Demokrat Zafer

“Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener”

Geçtiğimiz cumartesi gerçekleştirilen CHP Bursa İl Kongresinin ardından seçilen Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa İl Başkanlığı görevini devraldı.

CHP Bursa İl'de devir teslim

SİMLANUR İNCE – HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN

CHP İl kongresinin ardından yeni il başkanı Nihat Yeşiltaş oldu. Yeni başkanın seçilmesinin ardından CHP Bursa İl Binası’nda devir teslim töreni düzenlendi.

Gerçekleştirilen törene, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve Hasan Öztürk, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün katıldı.

TURGUT ÖZKAN KATILMADI 

Gerçekleştirilen devir teslim törenine geçtiğimiz dönem CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan’ının katılmaması dikkat çekti. Devir teslimi ve çiçek takdimini ise CHP Bursa İl Sekreteri Baran Güneş yaptı.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün hayatımın en özel günlerinden birini yaşıyorum. 100 yıllık çınara, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkan, Bana Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı onurunu yaşatan ve desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

“SİZLERİ BİR GÜN BİLE MAHCUP ETMEYECEĞİZ”

Bugün burada devredilen ve teslim alınan şey, Bursa İl Başkanlığı koltuğu değildir. İhanete uğrayan şehrimizin ve karanlığa hapsolmuş ülkemizin geleceği için, elini taşın altına koyma sorumluluğu ve doğru bildiğini söylemekten çekinmeme mecburiyetidir. Bu bağlamda şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki, yönetim kuruluna seçilen yol arkadaşlarımla beraber; emekçi halkımızın, kentimizin ve Atatürk Devrimlerinin mücadelesini sonuna kadar verip, sizleri bir gün bile mahcup etmeyeceğiz. Öncelikli hedefimiz birlik ve beraberlik içinde yerel seçimlere hazırlanıp 100.yılımızda bu kentte Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını kurmak olacaktır. Ancak, önümüzdeki yerel seçimlerin, bizim için önemini net bir şekilde ortaya koyamazsak, vereceğimiz mücadele eksik kalır.

“TÜRKİYE, BU GERİCİ KUŞATMADAN KURTULACAKTIR”

Cumhuriyet tarihinin en gerici kuşatması altına alındığımız bir dönemden geçerken, önümüzdeki yerel seçimler, sadece ihanete uğrayan Bursa’mızı kurtarmak anlamına gelmiyor. Eğer yerel iktidarı sağlayamazsak, Türkiye tamamen gerici bir anlayışın egemenliğine girecektir.Kazandığımız taktirde ise, hem Bursa hem de Türkiye, bu gerici kuşatmadan kurtulacaktır. Başarıya ulaşmamızın yolu bizlerin birlik ve beraberliğinden geçiyor. Bunun net bir şekilde bilincindeyiz. Ancak, bal demekle ağız tatlanmıyor. İl Başkanlığı’na aday olmamın en büyük sebeplerinden biri, birlik beraberlik isteğinin bir temenni olarak kalmaması ve hayata geçirilmesiydi. Bu isteğin daha ileriye gitmesi ve katmerlenmiş bir gerçek olarak önümüzde durması için, adaylık sürecimizin başından beri; samimi ve yalansız bir çaba veriyoruz. Bilinsin ki verdiğimiz bu çaba, bu kentin ve bu ülkenin geleceği içindir. Gerici karanlıktan aydınlığa çıkmak, Laik Türkiye Cumhuriyetini korumak içindir.

“İLMEK İLMEK BİR BARIŞ DİLİ İNŞA EDECEĞİZ”

Kongre sonucundan da net bir şekilde anlaşılacaktır ki, birlik ve beraberlik irademiz, çok güçlü bir şekilde onay gördü. Ancak hala bütünleşme irademize şüpheyle yaklaşan ve anlamayan yoldaşlarımız varsa onlara şunu söylemek isterim. Siyasi hayatım boyunca temel ilkelerimden biri her zaman şu olmuştur. Bir şey iyi anlaşılmamışsa iyi anlatılamadığı içindir. Emin olun ki önümüzdeki süreçte ilmek ilmek bir barış dilini hep beraber inşa edip, birbirimizi anlayacağız. Bunun için sonuna kadar ısrar edeceğiz. Tüm Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımdan ricam bu sürece omuz vermeleri olacaktır. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Birlik ve beraberlik, ölümden başka her şeyi yener” Omuz verin, 100.yılımızda Bursa’da zulmün duvarlarını beraber yıkalım Altıoklu şanlı bayrağı bu kentin caddelerinde beraber dalgalandıralım.

“SON SÖZÜ HEP DİRENENLER SÖYLER”

Bir sözüm de Bursalı hemşerilerimize. Değerli Bursalılar, Cumhuriyet Halk Partisi, bugüne kadar emeğinden başka bir şeyi olmayan ve ne yaptıysa emeğiyle yapmış birini bu partinin il başkanı yaptı. Sizlere yemin olsun, bundan sonraki mücadelem, emeğinden başka bir şeyi olmayan, ne yaptıysa emeğiyle yapmış sizler için olacaktır. Çalınan emekleriniz çalınan hayalleriniz için…. Gülyüzlü çocuklarınızın geleceği için… Yağmalanan şehrimiz için… Yani yarınlarımız için olacaktır.Emin olun öyle bir mücadele vereceğiz ki, 100yılımızda Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını kurup sizlere yakışan bir kent yaratacağız. Son sözüm ise iktidara, Eğer bu mücadelenin başarıya ulaşmayacağını düşünüyorsanız size şunu hatırlatmak isterim. Düşlerin sonsuza koştuğu yerde, Asla kapanmaz yaşanan defter, Çünkü tarihin en güzel yerinde, Son sözü hep direnenler söyler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ