Demokrat Zafer

ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK VEREN CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİMİZ ÖMER FETHİ GÜRER’DE BİZLERİN KIYMETLİSİDİR.

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde; “Bu gün “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” Emekten yana olan tüm kadınlarımıza kutlu olsun.
Tip Genel Başkanı Erkan Baş’ın başlattığı özgürlük yürüyüşü ilk andan itibaren çok önemsediğim değer verdiğim bir eylemdir.
Bu güne kadar katılan, destek veren herkese teşekkür ederim.
Erkan Baş bu önemli eyleme şöyle başlamıştı:
“Ankara’ya uzanacak özgürlük yürüyüşüne Hatay’dan başlıyorum.
Hatay Milletvekilimiz Can Atalay başta olmak üzere tüm Gezi tutsaklarına; bu ülkenin kadınlarına, gençlerine, emekçilerine, taşına, toprağına, suyuna, doğasına özgürlük için yürüyorum. Ben yürüdükçe biz kalabalıklaşacağız, onlar yalnızlaşacak.
Kardeşim, nerede olursan ol, sen de yürü karanlığın üstüne. Cesaretle yürüdükçe kavuşacağız özgürlüğümüze!”
Erkan Başın bu nitelikli ve anlamlı açıklamasına ve çağrısına kitlesel olunmasa da ülkenin namuslu vicdanlı, ahlaklı ve gerçek yurtsever, halkların dostu ve dikta faşizmine karşı olan yürekli dostlar, yoldaşlar ve milletvekilleri destek verip birlikte yürüdüler.
Her gün bir başka sorunun dile getirildiği bu anlamlı yürüyüş cesaretle devam ediyor.
Erkan Baş, özgürlük yürüyüşünün 11 gününde Bursa’mızın gururu olan Toprak Adam Orhan Sarıbal ve tüm olumsuzluklara tavır koyan yiğit insan Ali Şeker’inde katkı koyduğu yürüyüşü, “Dünya Kız Çocukları” gününün anlamını anlatarak yapmışlardı.
Benim kıymetlim ve sol yanım olan Toprak Adamın da destek verdiği o yürüyüşü de yazarak paylaşmıştım.
Yine bu yürüyüşe değişimin öncüsü olarak CHP Genel Başkanlığını açıklayan Özgür Özel’inde, halkların kıymetlisi ve herkesin saygısını kazanmış olan Komünist Başkanında ve tüm yoldaşlarında katkı koyması önemli ve değerlidir.
Erkan Baş bu yürüyüş gününü de şöyle açıklamıştı:
“Ülkemizde son zamanlarda sık sık tarikat yurtlarındaki kanımızı donduran şiddet ve istismar olaylarıyla gündeme gelen kız çocukları eşit, laik, bilimsel eğitim hakkına erişemiyor; çocuk evliliği denen garabet ise ne yazık ki halen gerçek bir sorun. Tüm bunları emekçilerin sorunlarından, kan emici Saray düzeninden ayrı düşünmemiz mümkün olamaz.
Yürüyüşümüzü kız çocuklarının özgürce yaşama, öğrenim görme hakkına ayırmak; bu konuyu her zaman gündemde tutmak, Türkiye’deki özgürlük mücadelesine bir borcumuzdur.” diye nitelemişlerdi.
Bu yürüyüşle her gün bir sorunu dile getirip solun gür sesi ve çok saygı duyduğumuz Erkan Baş, adeta Tek Adam Faşizmine karşı özgürlük yürüyüşüyle “İNSANLIK MANİFESTOSU” yayınlıyor.
Özgürlük yürüyüşünün 14. Gününde Erkan Baş ve katkı koyan, yoldaşlarına CHP’de eşi bulunmaz, her konuda duyarlı ve asla hakkı ödenemez Süpermen vekil Ömer Fethi Gürer’de karşılayarak omuz verdiler.
Bu anlamlı eyleme başarı dilediler.
Milletvekili seçilen ama saray faşizminin egemenliğinde haksız karaların uygulandığı günümüzde hala tutsak olan Can Atalay’ın özgür bırakılmasını talep ettiler.
Ömer Fethi Gürer;
“Milletvekili Can Atalay özgürlüğüne bir an önce kavuşmalıdır. Tutsaklığına son verilmelidir. Mecliste odası var ancak vekil tutuklu” diyerek olayın vahametinin bir kez de kendileri altını çizmiş oldular.
Erkan Baş’ta;
“Özgürlük Yürüyüşü’nün 13. gününü Niğde il sınırında tamamladık.
Bugün emekçilerin, gençlerin büyük derdi, ülkemizin en yakıcı sorunlarından birisi olan barınma sorununu gündeme taşıdık.
Güneşin altında, tozun dumanın içinde çalışarak o evleri yapan inşaat işçileri de, bütün o evlerin planlarını hazırlayan mimar-mühendisler de patronların milyonlarca lira kâr ettikleri evlerde oturamıyor.”
Ömer Fethi Gürer’in de her alandaki sorunları TBMM kürsüsünden hiç pes etmeden ve ciddi araştırmalar sonucu dile getirdiği konuları bu anlamlı yürüyüşte dile getirilmesini çok yararlı buluyorum.
Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi CHP’li vekiller, yöneticiler ve örgütler “Özgürlük Yürüyüşüne” ciddi destek vermeliler.
Bu güne kadar destek veren tüm gerçek yurtseverlere minnet duygularımla teşekkür ederim.
CHP’nin gecesini gündüzüne katarak her alanda sorunları dile getirip hesap soran ve yapılması gerekenleri anlatan çözüm odaklı çalışkan ve medyayı en iyi kullanmayı beceren CHP’ye her alanda olumlu katkı yapan Ömer Fethi Gürer’i de böyle bir yürüyüşte görmenin katkı koymasının çok anlamlı ve değerli olduğunu belirterek kutluyorum.
Tüm katkı koyanların ayakları düz bassın ve taş değmesin.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ