Demokrat Zafer

10 EKİM YİNE VAHŞİ VE BARBARCA YAPILAN BİR KATLİAMI VE KAYBETTİĞİMİZ CANLARI ANIP BAŞIMIZI UTANÇLA YERE EĞDİĞİMİZ BİR GÜN.

Geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Ben ülkemde cumhuriyet tarihinden bugüne kadar hangi gerekçe ve sebeple yapılırsa yapılsın tek bir katliamı unutmam ve affetmem.
Çünkü her şeyden önce insan yaşamı kutsaldır ve hiçbir sebep hiçbir koşulda ölümleri, özellikle sivil insanlara hatta barış için, emek ve özgürlük için, haksızlıklara direnmek için bir araya gelen insanlara karşı yapılan katliamlara haklılık kazandıramaz.
10 Ekim 2015’te Ankara’da düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne Türkiye’nin farklı illerinden katılımlar oldu.
Temmuz 2015’te, iktidarın Türkiye’yi Suriye’deki savaşa dahil etmesine karşı çıkan Halkların Demokratik Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ile bazı sendika, meslek örgütü, vakıf ve platformların desteklediği Barış Blok’u ortaya çıktı.
Blok bu tarihten itibaren çeşitli miting, protesto ve yürüyüşler düzenledi.
Ekim’e gelindiğinde, 10 Ekim’de Ankara Garı önünde yapılacak olan Emek, Barış, Demokrasi Mitingi için Barış Bloğu destekçileri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından katılım çağrısı yapıldı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) çağrısıyla 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine ayrıca;
Emekçi Hareket Partisi (EHP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Emek Partisi (EMEP), Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Kültür Vakfı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri ve Haziran Hareketi de katılacağını açıkladı.
Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne Türkiye’nin farklı illerinden katılımlar oldu.
Katılımcılar mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanı’na gitmeden önce Ankara Garı önünde toplanma kararı aldı.
Kalabalık toplandıktan sonra saat 10.04’te, 3 saniye arayla iki patlama gerçekleşti.
Patlamalar iki trafik ışığının arasında ve Gar’ın önündeki alt geçidin iki yanında EMEP, HDP, SGDF pankartlarının olduğu yerde gerçekleşti.
Patlamalar sonucunda iki eylemcinin yanı sıra 109 kişi ölürken 500’ün üzerinde kişi yaralı olarak kurtuldu.
Patlama alanında bulunan Türk Tabipleri Birliği yöneticisi Hande Arpat, alana ambulanslardan önce çevik kuvvet polislerinin girdiğini ve hayati tehlikesi olan ağır yaralı insanlara müdahale eden sağlıkçılara, yaralılara ve ölülere biber gazı ile saldırarak insanların canına kast edildiğini ifade etti.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, yapılan aşağılık ve insanlık suçu olan tüm katliamlarda yitip giden canlarımızdan dolayı hiçbir zaman adil yargılamaların yapılmadığı, gerçek suçluların ortaya çıkarılmadığını bilmenin bu acılarla yaşamanın utancını yaşıyoruz.
Bu gün ülkemdeki vicdanı, ahlakı, edebi ve insanlığı olan herkes bu aşağılık katliamı kınayacaktır.
Ancak sadece acıların yaşandığı katliamın yapıldığı günler anımsamak ve sanal medyadan duyarlılık göstermek yetemez.
Ülkede hiç beklemeden laik sosyal hukuk devletine dönmek ve adil bağımsız bir yargıyı yeniden kurmak, eşit yurttaşlık temelinde özgür ve emeğe saygılı yaşamayı yeniden inşa etmek zorunluluktur.
Yine AKP iktidarı gibi kendilerini var eden Emperyalizmin, çok uluslu silah tacirlerinin ve mazlum halkları sömürenlerin koruyucusu savaşı kutsayan ve ülkeleri kan gölüne çeviren, savaşları kutsayan ve barışa engel olanların elinden ülkemiz kurtarılmalıdır.
Bunun için bu lanet olası katliamda kaybettiğimiz tüm canlara saygı, minnet ve şükranla dualarımızı gönderceğiz.
O barbarca işlenen katliamda yaralanmış, yaşamları ve gelecekleri yok olmuş tüm Canlara sabır ve sağlık dileriz.
Ülkedeki tüm çürümeye, yok oluşa, haksızlık ve hukuksuzluklara göz yuman bağnaz ve gerici cehalet sembolü cemaat ve tarikatların katil ve insanlık utancı Taliban’la “ÜMMET BİRLİĞİ” gibi bir zavallılık uğruna ülkemizi parçalanmalarına ve katliamlara yol açmalarına engel olmalıyız.
Aşağılık ve insanlık suçu Gar katliamında kaybettiğimiz tüm canları, devrimcileri ve halklara dost olan barıştan yana faşizme ve soygun düzenine karşı yitip giden tüm canlarımıza dua sevgi, saygı minnetle rahat uyuyun unutulmadınız ve unutulmayacaksınız diyoruz.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ