Demokrat Zafer

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI DEPREM BÖLGESİNDE

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hilmi Şanlı ve Nadir Baylar, 09-13 Ekim 2023 tarihlerinde 06 Şubat depreminden etkilenen illerimizden Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay il ve ilçelerine ziyarette bulunarak, burada görev yapan Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının istek, ihtiyaç, talep ve beklentilerini aldılar.

Ziyaretler sonunda basın açıklaması yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı şunları söyledi:

Her türlü zor koşula rağmen deprem bölgesinde vatandaşlarımıza hizmet ulaştıran Diyanet ve Vakıflar çalışanları da aynı zamanda birer afetzede durumundadır ve ertelenemeyecek, bir an önce karşılanması gereken ihtiyaçları bulunmaktadır.

Hayatın olağan akışının devam etmesi için Din ve Vakıf hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi ön koşuldur. Bu itibarla, bölgede çalışma hayatı ve kamu çalışanları için alınacak her türlü tedbir ve sağlanacak kolaylık, devletin vatandaşa yönelik yüzü olan kamu hizmetlerinin verimli şekilde sunulabilmesini sağlayacaktır.”

Şanlı açıklamasında şu satırlara yer verdi;

“Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminden sonra devletimiz milletimiz ile el ele vererek afetin yaralarının sarılması ve hasarların telafisi için bütün imkânlarını seferber etmiştir. Deprem anında yıkılan enkazlar süratle kaldırılmış, ağır hasarlı binaların yıkımı da süratli bir şekilde devam etmektedir.

İçinde bulunduğu her türlü zor koşula rağmen deprem bölgesinde vatandaşlarımıza hizmet ulaştıran kamu çalışanları da aynı zamanda birer afetzede durumundadır ve ihtiyaçları karşılanmalıdır.

Afet bölgesindeki çalışanlar, yönetenlerden sorunlarının çözülmesini ve gönül rahatlığı içinde hizmet üretebilmelerinin sağlanmasını beklemektedir.

Öncelikle unutulmamalıdır ki, hayatın olağan akışının devam etmesi için kamu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi ön koşuldur. Bu itibarla, bölgede çalışma hayatı ve kamu çalışanları için alınacak her türlü tedbir ve sağlanacak kolaylık devletin vatandaşa yönelik yüzü olan kamu hizmetlerinin verimli şekilde sunulabilmesini sağlayacaktır.

Bunun sağlanması için de öncelikle kamu hizmetini sunacak olan kamu çalışanlarının hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan yaşayabilir ve kendi ayakları üstünde durabilir hale getirilmesi gerekmektedir.

Bu amaçla;

1. Afetzede olan ve fiziksel/psikolojik olarak sağlıklı şekilde görevlerini ifa etmekte zorlanan kamu görevlilerinin yüz kızartıcı suç işlemediği taktirde disiplin cezası verilmesinin önüne geçilmelidir.

2. Afet bölgesinde zor koşullarda görev yapan çalışanların takdir edilmesi ya da bölgeye dışarıdan gelecek kamu çalışanlarının teşvik edilmesi amacıyla “Afet Tazminatı” uygulaması bir an önce hayata geçirilerek en az 3 yıl süreyle uygulanmalıdır.

3. Deprem bölgesindeki illerimizde sendikaların da dâhil olduğu bir “Çalışma Komisyonu” kurulmalı, böylece kamu hizmetlerinin sunumunda karşılaşılan sorunların ivedi çözümüne yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

4. Depremden etkilenen kamu görevlerinin çocuklarına eğitim desteği olarak Türkiye Diyanet Vakfınca burs verilmelidir.

5. Depremde hayatını kaybeden kamu görevlerinin bir yakını, bölgede bulunan kamu kurumlarında işe alınmalıdır.

6. Depremin ilk gününden itibaren fiili olarak canla başla hizmet eden çalışanlarımızın tamamına ayrım yapılmaksızın başarı belgesi verilmelidir.

7. Deprem Bölgesindeki Din görevlilerimizin en çok yakınını kaybedenlerden başlamak suretiyle Hac ve Umre görevlendirmeleri ile maddi ve manevi moralleri yükseltilmelidir.

8. Depremde yıkılan ve hala yıkımına devam edilen camilerimizin bir kısmının il ve ilçe müftülerinin girişimleri ile sponsorlar tarafından yapılması hususunda proje çalışması Diyanet İşleri Başkanlığınca ivedilikle yapılmalıdır.

9. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olup da hali hazırda yıkılan veya kullanılamaz durumda olan şehirlerimizin simgesi halindeki Selâtin Camilerimizin mülkiyeti Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek bir an önce inşası ve ihyası sağlanmalıdır.”

Ziyaretler esnasında Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Namık Ablak ve Yönetim Kurulu, Osmaniye Şube Başkanı Mustafa Altun ve Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Veli Dinçer, Yönetim Kurulu ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Yenipınar, Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa Törer, Hatay Şube Başkanı Sebahattin Sağlam ve yönetim kurulu eşlik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ