Demokrat Zafer

ERCAN ÖZEL; Kirazlıyayla’daki maden tesisinin çevre ve halk sağlığına zararlı olduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkanı A. Adayı Ercan Özel, bir mahkeme sonucunu açıkladı. Özel;

“Yenişehir için oldukça önemli olan bu konuyu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Haklılığımız bir kez daha tescillendi. Bilim adamları tarafından yapılan incelemede Kirazlıyayla’da ki maden tesisi’nin çevre ve halk sağlığına zararlı olduğu ortaya çıktı.

İncelemelerimiz ve haklı itirazlarımız sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin görevlendirdiği konularında uzman bilir kişilerden oluşan heyetin araştırmasına ve ardından yazdığı rapora göre Meyra Madenciliğe ait Çinko – Kurşun – Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi’nin, ilgili bakanlık tarafından verilen ÇED Olumlu raporunun uygun olmadığına, birçok hukuksuzluğun yanında tesisin çevre ve halk sağlığına zararlı olduğu görüşüne oy birliği ile varıldı.

Başta Kirazlıyayla, Barcın ve çevre kırsal mahalleler olmak üzere ilçemiz Yenişehir içinde ciddi tehlikeler barındıran tesisin zararları böylelikle tescil edilmiş oldu.

Bursa 1. İdare Mahkemesi Başkanlığı hakimi ile birlikte bağımsız ve konularında uzman Maden, Çevre, Ziraat, Orman, Jeoloji, İnşaat, Kimya Mühendislerinden oluşan bilirkişi heyetinin, 18 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı inceleme programına avukatlarımız ile birlikte davacı olarak katılan tek kişi olarak maden tesisi ile ilgili çekincelerimi ve ÇED Raporunda ki tutarsızlıkları bilirkişi heyeti ile paylaşmıştım.

Dün açıklanan bilirkişi raporu sonucunda; Kirazlıyaylalı kadınlarımızın, halkımızın, avukatlarımızın, çevre derneklerimizin ve İYİ Partimizin büyük mücadelelerle Meyra Madenciliğin yaptığı hukuksuzluğun yanında çevre ve doğa katliamı ile elde edilecek rantı durdurma girişimlerimiz ve gayretlerimiz, devletimizin görevlendirdiği uzman kişiler tarafından da doğrulanmış ve bugüne kadar ki mücadelemizde ki haklılığımız bir kez daha tescillenmiş oldu.

Önümüzdeki süreçte, çevreye zararı ve olumsuzluğu devletimizin bilirkişi heyeti raporu ile de onaylanan tesis ile ilgili, İdare Mahkemesi bilirkişi raporuna istinaden ÇED olumlu raporunu iptal edecek ve yıllardır süren hukuksuzluğa dur diyecek.

Bizler; kimden gelirse gelsin, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olacağımızı defaatle dile getirmiştik. Yenişehirimizin bereketli topraklarının, temiz havasının, berrak sularının tahrip edilmesine, köylünün ekmeğinin elinden alınmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz.

Bunun böyle bilinmesini kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ