Demokrat Zafer

Yayla Agro Gıda, Fortune 500 Türkiye listesinde 132. sırada

Fortune Türkiye’nin bu yıl 15’incisini gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı “Fortune 500 Türkiye Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektörünün yenilikçi şirketi Yayla Agro Gıda, Fortune 500 Türkiye listesinde 132. sırada yer aldı.

Fortune 500 Türkiye Araştırması, bu yıl da Türkiye ekonomisi ve sanayine projeksiyon tutmaya devam etti. Şirketlerin 2021 yılı net satışlarına göre yapılan liste; ülke ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayan en büyük 500 şirketi, gelecek hedefleri konusunda da cesaretlendiriyor. Stratejik öneme sahip gıda sektöründe faaliyetlerine devam eden Yayla Agro Gıda, bu yıl 15’incisi açıklanan Fortune 500 Türkiye-2021 listesinde, 132. sırada yerini aldı.

NielsenIQ 2021 verilerine göre pirinç ve bakliyat sektöründe pazar lideri konumunda yer alan Yayla Agro Gıda, Türkiye ve yurt dışı pazarlarda hayata geçirdiği etkin stratejilerle büyümesini sürdürüyor. Bitkisel protein kaynağı, katma değeri yüksek ve inovatif ürünlere yönelik yatırımları ile öne çıkan şirket, bu yıl Borsa İstanbul’a da kote olarak kurumsallaşma ve sürdürülebilir büyüme anlamında önemli bir adım attı.

Yayla Agro Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, “Pandemi süreci ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan son durumun da gösterdiği gibi gıda ve tarım ülkeler için stratejik öneme sahip. Yayla Agro Gıda olarak stratejik önemdeki gıda sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak, üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle tüketicilere ürünlerimizi sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarladan çatala tüm süreçlerde kaliteli, güvenilir, inovatif, pratik ve erişilebilir ürünler geliştirmeyi büyüme stratejimizin ana bileşeni olarak görüyoruz. Güçlü markalarımız ve her gün binlerce tüketiciye ulaşan ürünlerimizle gerek Türkiye gerekse yurt dışı pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. Halka arz ile birlikte daha da emin adımlarla ilerlerken, inovatif ürünler ve yeni yatırımlar ile büyüme yolculuğumuzu sürdürmek hedefindeyiz” diye konuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ