Demokrat Zafer

Bahçeli: ‘Cami de bizimdir Cemevi de!’

MHP lideri, Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Alevi vatandaşların talepleri karşılanmalı” diyen Bahçeli, “Cami de bizimdir Cemevi de” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli: ‘Cami de bizimdir Cemevi de!’

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

Muhterem vekiller değerli misafirler, basınımızın değerli temsilcileri hepinizi hürmetle selamlıyorum. Nasıl bir hayat sorusuna verilebilecek cevap nasıl bir siyaset sorusunda gizlidir. Kulaksıza küpe, burunsuza hızma olanlar, suyu kesik değirmen gibi olanlar samimiyet iddiasında bulunabilirler.

Kılıçdaroğlu’nun yolu yol değildir.

Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Toplumsal yapıyı ideolojik mahalleye ayırıp köprü kurmaya çalışmak da siyaset olamaz. CHP Genel Başkanı Türkiye’yi barıştıracağım diyor. Barışmak için küslüğün olması gerek miyor mı? Peki bu küslük nerededir ve bu küsenler nerededir? Bu küsler nereye saklanmıştır. Türkiye barış ve huzurun ülkesidir. Türkiye küs değildir. Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum namertliğin izini süreceğine. Ne yapsak beyhude. Bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Aynı tas aynı hamam. Kılıçdaroğlu’nun yolu yol değildir.

Bu konuyu tekrar gündeme getirmenin hiç kimseye faydası dokunmayacaktır. Verdiği kanun teklifi samimiyetsiz, içeriği itibarıyla baştan savmadır.

AK Parti ile yaptığımız değişiklik başörtüsü meselesini tamamen çözerek anayasal güvenceye alınmıştır. Ancak CHP, AYM’nin kapısında soluğu alarak bu kanunu iptal ettirmiştir.

“Yasal düzenleme çağrısı yapması sakatlık, saçmalıktır.”

Kılıçdaroğlu’nun 3 Ekim 2022 gecesi bir video yayınlayarak başörtüsü yasal düzenleme çağrısı yapması sakatlık, saçmalıktır. Gazetelerin 451 el kaosa kalktı manşetlerini, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne bez parçası dediğini unutmuş değiliz.

“Anayasa değişiklik teklifine destek versinler.”

Şayet samimiyse buyursunlar anayasa değişiklik teklifine destek versinler. Haydi gelin elinizi taşın altına koyun. İşte tutarlılığınızı göstermenin altın fırsatı. CHP sözcülerinin açıklamalarıyla anayasa teklifine sıcak bakmadıklarını görmüş olduk. Görüş ayrılıklarının, yanlış anlaşılmalarının bitirilmesi temennimizdir. Yanlız başına uzlaşmak da yetmeyecektir. Mühim olan ahlakta, huzurda, ebediyete kadar birlikte yaşamaya uzlaşmaktır.

Cami de bizimdir Cemevi de

Alevi vatandaşların talepleri karşılanmalı. Cami de cemevi de bizimdir, hepimiz Müslümanız. Kerbela ortak sızımız, Hz. Ali manevi büyüğümüz.  Cemevi hayatımızın vazgeçilmez gerçeğidir. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır.Kardeşlik ruhumuz sarsılırsa bunun geri dönüşü mümkün değildir.Türk milleti yapay ayrımlara fırsat vermeyecektir. Alevilik siyasi istismar aracı olmaktan çıkarılmalı. Siyasallaştırma çabalarına itibar edilmemeli.

“Avrupa ülkeleri bu kış nasıl ısınacaklarını kara kara düşünmektedir.”

Avrupa’da kuzey rotası artık güvensizdir. Türkiye’den geçen hatlar en güvenli hatlara dönüştü. Avrupa ülkeleri bu kış nasıl ısınacaklarını kara kara düşünmektedir. Türkiye’nin böyle bir sorunu yoktur. Rusya-Ukrayna arasında Türkiye bir tarafsa silahların susması tarafıdır. Türkiye’yi yönetmek için mangal gibi bir yürek lazımdır. Zillet ittifakında bunların hiçbirisi yoktur. Süpürülmedik eve bilinmedik misafir gelirmiş. Teslimiyetçiliğin dibine boylarlardı. Bir kez daha ifade ediyorum Türkiye savaşın değil barışın tarafındadır. Ümidimiz İstanbul’da kurulacak bir müzakere masasıyla barışın gelmesidir. Biden’ın beyni sulansa da, “Armageddon”u gündeme getirmesi tesadüfü değildir.

“Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gitmesi densizliktir, düşüncesizliktir.”

Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gitmesi densizliktir, düşüncesizliktir. Utanın, utanın.  Kılıçdaroğlu, bırak bu işleri. Herkes biliyor ki ABD’den cumhurbaşkanlığı adaylığı için icazet almaya gittin. Su yatağını yel de tepesini elbet bulacaktır. Kılıçdaroğlu, ABD’ye güvenme seni 1 dolara ele verir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ