Demokrat Zafer

Yavuz “GEMLİK SANAYİ’YE DOYMADI MI?”

İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hamaloğlu’nun açıklamalarını eleştirdi. Hamaloğlu’nun basında yer alan, “Gelişen ilçemizde sanayi alanlarının yetersizliği kapsamında çalışmalar sürmektedir” sözlerine tepki gösteren Ertuğrul Yavuz, “Gemlik Sanayi’ye doymadı mı? Tarihi, kültürü, denizi, zeytini ve coğrafyası ile ülkemizin en güzel yerlerinden birisi olan Gemlik’e bir de organize sanayi bölgesi yapılarak, Gebze’ye dönüştürülmek mi isteniyor” diye sordu.
Bursa’da 17’si resmi olmak üzere 25’e yakın organize sanayi bölgesi olduğunu anımsatan İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, ilçenin mevcut alt yapısıyla yeni bir sanayi bölgesini ve göçleri kaldıramayacağını savundu. Serbest Bölge, TOGG, Gemlik Gübre, Borusan A.Ş., Marmara Kimya gibi sanayi kuruluşları ile GEMPORT ve RODA gibi limanları hatırlatan Yavuz, “Gemlik gelişen sanayi anlamında üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. Gemlik’in yönü bundan sonra sanayi değil, turizm olmalıdır. Bursa bile kaçaklar dâhil yeni organize sanayi bölgelerini tartışmaya açarken, Gemlik’e bir de ihtisas organize sanayi bölgesi yapılmasını istemek, güzelim ilçenin geleceğini ipotek altına almak demektir” dedi.
Gemlik’in deprem riskine de değinen İYİ Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, “Uzmanlar uyarıyor. Deprem kapıda. Kentsel Dönüşüm ile ilgili atılan adımlar bir sonuca ulaşmadı. Bir de sanayi kuruluşlarının yanıcı, parlayıcı, patlayıcı, zehirli gaz üretim tesisleri de var. Üstelik mevcut durumda bile alt yapı ve konut yetersizliği yaşanıyor. Tüm bunlara yeni bir organize sanayi bölgesi eklemek, yeni göçlerle birlikte ilçenin tamamen mahvolması demektir. Gemlik’in bundan sonraki yönü sanayileşme değil, körfeziyle, zeytiniyle, doğasıyla, üniversitesiyle turizme yönelmek olmalıdır. Sanayiyi değil, üreticisini, tarımını, turizme yönelik projeler yapanları desteklemek olmalıdır. Biz sanayi ve sermaye karşıtı değiliz ancak, Gemlik’in mevcut yapısıyla yeni sanayi kuruluşlarını kaldıracak kapasitede olmadığını biliyoruz” diye konuştu.


Gemlik’e yapılması gereken öncelikli yatırımlar konusunda da açıklamalarda bulunan İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, şehir merkezinde irili ufaklı birçok zanaatkâr, esnaf ve ticaret erbabı için küçük sanayi sitesinin ihtisas organize sanayi bölgesinden daha öncelikli olduğunu vurguladı. Ticaret Borsası’nın yıllardır talebi olan Zeytin İşleme Tesislerine destek olunması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, kıyı şeridinin de turizm adına yatırımla değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Gemlik Üniversitesi kurulması için girişimlerin de öncelikli olması gerektiğini anlatan Ertuğrul Yavuz, Kurşunlu’nun hava ve doğa güzelliğine övgüde bulunarak, !bu bölgeye de sağlık turizmine yönelik tesisler yapılabilir. Gemlik’in öncelikli yatırımları ihtisas organize sanayi bölgeleri değil, bunlar olmalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ