Demokrat Zafer

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ BAKANLAR KURULU TOPLANDI

“Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti’ Bakanlar kurulunu Ankara’da irtibat ofisinde gerçekleştirdi. Kabine toplantısına, ülke içinden ve ülke dışından birçok yetkili katıldı. Cumhurbaşkanı Tunzale Çelebi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan ile kabine üyelerinin katıldığı toplantıda; yurt dışında bulunan kabine üyeleri de online katılım gösterdi.

GÖYÇE ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ BAKANLAR KURULU TOPLANDI

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ İSTİKRAR                                  

GZTC’nin ilk iki yılındaki faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Göyçe-Zengezur’un iç ve dış politikaları, sosyal ve ekonomik gelişmeler değerlendirildi. Çok önemli kararların alındığı toplantıda Türk dünyasının anahtarı konumunda olan bu toprakların mücadelesinden asla taviz verilmeyeceğinin altı çizildi.

Toplantıda söz alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan; Bizler bu mücadeleye başlarken, günün birinde tarih sayfalarının bir kez daha tarihe şahitlik etmiş Göyçe-Zengezur’dan kopmayacağını ve ileri ki süreçte tüm dünyanın gündem maddesi olacağını dünya kamuoyuna duyurmuştuk. Ve bu sebeple bu kadim toprakların tarihsel geçmişini, önüne koyduğu vizyon ve misyonunu çok iyi bir şekilde gerek Türkiye’de gerek dünya da tüm engellere rağmen tanıtım çalışmalarını başlatmıştık.

Bizler tarih boyunca kardeşlerimizin yanında olduk ve yine yanında olmaya da devam edeceğiz. Bizler çıkmış olduğumuz bu mücadele de Türk dünyasının Dünya üzerinde daha çok söz hakkına sahip çıkması için başlatmış olduğumuz bir mücadeledir. Arkamız da bulunan Türk dünyasının destekçileriyle azim ve kararlılıkla bu yolda barış ve huzurun tesisi için, yıllardan beri işgal altında bulunan bu toprakların, gerçek sahiplerine teslim edilinceye kadar “bir millet 16 devlet” anlayışıyla gereken her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ