Demokrat Zafer

Bursa’da seçim yarışı kızışıyor! ‘Hainlik yapıyorlar’

Olay Yazarı Yaman Kaya, BESOB’da yaklaşan seçim öncesi mevcut başkan Arif Tak’ın çarpıcı sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Yaman yazısında; 104 meslek odası, 90 bine yakın üyeyi bünyesinde barından Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (BESOB) seçim öncesi tansiyon yükseliyor.

15 mayısta düzenlenecek genel kurulda 28 yıldır sürdürdüğü başkanlığa tekrar aday olan Arif Takuzun süre birlikte çalıştığı Fahrettin Bilgit ve Ali Özkan İlhan’la yarışacak.

Açıkçası İlhan’ın kendisinin de çok iddiası yok.

Seçim Tak ve Bilgit arasında geçecek.

Peki, birlikteki çekişmenin perde arkasında neler yaşanıyor?

Bizim de katıldığımız BESOB’un iftar organizasyonunda kürsüde önemli mesajlar veren Arif Tak ile yemeğin ardından uzun süre sohbet ettik.

Ciddi iddialarda bulundu:

Esnaf kefalet kooperatifleri, BESOB’u ele geçirmeye çalışıyor. Cumhur-Millet ittifakı yarışı denilerek seçim siyasileştiriliyor. BESOB battı yalanı ortaya atılıyor.”

Bu mesajların satır aralarına elbette döneceğiz ancak öncelikle hüsran projesi Çataltepe’ye odaklanalım.

Kestel ilçesinde BESOB tarafından yapımına 2011’de başlanan, TOKİ’nin el çekmesiyle yarım kalan sanayi sitesi projesi bir süredir gündemde.

Binlerce esnafın mağduriyeti nasıl giderilecek sorusu yanıt beklerken Arif Tak şunları söyledi:

“Bakın Allah’ın emri farz ya üstümüze. Çataltepe de Bursa’ya farzdır. Olacak. Olmaması mümkün değil. Yabancı sermaye gelir yine yapar. Bu esnafı ayağa kaldırırım, söyleyeyim. Başka şekli kalmadı bu işin. Altyapısı yapılmış. Kendimi parçalarım, olmamasına müsaade etmem.

Şimdi hamasi sözler sarf etmek yerine keşke süreç bu noktaya gelmeden gerekli adımlar atılsaydı demekten kendini alıkoyamıyor insan!

BESOB’un seçim sürecinde Çataltepe etrafında daha çok tartışma yaşanacak gibi.

Arif Tak’ın BESOB Başkan Vekili Fahrettin Bilgit’in oda seçimleri devam ederken aday olmasına içerlediği de açık:

BESOB iflas etti demiş. BESOB, şu anda 120 milyon lira servete sahip. Ben sıfırla aldım, siz ne diyorsunuz? Fahrettin benim arkadaşım, beraber çalıştık, ben aldım göreve ama birileri elinden tuttu. Hiç böyle bir şey yapması mümkün değildi, aklı ermez zaten. 1992’de Yenişehir’e ziyarete gittim, orada gördüm. Bu arkadaşı göreve alalım dedik, aldık. Yenişehir’e bir çivi çaktı mı? Hainlik yapıyorlar.”

Tak, Bilgit’in arkasında Yıldırım Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayurt ile Nilüfer Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Saldız’ın bulunduğunu düşünüyor:

Murat Özkarayurt bir de Ahmet Saldız var. İki sene önce bu iş planlandı. Özkarayurt’u disiplin kurulu başkanı yapmıştım. Oradan aldım. İkinci seçimde onu koymadım. Ondan bana garez besledi. Esnaf Kefalet Kooperatifleri’ni öne çıkarmaya çalışıyorlar. BESOB’u ele geçirmek istiyorlar. Devletin parasıyla kredi veriyorlar, kefil oluyorlar. Bu kooperatifleri neden öne çıkarıyorsunuz? BESOB’dan daha mı büyükler?

BESOB’un iftarında konuştuğumuz bazı oda başkanları, Bilgit’in ekibinden yemeğe katılmayın şeklinde telefonlar geldiğini iddia etti.

“Kredi vermeyiz diyerek baskı yapıyorlar. Ben bu yaşananları Ankara’ya anlatacağım” ifadelerini kullanan Arif Tak, Bütangaz Satıcıları Esnaf Odası’nın üye sayısının 100’ün altına düştüğünü, yasaya göre kapanması gerekirken aynı zamanda bu odanın da başkanlığını yürüten Özkarayurt’un bir film çevirerek faaliyetlerini sürdürdüğünü de öne sürdü.

Tak, “Bu benim son seçimim. Ayrılayım, 10 tane aday çıkar. Herkes heveslenir. Parasal konular var burada. Odaların büyük çoğunluğunu ben yaptım” görüşünde.

Süleyman Demirel’in “Barışmasını bilmeyen siyaset yapmasın” sözüne atıfta bulunan Arif Tak’ın geçen seçimde kendisine muhalif olan önemli odaları yanına çekmeyi başardığını hatırlatalım.

Tak cephesi seçimi rahat kazanacakları hususunda hemfikir.

Fahrettin BilgitMurat Özkarayurt ve Ahmet Saldız, Tak’ın iddialarına yanıt vermek isterse köşemizin açık olduğunu da belirtelim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ