Demokrat Zafer

TT’nin “Yancıları Vatandaşı Dolandırıyor mu?” Haberimize O Kurumdan Açıklama…

“Türk Telekom’a Yakışmayan Hareket! Yancıları Vatandaşı Dolandırıyor mu?” başlığıyla verdiğimiz haber haberin kaynağı olan kurumdan yazılı açıklama geldi.

NE OLMUŞTU?

Türk Telekom’un bayiliğini yapan bir şirketten kulaklık alan köşe yazarımız Cüneyt Bülent Şeker’in başına gelenler “TT insanları mı dolandırmaya başladı?” dedirtti! Cüneyt Bülent Şeker; “Türk Telekom Ulucami Şubesinden (Ulucami karşısı) bir CBL kulaklık aldım, akşam kutusundan çıkartıp şarza taktım, sabah kullandım içinde bir parça kopuktu, hem müzik dinlerken ses yapıyor, hem de hareket alinde sağa soka çarptığı için aleti iyice bozar, aynı gün aldığım yere götürdüm, “Siz resmi servise gidin” dediler, aleti elime verip bir kağıda yazdıkları adrese yolladılar.

O adrese gittiğimde adresin kebapçı olduğunu gördüm, zaten verilen adrese internetten girdiğinizde bir teknik servis çıkıyor, ancak kapalı görünüyor, telefonlara da cevap vermiyorlardı, bu yüzden randevusuz gittim. Yan komşu (Pet ürünleri satar) “buradaki teknik servis nerede” diye konuşunca. “Oooo sen ilk değilsin, her hafta birkaç adam buraya gelir, kimisi buz dolabı almış, kimisi başka birşey almış, parasını almış bu adresi vermişler.” vs. bir sürü hikaye anlattı.

Bende ürünü aldığım yere götürdüm(Ulucami telekom şubesi) ;”Sizin gönderdiğiniz yerde böyle böyle durumlar var, malı geri alın veya yenisini verin değince, oranın müdürü bir bayan celallendi “Bizim 7 avukatımız var, siz haklarınızı bilmiyorsunuz, ürünü geri almayız, kullanmışsınız niye alalım vs.” çıkıştı, bende sert bir çıkış yapıp bayiyi terk ettim. Konuyu yargıya taşıyacağım!” dedi.

https://bfmaster.com/i/jbl/jbl-bursa-nilufer-yetkili-servisi—istanbul-elektronik

FİRMADAN YAPILAN AÇIKLAMA

YAPILAN HABERE İLİŞKİN CEVAPLARIMIZIN SUNUMUNDAN İBARETTİR.

Mağazamız Türk Telekom bayisi olup uzun yıllardır da Türk Telekom bayisi olarak Bursa ilinin birçok ilçede şubelerimizle ürün ve hizmet satışı yapılmaktadır.

Şubelerimizde Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından anlaşmalı olduğu resmi distribütörlere ait ürünler satılmakta olup işbu ürünlerin imalatı Türk Telekom tarafından yapılmadığı gibi “kapalı kutulu ve faturalı” olarak satılmaktadır. İlk açılış işlemleri de ürünü satın alan müşteriler tarafından yapılmaktadır.

Anlaşmalı distribütörler tarafından kapalı kutuda gönderilen teknolojik ürünlerde, ürünün alındıktan sonra açılarak kullanılması nedeniyle firmamız tarafından satış sırasında ürünün çalışıp çalışmadığına dair bir  tespiti yapılamamaktadır. İşbu nedenle de; Teknolojik cihazların satışından sonra kullanma sırasında ortaya çıkan arızanın olması durumunda söz konusu ürünler, imalatçı firmaya “alıcı/kullanıcı” tarafından gönderilmekte, ürünün arızasının “kullanıcıdan mı kaynaklı olduğu ya da üretimden mi kaynaklı olduğu” hususları tespit edilerek rapor edilmektedir. Söz konusu üründe ki arızanın üretim kaynaklı olduğunun tespit edilmesi durumunda ayıplı ürün yenisi ile değiştirilerek müşterilere teslim edilmekte ve maksimum müşteri memnuniyetin sağlanması gözetilmektedir.

                Haberinizde ki müşteri Bursa Ulucami Şubemize gelerek “kapalı kutuda, faturası kesilmek suretiyle” söz konusu cihazı satın alarak bayimizden ayrılmıştır. Müşterinin söz konusu cihazı kullanması sırasında “kendi beyanına” göre söz konusu ürünün arızalı olduğu gerekçesi ile açılmış ve kullanılmış olan ürünü iade etmek istemiştir. Mağaza personelimiz tarafından ise ilgili müşteriye “söz konusu cihazın teknik servise götürülmesi gerektiği bilgili verilmiş olup, müşteri tarafından da söz konusu cihaz faturası ile birlikte ilgili servise götürülmüştür.

Söz konusu cihazın Bursa İli İhsaniye Mahallesinde bulunan teknik servisi kapatılmış olup, ilgili teknik servis tarafından da Bursa ilinde bulunan servisinin kapatılmasına rağmen adres değişikliği internet sitesinde ki sayfalarından da güncellenmemiştir. İşbu nedenle de; Ürün satın alan müşteri Ulucami Şubemize gelerek, “kendi beyanında da belirttiği üzere” mağazada çalışan personellerimize hitaben kaba davrandığı gibi “dolandırıcı mısınız, ben gazeteci ve avukatım sizi haber yapacağım” şeklinde ki söylemleri ile şubemizden ayrılmıştır.

Bayimiz Türk Telekom A.Ş.’ ye ait ürün ve hizmetler ile Türk Telekom A.Ş. tarafından anlaşmalı olduğu resmi distribütörlerden şubelerimize gönderilen ürün ve hizmetleri satmakta olup, tüm ürün ve hizmetlere ilişkinde faturaları kesilmek suretiyle tüketicilere teslim edilmektedir. Söz konusu ürün ise ülkemizde oldukça tercih edilen kaliteli ve güvenilir bir markanın ürünü olmakla birlikte söz konusu cihaza ilişkin olarak yaşanan sorunun tespiti için de teknik servise gönderilmesi zorunludur. Bayimiz ürün ve hizmet satışında aracı olarak çalışmakta olup, sattığımız hizmet ve ürünlere ilişkin de imalatımız söz konusu değildir.

Yaşanan sorunun temel kaynağı, ilgili markanın teknik servisinin Bursa ilinde kapatılmış olması fakat internet sitesinde ki adreslerinin güncellenmemesinden kaynaklanmakta olup, maksimum müşteki memnuniyetini  gözeten, bayimiz adına yapılan “Yancıları vatandaşı dolandırıyor mu?” şeklinde ki suçlamayı kabul etmemiz de mümkün değildir.

Mağazalarımızda satılan tüm markalarımıza ait ürünler garantili olduğu gibi tüm markalarımızın kalitesi ve güvenilirliği yönünden de ürünlerimizin arkasında olduğumuzu kamuoyu bilgisine sunarız.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ