Demokrat Zafer

Cumhuriyet; Atatürk devrimlerinden koparılması mümkün olmayan bir çağdaşlaşma hikayesidir

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in 100. yılında Tophane Meydanı’ndan Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleşti.

CHP Osmangazi'den Cumhuriyet'in 100. yılında Cumhuriyet yürüyüşü 

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in 100. yılına özel Tophane Meydanı‘ndan Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi.

Gerçekleştirilen yürüyüşe, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın katıldı.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün, bu güzel akşamda, Cumhuriyeti’mizin 100. Yıl dönümünü kutlamak için buradayız. Unutturulmaya çalışan Cumhuriyet değerlerinin takipçisi olduğumuzu bir kez daha göstermek için, bayraklarımızla, yüreğimizde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisiyle İstiklal Şehitliğimizden Atatürk Anıtı’na yürüdük. Biz bir asır önce neredeydik, nereye geldik, Ulu Önder’in sözleriyle hatırlatmak isterim: Uçurumun kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş… Ondan sonra, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, yeni toplum, yeni i devlet. Ve bunları başarmak için aralıksız devrimler…

“CUMHURİYET SAYESİNDE BU ÜLKENİN EŞİT YURTTAŞLARIYIZ”

Cumhuriyet nedir yol arkadaşlarım? Cumhuriyet, 19 Mayıs’ta başlayan dünyanın en onurlu direnişinin taçlandırılmasıdır Milli mücadelede dökülen şehit kanlarının nişanesidir. Aziz milletimizin dünyaya meydan okuyuşunun zafer ilanıdır. Cumhuriyet, 500 yıllık efendi köle düzeninin sona ermesidir. Cumhuriyet, modern dünyanın en saygıdeğer devrimlerinden biridir. Atatürk devrimlerinden koparılması mümkün olmayan bir çağdaşlaşma hikayesidir. Unutmamak gerekir; Bir asır önce, çelikle, kağnı ile, kanla topraklarımızdan kovduğumuz emperyalist güçler, amaçlarına ulaşmak için içeride ve dışarıda hala çalışmaktadır. Cumhuriyetin düşmanları, demokrasimizin düşmanlarıdır. Cumhuriyetin düşmanları, Atatürk devrimlerinin karşısındadır. Onlar, kadın erkek eşitliğinden, özgür toplumdan, laik devletten, din ve vicdan hurriyetinden, bizi biz yapan ve bugünlere getiren değerlerden rahatsız olmaktadır. Yalnız şunu hatırlamak gerekir. Bu vatani kuranlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizi öyle sarsılmaz temeller üzerine oturtmuştur ki, Cumhuriyetimiz bugün sapasağlam ayakta olduğu gibi, yarın da özgürlüğümüzün temeli ve garantisi olmaya devam edecektir. Cumhuriyet sayesinde bu ülkede kız çocukları okumaktadır ve yarın da okuyacaktır. Cumhuriyet sayesinde kadın, bugün ikinci sınıf insan değildir ve yarın da eşit vatandaş olmaya devam edecektir. Cumhuriyet sayesinde bizler artık kul değiliz, bu güzel ülkenin eşit yurttaşlarıyız. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz diyor Büyük Önder. Bizler de, Cumhuriyet’i kurup bize miras bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm İstiklal şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırası önünde eğiliyor, onların mirasına sahip çıkacağımıza bir kez daha and içiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ