Demokrat Zafer

GÜRSU BELEDİYESİ, “ÇÖZÜM ÜRETEN KENT GÜRSU” İÇİN ÇALIŞIYOR

Gürsu Belediyesi birim müdürleri, “Çözüm Üreten Kentler” ana temasıyla gerçekleştirilen Marmara Uluslararası Kent Forumu’na (MARUF) katılarak, belediyecilikteki güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olma olanağı buldu.

“Belediye hizmetlerimizin hızlı ve verimli olması, çözüm üreten kent Gürsu’yu oluşturmak için personelimizin sürekli gelişimini sağlıyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Hizmet kalitemizi yükseltmek amacıyla çalışma arkadaşlarımızın gelişimini sağlamaya yönelik çeşitli eğitim programları düzenliyoruz. Bunun yanında, personelimizin belediyecilik alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip etmelerini sağlamak için Marmara Uluslararası Kent Forumu gibi programlara katılmalarına olanak sunuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızdan aldığımız geri bildirimlerle de hizmetlerimizi daha iyileştirecek atılımları hayata geçiriyoruz. Gürsu’muzun kent kimliğini geliştirme yolunda hayata geçirdiğimiz hizmetlerimizden hemşehrilerimizin memnun olması da, çalışma arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz emeğin en büyük ödülü oluyor” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Marmara Urban Forum, bu yıl “Çözüm Üreten Kentler” ana temasıyla düzenlendi. Kamu ve özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve ilgili diğer paydaşlar arasında bilgi, deneyim ve olanak paylaşımını sağlayan MARUF; Kentleşme sürecinin bireyler ve toplumların hayatında ve kentte oluşturduğu ekonomik, politik, sosyal, ekolojik değişim ve sorunları, çözüm yollarıyla birlikte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde dayanışma ve iş birliği içinde incelemek; Çeşitli nedenlerle yaşanan kriz ve insani hareketlilik durumlarında yerel yönetimlerin ve kentlerin rolünü güçlendirmek; Güvenli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir kentleşme konusunda farkındalığın geliştirilmesini sağlamak; Daha yaşanabilir ve eşitlikçi bir kentler dünyasının oluşumuna katkıda bulunmak; Kentler ve kent-bölgeler arasında bilgi akışını sağlamak ve kentler arasındaki ilişki ağlarını desteklemek ana hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

MARUF kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda belediyeciliğe dair gelişmeler hakkında bilgiler alan Gürsu Belediyesi birim müdürleri, belediyecilik alanında yapılan örnek çalışmaların yer aldığı sergiyi gezme ve tasarımıyla ilgi çeken fuaye alanında sohbet etme imkanı buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ