Demokrat Zafer

BUSADER’DEN 100. YILA YAKIŞACAK KUTLAMALAR

Eğitim ve sağlık alanlarında yıllardır birçok insanın hayatına dokunan Birleşik Uluslararası Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Dernekleri / BUSADER Federasyonu, Cumhuriyet’in 100. yılını birbirinden anlamlı ve görkemli etkinliklerle kutluyor.

Zerrin Özgüle kurucu başkanlığında yola çıkan BUSADER Federasyonu, çatısı altında yer alan BURSA BUSADER, İSTANBUL BUSADER, ANSEDER, VETERAN BUSADER, GENÇ BUSADER ve kuruluşunu geçen ay gerçekleştiren SANART BUSADER ile iyilik hareketini sürdürüyor. Türkiye’nin en etkin ve güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen BUSADER Federasyonu, Cumhuriyet’in 100. yılını bir dizi etkinlikle kutlayacak. İlk olarak 29 Ekim akşamı İSTANBUL BUSADER ev sahipliğinde gerçekleşecek davette konuklar, boğaz turu eşliğindeki Cumhuriyet Balosu’nda 100. yıl coşkusunu yaşayacak. Ertesi akşam 30 Ekim’de ise bu kez Federasyon’un ev sahipliğinde Bursa derneklerinin organizasyonuyla Usta Sanatçı Fahir Atakoğlu Merinos AKKM’nde sanatseverlerle buluşacak. Kutlamaların yalnızca Ekim ayıyla sınırlı olmadığı programda, BUSADER Federasyonu tüm derneklerinin katılımıyla 3-4-5 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu topraklara gidecek ve Selanik’ten Dedeağaç’a uzanan tarihi bir yolculuğa çıkacak. Tarihler 22 Kasım’ı gösterdiğinde ise bu kez VETERAN BUSADER ünlü sanatçı Fatih Erkoç’un sahneye çıkacağı Bursa Almira Hotel’deki şık baloya ev sahipliği yapacak. Tüm etkinlikler BUSADER Federasyonu’nun Hatay Samandağ’da yapımını sürdürdüğü BUSADER İlkokulu yararına gerçekleşecek.

DAİMA ATAMIZIN İZİNDEYİZ…

100. yıl coşkusunu birbirinden şık ve görkemli etkinliklerle kutlayacak olmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren BUSADER Federasyonu Başkanı Zerrin Özgüle, tüm organizasyonların BUSADER İlkokulu yararına gerçekleşeceğini söyleyerek, en kısa sürede okul inşaatının tamamlanacağını belirtti. Etkinlerin birçoğunun üyelerin dışında herkese açık olduğunu hatırlatan Özgüle, “Tam da Ulu Önder Atatrk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez hatırladığımız bu zor günlerde Cumhuriyet’in değerleri ve kazanımlarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. 100. yıl coşkusunu bir çok etkinlikle yaşayacak olmak ve sonucunda deprem bölgesinde hala zorluklar altında yaşayan çocuklarımızın eğitim hayatlarına dokunacağımızı hissetmek bizi çok mutlu ediyor.

Bu gurur ve mutluluğu bizimle birlikte yaşamak isteyen herkesi kutlamalarımıza davet etmek isterim…” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ