Demokrat Zafer

Aktaş; “Gümbür Gümbür Geliyoruz!”

AS TV’de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları’nda kentte hayata geçirilen yatırımlara ve gelecek projelerine dair açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, içinde 500 araçlık otoparkın bulunduğu Hanlar Bölgesi Meydan Projesi’ni nisan ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını ve bir yıl içinde hizmete açacaklarını söyledi.

Haber: Pelin SİYLİ   bursahakimiyet.com.tr

AS TV’de yayınlanan ve AS TV Haber Spikeri İrem Özyılmaz’ın sunduğu ‘Sönmez Medya Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Başkan Aktaş, kentsel dönüşüm yatırımlarından ulaşıma, altyapıdan kültür ve sanat etkinliklerine kadar kentte hayata geçirilen projelere dair önemli detayları Bursa Hakimiyet köşe yazarları ve AS TV haber editörleri ile paylaştı. 8 Mart Dünya Kadın Günü dolayısıyla tüm kadınların bu anlamlı gününü kutlayarak sözlerine başlayan Aktaş, “Emeği ve gayreti ile ailesine, çevresine ve tüm insanlığa destek veren, fedakarca çalışan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

TARİH AYAĞA KALKIYOR

Bursa’nın tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak adına başlatılan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, içinde barındırdığı hanları, bedestenleri ve ticarethaneleriyle bölgenin sadece Bursa’nın değil çevre iller içinde çok büyük bir değer olduğunu hatırlattı. Aktaş, “Tarihi Hanlar Bölgesi’nin etrafı zaman içerisinde binalarla çevrilince 2019 yılında konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanımız Murat Kurum ile görüştük. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a konunun iletilmesiyle birlikte süreç hızlandı. 2020 Haziran’dan sonra 3 kamu binası olmak üzere 15 binamızda gönüllü kamulaştırma yapıldı. Diğer 33 bina ile ilgili de acele kamulaştırma kararı alındı. Şu an çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız hanlarla, bedestenlerle camilerle, alışveriş mekanlarıyla eski Bursa’yı en iyi yansıtan mekanın ortaya çıkarılmasını sağlamak” dedi.

BURSA’YA YAKIŞACAK

Hanlar Bölgesi’nde içinde 500 araçlık otoparkın da bulunduğu çok güzel bir meydan projesinin ihalesini nisan ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını ve bir yılda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Aktaş, vatandaşlar tarafından merak edilen alışveriş merkezine ait binanın yıkımında da sona gelindiğini aktardı.

Bursa’nın bir sanayi şehri olduğunu ancak turizm değerinin de unutulmaması gerektiğini söyleyen Alinur Aktaş, “Bir taraftan turizm yatırımlarını hayata geçirirken diğer taraftan da Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi ile birlikte önemli yapıların restorasyonunu gerçekleştirmeye ve altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. İçerisinde eski İpek Han’ın da olduğu 11 adet binanın restorasyonu Kültür Bakanlığı’na proje olarak verildi.
Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanı bizde bir yıl kalacak ancak biz bu vesile ile yıllar sürecek restorasyon çalışmalarımızı düzeltmiş olacağız. Böylelikle turizmden hak ettiğimiz payı da alacağız” ifadelerini kullandı.

4 GÜNDE 7 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi üzerinden öğrencilere burs verileceğinin kamuoyuna duyurulmasının ardından 4 gün gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 7 binin üzerinde başvuru oldu. Online başvurular 14 Mart’ta sona erecek ve yapılacak değerlendirmenin ardından belirlenen 3 bin öğrenciye aylık 500 TL burs verilecek. Yeni eğitim dönemiyle birlikte yıllık bazda da burs desteği 8 ay sürecek. Burs desteğinden Bursa’da ikamet eden ailelerin çocukları yararlanabilecek. Burs desteği almak isteyen öğrenciler, başvurularını burs.bbbgenclikkulubu.com adresi üzerinden online yapıyor.

‘ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyelerin burs vermesinin 2009 yılında yasaklandığını bu nedenle BURSKOOP’u kurarak bu desteği yasal bir zemine oturttuklarını hatırlattı. Yeni neslin daha donanımlı olması için eğitim konusunda ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Hayırseverlerimizin de büyük katkı vereceği kooperatifimiz sayesinde öğrencilerimiz ve aile-
lerine bir nebze de olsa ekonomik destek sağlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Önümüzdeki eğitim döneminde uygulamayı sanayinin ihtiyacı olan bölümleri tercih eden meslek lisesi öğrencileri için de hayata geçireceğiz” dedi.

YENİ METRO HATTI 2023’TE DEVREDE

Nüfus yoğunluğunun artması ile birlikte bir ihtiyaç haline gelen ulaşım yatırımları hakkında da konuşan Başkan Aktaş, Bursa’nın yılların rüyası olan hızlı tren, Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ve İstanbul Yolu’nda devam eden T2 tramvay hattında çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hızlı tren projesini titizlikle takip ettiğini söyleyen Aktaş, “Emek-Şehir Hastanesi Görükle hatları 2023’ün sonunda bitirilecek. T2 hattı ise bu yılın haziranında açılacak. T2 hattının tamamlanması ile birlikte İstanbul Yolu aksında çok büyük bir hareketlilik olacak” dedi.

UCUZ SU VURGUSU

Alt ve üstyapı yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da Bursalı vatandaşların yanında olduklarının altını çizen Aktaş, hükümetin devreye aldığı KDV indirimini ilk günden itibaren devreye aldıklarını hatırlattı. Başkan Aktaş, “5 büyükşehir arasında vatandaşlarına suyu en ucuz ulaştıran belediye Bursa Büyükşehir Belediyesi’dir. Vatandaşların cebine dokunan uygulamaları devreye alırken, bir yanda da yatırımları sürdürüyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ