Demokrat Zafer

Güneşin Kadınları’ndan büyük organizasyon!

Eker Meydan’da 2 gün boyunca 3. Bursa Güneşin Kadınları hediyelik eşya festivali gerçekleştirdi. Bursa’nın üreten elleri kendi imalatları olan eşsiz ürünleri vatandaşla buluşturdu.

Güneşin Kadınları’ndan müthiş organizasyon!

Bursa Güneşin Kadınları Kooperatifi yine göz kamaştırdı. Başkan Meral Aydoğdu önderliğindeki kooperatif, Eker Meydan’da 2 gün boyunca 3. Bursa Güneşin Kadınları hediyelik eşya festivali gerçekleştirdi. Bursa’nın üreten kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerini sergilediği organizasyonda ilgi büyük oldu ve ev hanımları da kendi ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine destek oldu.

Bursa Güneşin Kadınları Kooperatifi’ni ayrıca son gününde Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem de ziyaret etti. Tek tek bütün tezgahları gezen Başkan Erdem, bütün üreten kadınlarla sohbet etti ve ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldı.

Bursa’da Güneşin Kadınları Kooperatifi tarafından Geleneksel 3. El Sanatları ve Hediyelik Eşya Festivali Orhaneli Yolu Eker Meydanı‘nda 27-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eker Meydanda gerçekleştirilen festivalde takılar, örme kıyafetler, doğal yiyecekler gibi birçok ürün yer aldı. Eker meydan ücretsiz olarak Güneşin Kadınları Kooperatifi’ne tahsis edilirken, kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak gelir elde etti. Ayrıca dağ yöresinde ürettiği ürünleri satmaya gelemeyen kadınların ürünleri de kooperatif üyeleri tarafından alıcıyla buluşturuldu. Festival geleneseksel olarak düzenlenirken bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Festival hakkında konuşan Güneşin Kadınları Kooperatifi Meral Aydoğdu, “Kadın girişimcilere destek için bu festivali yaptık. Güzel dönüşler de oldu. Hanımlarımız para kazandı. Burada derneğimize üye olan olmayan bütün kadınlar gelip ürettikleri ürünleri satabiliyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ