Demokrat Zafer

HEKİMLER YİNE İŞ BIRAKIYOR!

Türk Tabipleri Birliği’nin 11 Ekim 2021 tarihinde ‘Emek Bizim, Söz Bizim’ sloganıyla başlattığı eylemler 14-15 Mart tarihlerindeki G(ö)REV ile devam ediyor.  14-15 Mart Pazartesi ve Salı günleri bütün hekimler bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında Büyük G(ö)REVde olacak.

11 Ekim’de bir basın açıklamasıyla eylemlilik sürecine başladıklarını duyuruna hekimler ardı ardına gerçekleştirdikleri basın açıklamaları ve eylemlerle seslerini kamuoyuna duyurdular. 23 Kasım’da İstanbul’dan başlayan Beyaz Yürüyüş ile dikkatleri çeken hekimler, 27 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilen Beyaz Forum ile taleplerini karar alıcılara ilettiler. 2022 yılında da eylemler gerçekleştiren hekimler, yaşam koşullarının zorlaştığını, sağlıkta şiddet olaylarının gitgide tırmandığını ve özlük haklarını isteklerini yine kamuoyuyla paylaştılar.

8 ŞUBAT’TA DA İŞ BIRAKMIŞLARDI

8 Şubat 2022’de iş bırakarak eylemlerini sürdüren hekimler, Bursa’da 7 kamu hastanesi dahil olmak üzere geniş katılımlı bir etkinliğe imza attılar. Taleplerinin halen yerine getirilmediğini, sağlıkta şiddetin devam ettiğini, özlük haklarının iyileştirilmediğini gören Türk Tabipleri Birliği ve Odalar 14-15 Mart’ta bir kez daha iş bırakma eylemi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

BURSA’DA DA EYLEMLER SÜRECEK

Bursa Tabip Odası da Bursa’daki eylemlerin düzenleyicisi olacak. İş bırakma öncesinde bir açıklama yayınlayan Bursa Tabip Odası hekimler olarak taleplerini bir kez daha sıraladı. Açıklamada, pandemi süreciyle beraber söz konusu sağlık sistemiyle bir yere varılamacağının çok açık şekilde ortaya çıktığı vurgulanırken, sağlıkçıların yaşam koşullarının da katlanılamaz hale geldiği belirtildi.

SAAT 12.30’DA SETBAŞI’NDA

Aynı zamanda Tıp Bayramı da olan 14 Mart’ta iş bırakacak olan hekimler saat 9’da Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanacaklar. Saat 12.30’da Setbaşı’nda bir araya gelecek olan hekimler, burada yapılacak basın açıklamasının ardından Heykel’de Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını gösterecek.
Saat 14’te ise Bursa Tabip Odası’nın organize ettiği Kutlama Toplantısı Bursa Akademik Odalar Birliği’nde yer alan Oditoryum’da gerçekleştirilecek. Öykü ve Tavla yarışmalarının ödülleriyle beraber, meslekte 30, 40, 50, 60 ve 70’inci yılını dolduran hekimlere plaket takdimi yapılacak.

14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

TARİH:             14 MART PAZARTESİ
SAAT 12.30      SETBAŞI’NDA TOPLANMA VE AÇIKLAMA
SAAT 13.00      HEYKEL ATATÜRK ANITI ÇELENK BIRAKMA
SAAT 14.00      KUTLAMA TOPLANTISI – BAOB ODİTORYUM

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ