Demokrat Zafer

Madem çöp sorunu vardı, o bölgeye TOKİ’yi neden yaptınız?

CHP Bursa İl Örgütü Emek Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle esnafını ziyaret eden il örgütü vatandaşların sorunlarını dinlerken semt pazarında alkışlarla karşılandı.

CHP Bursa İl örgütü sahaya indi, mahalleli derdini dile getirdi

HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN 

Çamlık Parkı‘nda bir araya gelen CHP Bursa il örgütü, bölge halkının sorunlarını dinledi. Ziyaret öncesi basın açıklaması gerçekleştirilirken CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala örgüt olarak kentin sorunlarının farkında olduklarını dile getirdiler.

Gerçekleştirilen mahalle ziyaretine CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala katıldı.

Mahalle esnafı ve sakinleri ile bir araya gelen parti il örgütü, vatandaşlarla birebir görüştü. Bazı vatandaşlar gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyetini dile getirirken bazı mahalle sakinleri de yaşadıkları sorunları aktardı. Ziyaret sırasında bir vatandaş bulunduğu durumu aktarırken göz yaşlarına hakim olamadı. Zor durumda olduğunu dile getiren mahalleli, “Evde elektriğim dahi yok” dedi.

“CHP BURSA İL ÖRGÜTÜ OLARAK SAHADAYIZ”

CHP Bursa İl başkanı Nihat Yeşiltaş sahaya indiklerini dile getirirken, “CHP Bursa İl Örgütü olarak sahadayız. Vatandaşların sorunlarını dinleyerek onların sorunlarını yerinden tespit edeceğiz. Katı atıklar burada çevreye rahatsızlık veriyor. Ama Kayapa‘ya yapılacak tesis o bölgeye zarar verecektir. Bununla alakalı oraya neden yapılmaması gerektiğini de açıklayacağız” dedi.

“136 MAHALLENİN SORUNLARINA DOKUNMAK İÇİN SAHADAYIZ”

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten saha çalışmalarına başladıklarını söylerken, “Biz 136 mahallenin tüm sorunlarına dokunmak için saha çalışması başlattık. Emek bölgesinde yaşanan sorunları ev ev gezerek sorunları dinlemeye başladık. Bölgedeki mahallelerinin çok büyük sıkıntılar yaşadıklarına şahit olduk. Bir tek ekonomik sorun yok burada. Sağlık sorunları da var. Vatandaşların sosyal alanlarında da sorunlar var. Belirli bir saatten sonra bu bölgelerde uyuşturucu madde kullananların parkta olduklarını biliyoruz. Mahalleliye kazandırılması gereken bir bölge. Çöp bölgesi var bir de. Oraya da gittik. Gençlerimizin ve çocuklarımızın mikropla bir araya geldiğini gördük. İnsanlar kokuya alışmışlar resmen. Büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş hemen bir toplantı düzenledi. Hamitler bölgesinde çöpe yakın olan evleri eleştirdi. Madem çöp sorunu vardı, o bölgeye TOKİ’yi neden yaptınız? Osmangazi’de tek sorun burada değil. Diğer mahallelerimizde de sorunlar var. Bizim saha çalışmalarımız devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yanlışın her zaman karşısında olacağız. Çöp konusunun buradan Kayapa‘ya taşınması da doğru değildir” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİN BU BATAKLIKTAN BİR AN ÖNCE KURTULMASI GEREKİYOR”

Emek’in sorunları için ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Bugün Emek’in sorunları için bir araya geldik. Burada uzun süredir var olan gençlerimizin uyuşturucuya olan eğiliminin artmasını görmek bizi oldukça üzüyor. Bölgemizde kültürel sosyal tesislerin artması gerekiyor. Bunların olmaması gençlerimizi uyuşturucu bataklığına sürüklüyor. Ailelerimiz perişan. Pişman olsalar da bir hayli uğraşmaları gerekiyor. Bu sorun Bursa’nın diğer bölgelerinde de var. Özel çalışma yapılması, gençlerimizin bu bataklıktan bir an önce kurtulması gerekiyor. Gençlerimizi sosyal ve kültürel alanlara yönlendirmek için tesislerin yapılması gerekiyor. Bir an önce yapılması gerekiyor. Derneklerle yapılması gerekiyor. Bunları yaparsak gençlerimizi kazandırırız. Devletin ilgili müdürlüklerinin bakanlıklarının dikkatini çekmek için söylüyorum. Acilen el atılması gerekiyor. Çöplüğün yıllardır sorun olduğunu biliyoruz. Bu bölgelerde akşam saatlerinde inanılmaz bir kokunun olduğunu biliyoruz. Çözümü var. Yeter ki bilim insanları ile bir araya gelsinler. Hem kentimize hem toplumumuza faydası olur” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİ MADDE BAĞIMLILIĞINA İTEN DURUMLARI GÖZDEN GEÇİRMEMİZ GEREKİR”

En büyük problemin madde bağımlılığı olduğunu söyleyen CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, “Genel seçimler öncesi de biz buralara gelmiştik. Kentteki eşitsizliklerin en fazla görüldüğü mahallelerden bir tanesi burası. Bursa‘da mahalleler arasında bir önceliklendirme yapılacak olursa, Emek bölgesine hemen el atılması gerekiyor. Gençler arasında en önemli sorunlardan biri işsizlik. Hayata karşı mücadele etmek zorunda kaldılar mı, madde bağımlılığı ortaya çıkıyor. Bu sorun Bursa’nın sorunu. Bunu valiliğe de ilettik. Ve gördük ki valimizin de bu konuya hassasiyeti var. Burada gençleri madde bağımlılığına iten durumları gözden geçirmemiz gerekir. Eğer yerel yönetimler bu ihtiyacın karşılanmasına daha fazla katkı koyacak olursa baş etme mekanizması geliştirilebilir. Hem Büyükşehir belediyesinin ve hem de Osmangazi Belediyesi’nin buradaki sorunlara daha çok eğilmesi gerekiyor” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ