman söyler ve yazarım siyasetle uğraşan milletvekillerinin ve yönetici eşleri ve ailelerinin de sorumlulukları olduğu kadar toplumsal duyarlılıkları, yaşam biçimleri ve sol/sosyal demokrasiye saygı duyan özellikleri olmalıdır.
Turgay Erdem bu konuda çok şanslı bir başkandır.
Eşi ve yol arkadaşı Zeynep Erdem sürekli gülen yüzü, hatır gönül bilen tavrı, büyüğüne küçüğüne yaklaşımı, abartısız giyim- kuşamı ve ön kesmeyen, bazıları gibi eşine kambur ve sorun olanlardan değil destek olan bir kadındır.
Özellikle belediyede artık kendisinin resmi bir çalışması ve kazancı olmadığı halde ülkede ciddi bir sorun olan açlık ve gıda konusunda ihtiyaç olanları üretmeye katkı yapmak için bostanlar projesinde görev almıştır.
Yine, iklim değişikliği ve sıfır atık projelerinde katkı sunmaktadır.
Özellikle Can Dostlar için doğal barınma alanları projesinde yer alıp örnek bir rol model olarak emek vermektedir.
Ve bu yazıyı yazmama sebep olan benim için çok anlam ifade eden ve gurur duymamı sağlayan ve Nilüfere Ödül kazandıran bu projede de daha önce kütüphanede görev yapan Zeynep Erdem’in katkılarından dolayı kendisi baş tacımız olmuştur.
Turgay Erdem bana ve kızıma ve tabiî ki ismini bilmediğim diğer hak eden çalışıp yıllarını veren emekçilere yapılan haksızlığa umarım artık son vererek çözüm bularak emekten ve emekçiden yana olan tavrını da kanıtlar!!!
Ama her ne olursa olsun, her kim kuyusunu kazarsa kazsın Turgay Erdemin insan yanı ve insan sevgisi çoğu zaman başına bela olacak kadar önemlidir.
Kimse bahane üretmesin ve karanlık emellerini yaşama geçirmek için hayaller kurup Nilüferdeki gülen yüzleri ve huzur bulan, rahat nefes alan ve güvende yaşayan insanları rahatsız etmek için Ankara yollarına revan olmasın.
Pandemide yarattığı tarım alanları, bostanlar ve çocuklara kadınlara bu olanağı vermesi ile çok başarılı bir çalışma yürütmüşlerdir.
Ülkede herkesi acıya gark eden e iktidarın günlerce sağır ve dilsiz kalıp, ihmalleri sonucu ölümlerin artmasına sebep olduğu deprem felaketinde ise Nilüfer Belediyesi çok başarılı bir sınav vermiştir.
Her zaman üniversiteli ve okuyan gençlere öncelik veren gerek yardımları gerekse kültürel çalışmaları ile sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiren bir başkan olmuştur.
Özellikle kadınlara verdiği imkânlar ve olanaklar ve desteklerle ülkemizdeki kadını yok edip eve kapatıp erkeğe kul yapmak isteyen karanlık İslamo-Faşist anlayışlara tokat gibi yanıt olacak çalaışmalara imkan tanımıştır.
İşte anlatmak istediğim İnsan odaklı çalışma ve belediyecilik budur.
Kültüre, sanata, çiftçisine ve köylüsüne her zaman destek olan anlayış.
Nilüferde yüzler gülüyor ve naif, saygılı, mütevazı, şaşırmayan ve şımarmayan, güç zehirlenmesi yaşamayan ve bir daha seçilebilmek için savrulmayan, baş eğmeyen Turgay Erdem Nilüferde halkların vereceği onayla tekrar BAŞKAN olmalıdır.
Ülkede her yeri yani yeri- göğü kırmızı beyaz yapan ve 7-den 70’e tüm duyarlı insanların Atasına ve Cumhuriyetinin 100. yılına sahip çıkıp devleti ve ülkeyi işgal eden iktidar ve gerici tüm cemaat ve tarikatlarla onlardan beslenen hainlere tokat gibi bir derste Nilüferde verilmiştir.
Nilüfer Belediyesinin önderliğinde milyonlar omuz omuz-omuza, yürek-yüreğe sevgi, güven ve umutla buluşmuş ve Laik Cumhuriyete sahip çıkmışlardır.
YÜZLERİN GÜLDÜĞÜ NİLÜFERE BU ÖDÜL ÇOK YAKIŞTI.
Çünkü Nilüfer’de okuma kültürüne verilen katkı ödüllendirildi.
Nilüfer Belediyesi, kütüphaneler ve yazı evi hizmetleriyle Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen ‘Yayıncılık Özel Ödülü’ne Nilüfer Belediyesi layık görüldü.
Yazıevleri ve kütüphane hizmetlerinin kentte okuma kültürüne sağladığı katkı nedeniyle verilen ödülü Başkan Turgay Erdem aldı.
Nilüfer Belediyesi’nin kütüphanecilik ve yazı evi hizmetleri Türkiye
Yayıncılar Birliği tarafından ödüllendirildi. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün kentte okuma kültürünü geliştirecek nitelikteki çalışmaları ve örnek bir uygulama olan yazı evleri hizmeti Yayıncılık Özel Ödülü’ne değer görüldü.
Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ile Türkiye Yayıncılar Birliği’nin
birlikte düzenlediği 40. İstanbul Kitap Fuarı Onur Gecesi’nde sunulan ödülü Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk açıkladı.
Tüyap Palas Balo Salonu’nda düzenlenen tören, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
Ödül töreninde Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla kütüphane ve yayıncılık sektörüne büyük katkı sunduğunu ifade eden Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, bu çalışmalarıyla Nilüfer’in Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.
Törene eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, Nilüfer Belediyesi’nin kente toplam 6 kütüphane kazandırdığını ifade ederek, “Toplumun bütün kesimlerini ama özellikle de çocukları ve kadınları kitapla buluşturan, onlara okumayı sevdiren çok sayıda etkinlik yapıyoruz.
Her yılı bir yazara adayarak, yıl boyunca onun eserlerini ve edebi anlayışını okurla buluşturuyoruz.
Sadece bu projeyle 10 yılda 150 bini aşkın kişiye ulaştık, 110 bini aşkın kitap dağıttık.
Her yaştan insanı kitapla buluşturan başka etkinlikler de yapıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yazıevleri açtık.
Misi ve Gölyazı’da bulunan yazıevlerimiz uluslararası düzeyde hizmet vererek pekçok yazarı ağırlıyor. Pek çok edebi esere ilham kaynağı oluyor.
Bütün bu çabalarımızın takdirle karşılandığını görmek bizleri çok mutlu etti” dedi.
Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ödülü Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Karine Pansa’nın elinden aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği ve Ksidas Kitabevi’nin de ödüle layık görüldüğü gecede Onur Ödülü Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a verildi.
Benim için bu ödül ve verilen hizmet her şeyden önemlidir.
Yıllardır her yeri rant uğruna, beşli çete ve kendileri varsıllaşsın diye betona gömenlerin yaptıkları ihanete sosyal bir yanıttır.
“Yollar yaptılar paralı, şehir hastaneleri yaptılar ama ulaşılamıyor, kitaplar bastırıyorlar ama tarikat ve cemaatlere hizmet için” velhasıl kurtulmamız lazım bu karanlığa ve çıkarcılığa hizmet eden Bursadaki tüm belediyelerden.
Umarım ve isterim ki Bursa’da ve tüm ülkemde belediyeler kazanılır ve Sosyal Demokrat olmanın erdemi olan insan odaklı hizmetler her yerde halklarımıza nasip olur.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ