Demokrat Zafer

Maaşlardaki Adaletsizlik Emeklilere Yeni Bir Sendika Kurdurttu!

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu, Bursa’da il yapılanmasını bitirdi. İl Başkanlığı’na Bursa’da milli eğitim müdürlüğü ve bir siyasi partinin de geçmişte il başkanlığını yapan Zeki Baştürk platformunun il başkanı oldu. Baştürk; “Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu sayın Genel Başkanı Mehmet Öztürk ve yönetimin şahsıma bu görevi vererek beni onurlandırmıştır. Malumunuz ülkede emeklilerin yaşama hayata tutunma savaşı devam ediyor. Yeni bir emekli sendikası ile geliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz, güzel insanlarla, umutlarımızı büyüterek devam edeceğiz. Bursa’da kısa bir zaman içinde il ve ilçelerinde TÜRBEP’in yönetimlerinin oluşturulma çalışmalarına başlayacağız.” dedi.

Çalışma hayatı ile emeklilik arasındaki makasın 2015 yılından itibaren bu denli açılmasının adalet ve Anayasanın eşitlik ilkesine bağdaşır bir yanının olmadığı belirten Baştürk, bireyin emeklilikte hayat standardını nasıl koruyacağını izaha muhtaç olduğunu bildirdi. Sosyal devletin anlayışının, vatandaşlarına çalışırken de emekli olunduğunda da onurlu bir yaşam sağlamakla mükellef olduğunu ifade eden Zeki Baştürk şunları da kaydetti: “Ekonomik gelişmeler, vergi artışları ve zorunlu harcama kalemlerine gelen zamlar dikkate alındığında emekli maaşlarına yapılacak artışın yeterli ve kabul edilir bir tarafı yoktur. Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu olarak bizi yönetenlerin çağrımıza kulak vereceğini ve emekli zamlarının bir kere daha değerlendirilerek maaşlarına ilave zam ve ek ödeme tutarının dahil edilmesini, emeklileri mağdur eden yanlıştan dönmelerini bekliyoruz.”

Baştürk; “En düşük emekli aylığının asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de ilerleyen süreç içinde en düşük memur maaşından az olmamasını istiyoruz. TÜRBEP olarak her zaman 16 milyon emeklinin hakkını hukukunu korumaya ve dile getirmeye yılmadan devam edeceğiz.  Emeklilerin yoksulluk sınırının altında maaş almasını kabul etmiyoruz. Emekliler olarak Avrupa ülkelerinde olduğu gibi insani değerlerde yaşamak istiyoruz. Gıda ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için enflasyon rakamlarının kontrol altına alınmasını talep ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün dediği gibi “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.’’ cümlesini her zaman hatırlatacağız. Biz emekliler olarak insan onuruna yaraşır şekilde bedelini çalışırken ödediğimiz, hak ettiğimiz maaş istiyoruz ve sesimiz duyulana kadar istemeye devam edeceğiz.’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ