Demokrat Zafer

“Bizim Elimiz Sadece Armut Toplamaya Kalkar”

Ağırlığı bir kilograma  yaklaşan  ve Türkiye’nin en büyük deveci armudu üreticisi Bursa’nın Gürsu İlçesi’nde armut hasadına katılan kız sporcular, hep birlikte o örnek mesajı haykırdı, “Gürsu’da eller sadece armut toplamak için kalkar. Kadına el Kalkmaz.”

Türkiye’nin Armut Bahçesinden Kadına Şiddete Karşı Mesaj

Türkiye’nin deveci ve santa maria  armudunun yüzde 50’sine yakınını   tek başına karşılayan Gürsu ilçesinde  armut hasadı kadına karşı şiddete yönelik oluşturulan sosyal farkındalık çalışması ile başladı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte bu anlamlı ve dikkat çeken projeye katılan farklı branşlarda dereceye giren başarılı kız sporcular, kadına şiddete hayır dedi.

“Bizim elimiz sadece armut toplamak için kalkar”

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde 11 Ekim doğumlu 11 kız çocuğu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek Gürsu’nun sembolü armudu ve sosyal farkındalık mesajını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu’nun şampiyon kızları tarlaya girdi, armut topladı.

‘Gürsu’da Eller Sadece Armut Toplamak için Kalkar, Kadına El Kalkmaz” diyen Başkan Mustafa Işık, kız sporculara destekleri için teşekkür etti. Anlamlı sosyal farkındalık projesinin  her yıl hasat zamanında  Türkiye’ye yayıldığını belirten Mustafa Işık, “Ülkemizin kanayan sorunlarından biri olan kadına şiddeti sona erdirmek için herkes elinden geleni yapmalı. Kadına karşı şiddete en önemli farkındalık kız çocuklarımızı, geleceğin kadınlarını bilinçlendirmekten geçiyor.  Bizler değerli sporcu kızlarımızla sesimizi duyurmaya çalıştık. Kocaman yürekli kızlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“ Bizim Elimiz Sadece Armut ve Madalya Toplamaya Kalkar”

Bu anlamlı çalışmanın parçası olmaktan dolayı yaşadıkları mutluluğu paylaşan Gürsu’nun şampiyon sporcu kızları ise, “Bizim elimiz sadece armut toplamaya ve madalya toplamaya kalkar. Türkiye’nin en sporcu ilçesinde, şiddete önce biz karşıyız.  Başkanımızın bu anlamlı projesinde biz de varız ” dediler.

Farklı branşlarda madalya alan, derece alan ve lisanslı kız çocukları ve genç kızlar etkinliğin sonunda Başkan Işık ile anlamlı bir poz da verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ