Demokrat Zafer

TÜRK MÜZİSYEN BARAN ÖZHAN DÜNYAYA AÇILDI!

Türk Müzisyen Baran Özhan, Micheal Jackson’ın hit olmuş parçası “They Don’t Care About Us” ile Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Japonya, Romanya, Kolombiya, Portekiz, Ekvator, Yunanistan, Macaristan gibi bir çok ülkede müzik listelerinde yerini aldı.

Kendine has farklı tarzıyla beğeni toplayan müzisyen Baran Özhan, dünyanın gözde şarkılarından “Zombie” kendi stilinde cover yaparak dünya piyasasına sundu. Zombie coverindan sonra Micheal Jackson’ın hit olmuş parçalarından “They Don’t Care About Us” ı farklı tarzıyla yorumlayarak dünya müzik piyasasında beğeni topladı. Baran Özhan bu şarkıyı seçmelerindeki amacın dünyada yaşanan eşitsizliğin kabul edilemez bir şey olduğuna vurgu yaparak, ” Siyah-beyaz, kadın-erkek, alt-üst, fakir-zengin farketmeksizin herkesin eşit olduğunu” söyledi. Vokal kayıtları Gökçe Özgül tarafından İstanbul’da alınan parça, Almanya’da kendi stüdyosunda yapıldı ve mastering’ı ise İtalya’da Luca Mangialardo tarafından gerçekleştirildi. Özhan daha öncesinde, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Japonya, Romanya, Kolombiya, Portekiz, Ekvator, Yunanistan, Macaristan gibi birçok ülkedeki plak şirketleri ile anlaşıp şarkılarını piyasaya sürmüştü.

Baran Özhan Hakkında

Baran Ozhan müzik kariyerine 2005 yılında djlik yaparak başladı. 2009 yılında ise birçok gece kulübünde kendi müziklerini ve remixlerini dinleyicilerine sunmaya başladı. 2011 yılında yurtdışına açılmaya karar veren Baran, İngiltere’deki “InnerBass” isimli radyo kanalı ile anlaşıp haftalık podcastlerini burada sergilemeye başladı.Prodüksiyona verdiği önem ise 2012’de meyvelerini vermeye başladı. 2012 yılında İtalyan plak şirketi Digital Essence ile sözleşme imzalayıp ilk albümünü yayınladı.2013 yılında Caretta Records bünyesinde prodüktöre ve dj eğitmeni olarak yer alan Baran, burada bir çok ünlü sanatçı ile çalışma fırsatı buldu.2018 yılında yayınladığı Michael Jackson’ın Billie Jean Remixi bir çok ünlü dj tarafından çok beğenildi ve o sene bir çok festivalde çalındı.Aynı zamanda bu yıl içerisinde Almanya’ya yerleşti ve müziklerini orada icra etmeye başladı. 2019 yılında kardeşi Emirhan Özhan’ın sosyal deney ve şaka videolarının müziklerini üstlendi. İçlerinde Ummet Ozcan, Dannic, Blasterjaxx, Merk & Kremont, Tom Swoon, Lush & Simon ve Sebastian Ingrosso’nun bulunduğu prodüktör ve djlerden Baran Ozhan şarkıları tam not aldı. Birçok festival ve etkinliklerde de boy gösteren Baran’ın 2020’de yayınladığı “Le Freak” isimli single ı dünyanın önde gelen Beatport Electro House listesinde tam 56 gün boyunca ilk 5 sırada yer aldı. 2021 yılında yayınladığı “Dünden Kalanlar” isimli ilk Türkçe şarkısı Spotify editörlerinin dikkatini çekti ve “Dunes” playlistine tam 6. sıradan giriş yaptı.2022 yılında ise “Foilshot” ile yaptığı Eskimo isimli şarkısı bir sene içerisinde 100 milyondan fazla dinlenen Hollandalı plak şirketi “Storm Music” etiketiyle piyasaya çıktı ve spotify üzerinde Baran Ozhan şarkıları tam 1 milyon dinlemeyi geçti. Emirhan Özhan’ın Ferah Zeydan ile yayınladığı single’ı “Derman”ın prodüktötlüğünü üstlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ